1. 7. 2010

Meryl jako Thatcherová konečně pro Oscara?

Biografické filmy jsou oblíbené u kritiků a diváků. Pro herce je hlavní role v takovém dramatu cestou k výšinám, kde se může naplno předvést a zaujmout, nebo v případě zavedených jmen už vyloženě žádat o Oscara. A právě to si může bez větších výčitek dovolit "nejneúspěšnější" oscarová herečka všech dob - Meryl Streep. Teď bude mít šanci.


Po interneu se totiž šíří přesvědčivé zvěsti o tom, že přijala roli Margaret Thatcher, živoucí legendy nejen britské politiky. A to by v tom byl čert, aby se Akademie konečně neslitovala a k tomu téměř třicet let starému Oscarovi za Sophiinu volbu jí nepřidala plešouna druhého (ten z Kramerová versus Kramer je "jen" za vedlejší roli). A při síle námětu, který k ocenění vybízí prakticky ještě dříve, než začala preprodukce, je to dost možné a není troufalé napsat, že pravděpodobné.
Snad filmu nepodrazí nohy nezkušená režisérka, která má na svědomí jen film Mamma Mia!, jež sice potěšil věrné fanoušky skupiny Abba a samotné Streepové, která zde ztvárnila hlavní roli, ale s hodnocením 6.5/10 na IMDb se pohybuje mezi nejhoršími filmy se slavnou herečkou v čele. Nicméně musíme uznat, že šlo o film, kde režisérka musela dodržet pravidla předlohy a licenci, tak jí dejme ještě jednu šanci.

Film Phyllidy Lloyd by měl popisovat 17 dní z roku 1982 těsně před válkou o Falklandy. Meryl by spolu s Jimem Broadbentem ztvárnila premiérský pár. Snad bychom mohli očekávat kontroverzi, jež k Thatcherové patří. Doufejme, že se zvěsti potvrdí a Meryl se vrátí do "důstojnější" role, na rozdíl od těch posledních, které byly sice skvěle zahrané a sama herečka si je očividně užila, ale přeci jen - pro rozjuchaný muzikál, kuchařku a módní přehlídku je herečky formátu Streepové škoda a Pochyby zapadly moc rychle, aby nám to stačilo.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!