23. 2. 2010

Vyvolený 2? Možná ano.

M. Night Shyamalan si velmi rychle vybudoval pověst mistra napětí a šokujících point. Jak rychle ale nastoupil, tak rychle upadnul a z režiséra ceněných filmů Vyvolený nebo mainstreamovějšího Šestého smyslu se stal režisér odstřelené Vesnice, odmítnuté Ženy ve vodě a vysmívaného Stalo se. Jako potvrzení svého pádu teď točí film Poslední vládce větru, který sice nemusí být špatný, ale fantasy o svítícím dítěti asi není to, co jsme od něj očekávali. Shyamalan to ale snad nevzdá a má šanci vrátit se s filmem, který ho "udělal".


O pokračování Vyvoleného se mluví už nějakou dobu, ale bez Willise to nešlo. Ten má teď čas a právě od něj pochází fáma, že se projekt dává do pohybu. Vypadá to, že mnohem víc než Shyamalan film vyhlíží právě Willis. Ten prý Nighta doslova přemlouvá, aby se do toho pustil. A že by se musel úplně zbláznit, aby do toho nešel. Komiksový film na ruby totiž nabízí potenciál a přestože nejde o dílo, které by pokračování mít muselo, mohlo by navázat plynule a nerušivě, pokud se ho ujme schopný scénárista.

Vypadá to tedy, že vše závisí na Shyamalanovi. On a Willis jsou totiž jediné nepostradatelné články filmu. Problém by mohl nastat se samotným režisérem. Už tu před námi nestojí sebevědomý filmař, jehož předchozí film je vychvalován do nebes, jakým byl M. Night právě při tvoření Vyvoleného. Máme tu režiséra s pověstí toho, kdo má to nejlepší dávno za sebou a který utíká k "pokleslým" žánrům. Má vůbec Shyamalan na to, vrátit se mezi špičku, do které se před lety možná až moc rychle zařadil? Neuškodí nakonec pověsti filmu údajné vyčpělý tvůrce? Uvidíme.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!