12. 3. 2010

Titanic ve 3D bude. Ale až za dva roky.

Již před premiérou Avatara se James Cameron svěřil svým fanouškům, že by svůj (na počet ocenění) největší triumf rád převedl do 3D. To se teď stalo oficiální, Titanic skutečně bude 3D. A dokonce známe přesné datum premiéry. bude to 14. dubna 2012. Ne, Cameron nás nechce vytrestat dlouhým čekáním, obnovená premiéra je totiž stanovena přesně 100 let od potopení slavné lodi jako pocta a připomenutí.


Železný Jim opět ukazuje svůj marketingový um, kdy na pietě velkého výročí vydělá jistě pár milionů. Převedení 2D do 3D bude sice za dva roky jistě běžná záležitost (ostatně děje se tak už teď s filmy Souboj Titánů a Harry Potter 7 s tím rozdílem, že u nich jsme ještě neviděli 2D verze), ale jméno Cameron a název Titanic diváky jistě přitáhne. Převést film do 3D stojí 5 milionů dolarů - to si Jim může dovolit, i kdyby to měl platit ze svého a na jeho film by nikdo nepřišel. A to, že svého miláčka takto vylepší, se mu jistě vrátí.

Málokdo by Camerona mohl obviňovat, že to dělá pro peníze. Jistě převádí film za skutečné víry, že pro fanoušky to bude příjemný dárek. Titanic do převedení ostatně vybízí. Všechny ty kamerové průlety si 3D zaslouží... Navíc Jim si s konvercí jistě pohraje - nemusíme mít strach, jak to dopadne, jako je tomu zrovna v případě Souboje Titánů, kde mají tvůrci na celou operaci jen dva měsíce času. Tohle bude zřejmě vypiplané, jak jsme jen u Camerona zvyklí. A že to nebude hračka je asi jisté. Převést všechnu tu vodu valící se přes loď bude jistě oříšek. Tedy, pro Camerona spíš procházka růžovou zahradou, ale má na to ostatně dva roky - tak směle do toho!

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!