7. 4. 2010

Zemeckis jde pro šnorchl

O tom, že Robertu Zemeckisovi v Disney přistřihli křidélka, už jsme informovali. Také jsme prorokovali, a zároveň doufali, že uzavření jeho studia ho dovede zpět k točení "plnohodnotných" filmů, které se přiblíží Forrestu Gumpovi nebo Trosečníkovi. A toto přání se nám možná vyplní. Možná ale taky ne. Každopádně Robert Zemeckis netrucuje a i bez vlastního studia se dal do natáčení dalšího filmu.


Co vznikne, když se zkříží Vodní svět a Avatar? Možná právě další Zemeckisův projekt Dark Life. Je to sci-fi, odehrávající se na naší planetě zatopené vodou až po pomyslné uši, které tvoří poslední ostrůvky života, jak ho známe. Ve vodě ale žijí mutanti, kteří z suchozemci nemají zrovna přátelské vztahy. A jak to tak ve filmech bývá, budeme svědky další mezidruhové lásky. Film bude adaptací fantasy knihy a bude v ní hodně, hodně a hodně triků, ve kterých jistě Zemeckis využije své milované CGI. Někteří se děsí, že se dokonce bude jednat opět o komplet performance capture film.

O tom, jak moc je (nebo není) Zemeckics nepoučitelný se brzy přesvědčíme. Se svými animovanými filmy si nezískal diváky (co se financí týče) ani kritiku způsobem jen vzdáleně srovnávatelným se svými hranými filmy, které se staly bezmála legendami. Jestli se po bok jeho vrcholů přidá i Dark Life, je ve hvězdách.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!