21. 6. 2010

DiCaprio zadělává na Oscara

Už se stává pomalu pravidlem, že se žádný očekávaný film neobejde bez Leonarda DiCapria, který si svým výběrem filmů a podávaných hereckých výkonech v nich vybudoval velmi silné a respektované postavení. Od Scorseseho přes Scotta přebíhá k Mendesovi, vzápětí k Nolanovi, pak zpět ke Scorsesemu a nakonec k Eastwoodovi. Filmaři by se o něj zkrátka mohli poprat.


Právě poslední dvě jména slibují spolupráci oscarových rozměrů, ovšem je nutno dodat, že sliby nestačí a kolem Martina Scorseseho se poslední dobou množí až moc oznamovaných projektů. Ať už je to životopis Franka Sinatry nebo jeho první 3D fantasy film s názvem Invention of Hugo Cabret. V tomhle má navrch Eastwood, který má tuto hvězdnou spolupráci potvrzenou a s určitostí ji uvidíme dříve. DiCaprio by se měl stát zakladatelem FBI Johnem Edgarem Hooverem. A postava je to vskutku zajímavá. Naposled se objevila na filmovém plátně ve filmu Veřejní nepřátelé, kde si ho zahrál Billy Crudup. Vypořádat se za svůj život musel se sovětskými špiony v USA během studené války, atentátem na Kennedyho a odpůrci války ve Vietnamu. Jeho činnost v FBI ukončila až přirozená smrt. Jeho život je navíc opředen mnohými nejasnostmi a fámami o sexualitě a averzemi k různým osobnostem. Scénář k filmu napíše Dustin Lance Black, který má na kontě oscarový scénář k filmu Milk. Film by měl spatřit přítmí kinosálů v roce 2011.

Ve stejném roce se měla točit i dlouho hlášená biografie 26. amerického prezidenta s názvem Rise of Theodore Roosevelt. Jde o adaptaci knihy Edmunda Morrise, který za své dílo získal prestižní Pulitzerovu cenu. Jestli se tak skutečně stane, to si nechme jako překvapení do budoucna. Byla by škoda, aby Scorsese nechal propadnout tak silnou příležitost, jakou zfilmování prezidentova života je.

nicneznam
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!