30. 4. 2010

Titáni i Draci se vrátí. Kdo ne?

Když je film úspěšný, dostane pokračování. Když ne, má smůlu. A úspěšnost se neměří podle hodnocení, ale podle dolarů. Je to neúprosné pravidlo Hollywoodu, které je tak nezpochybnitelně logické, že si na něj vlastně ani nemůžeme stěžovat nebo se mu snad divit. Proto i aktuální úspěšné hity začínají oznamovat přípravy sequelů. V čele se Soubojem titánů a Jak vycvičit draka. Oba filmy zažily značný úspěch, i když jejich přijetí kritikou se snad nemůže navzájem lišit víc.


Že Souboj titánů bude mít pokračování se víceméně vědělo už před premiérou jedničky. Velmi vlažné (spíš chladné) přijetí kritiky ale ze hry vyšouplo režiséra Louise Leterriera. A nemůžeme očekávat, že by to někoho mrzelo. Dvojka se má do kin dostat už na začátku sezóny 2012, opět ve 3D a s co nejstejnějším hereckým osazenstvem. Jestli změna režiséra postačí, nám ukáže až výsledný film. Změna scénáristy by ale také jistě nebyl špatný nápad. Producentům je jistě jasné, že za jedničku vydělávaly trailery se Samem a její pověst jako filmu samotného je natolik pošramocená, že mají ještě dost práce s napravováním.

Překvapení roku Jak vycvičit draka i po pomalých rozjezdech vydělalo obrovské peníze. Dreamworks samozřejmě oznámilo pokračování a my můžeme jen doufat, že tentokrát nesklouzne k infantilní báchorce pro nejmenší děti po vzoru pokračování Shrecka. Jak vycvičit draka totiž zachránily právě kladné ohlasy kritiků, tak můžeme jen doufat, že studio si to moc dobře uvědomuje. Knižní série, na jejíž motivy film vznikl, má již osm dílů, takže na nedostatek podkladů si stěžovat nemůžeme a snad bude dvojka, jež by se měla objevit někdy uprostřed roku 2013, stejně milým překvapením.

To Kick-Ass je na tom mnohem hůř. Co je filmu platné, že ihned zaútočil na přední příčky na IMDb a jeho fanoušci ho milují? Nic to nemění na mizerných ziscích, které se i čtrnáct dní po premiéře pohybují jen okolo šedesáti milionů. Přestože Matthew Vaughn nám pkračování sliboval už dřív, nízké zisky naděje sráží. Nezbývá než čekat, co řekne Evropa a DVD a Blu-Ray trh, které eRkovou podívanou můžou zachránit. Zatím to ale nevypadá růžově.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!