19. 7. 2010

Inception spatřilo světlo světa. Co bude dál?

Inception. Jeden z nejočekávanějších hitů roku má premiéru odbytou. Inkasuje první víkend celosvětově slušných 75 milionů dolarů, z toho 65 z USA, a spoustu kladných ohlasů. Jako předchozí nolanovka se ihned umístil v topu IMDb (na třetím místě, ale samozřejmě bude klesat, Nolan totiž umí hypeovat jako nikdo) a kritici z Rotten Tomatoes přihazují krásných 84%. Nolan tudíž rozhodně nezklamal.


Není divu, že se ihned začaly rojit informace o případném sequelu, protože je prý Inception zakončeno cliffhangerem (otevřeně). To je ale silně nepravděpodobné, naopak téměř zhola nemožné. Jen těžko můžeme zrovna od Nolana pokračování zrovna Inception očekávat.
A jaké bude mít Nolanův mazlíček výsledky? I přes slušný start není nic zaručeno. Film je prý ještě složitější než Memento nebo Dokonalý trik a jen těžko říct, jak zaujme masového amerického diváka, na jehož aktivitě tržby závisí.
Zatím jsou tedy diváci spokojenější než kritici (9,3 IMDb a již zmíněných 84 na RT), ale stejně jako u dalších snímků platí, že první chodí fanoušci, proto není nic definitivní. Snad to ale Nolanovi vyjde, aby mohl točit další podobné jemu vlastní projekty. Ty mu šly ostatně vždy nejlíp.
Christopher teď asi bude pracovat na třetím Batmanovi, popřípadě pomáhat bratrovi, jenž by se měl pustit do nového Supermana. Pak zřejmě můžeme očekávat další "odměnový" film od studia.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!