17. 4. 2010

Scénář k Hobitovi hotov... opět. Začne už se točit?

To, že MGM je v nemalých problémech, víme. To, že Hobit vzniká pod jejím vedení, víme také. Nemusíme být proto géniové, abychom už z dálky viděli malér. Pozdržení premiéry a šetření, kde to jde, jsou asi největší problémy pokračovatele slavné prstenové trilogie. Jak daleko je obsazování a pre-produkce tedy s jistotou nevíme. Naštěstí máme alespoň jednu dobrou zprávu - scénář je hotov.


A to i druhého dílu (první už je nějakou dobu hotový). Teď může být vyčíslen rozpočet, obsazeni herci a snad už se může natáčet. Zřejmě to není tak jednoduché. Peter Jackson stihl šokovat novináře větou ve smyslu: "Hobit nebyl nikdy oficiálně oznámen jako rozběhnutý projekt." Čímž dal vlastně najevo, že kdyby se natáčet začalo za padesát let, neměli bychom se tomu vůbec divit. To ovšem neodpovídá nadšeným řečem Iana McKellena, který před časem vyloženě prohlásil, že natáčení je prakticky za rohem.

Jaký osud Hobita čeká? Nemusíme se zřejmě bát, že je ohrožen jeho vznik, ale rozhodně se můžeme obávat dalšího posunu premiéry. od MGM se nečeká ani velké krácení rozpočtu, protože projekt velikosti Hobita odbýt - to je snad ani nemůže napadnout. Na přijetí filmu, dalo by se říct, totiž závisí osud tohoto klasického hollywoodského studia. Snad si to producenti moc dobře uvědomují.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!