13. 2. 2010

Terminator 5 a 6 aneb Možná přijde i Arnie

Terminátor Salvation nebyl tak úspěšný film, jak se očekávalo. S rozpočtem 200 milionů dolarů vydělal necelých milionů 400, takže se akorát tak zaplatil... Se slavnou sérií to vypadalo skutečně bledě a začal vleklý prodej práv. Naštěstí už se situace uklidnila a filmaři opět slibují, že minimálně další dva díly jako završení nové trilogie budou. Zároveň jim je ale jasné, že nemůžou pokračovat v původním přihlouplém příběhu.


Není překvapením, že James Cameron se od série nadále drží co nejdál, ovšem i tak se blýská na lepší časy. Scénáře se ujme mimo jiné William Wisher, který stál i u scénáře prvních dvou dílů a s Cameronem vlastně celý terminátoří vesmír vytvořili. A protože právě scénář se stal kamenem úrazu McGho vizuálně vypiplané hračky, je to očividná snaha studií se fanouškům zavděčit. Přítomnost někoho, kdo stál u zrodu díla je jistě silně kladná a my můžeme dalším dílům částečně opět věřit.

Wisher už začal na scénáři pracovat a několikastránkový nákres děje prý studiím udělal velkou radost. Navazuje spíše na první dva díly, ovšem nebrání se existenci trojky a čtyřky. Můžeme počítat s cestováním v čase a snad i s Arnoldem Schwarzeneggerem, kterému brzy končí volební období, takže tu je silná šance, že se k natáčení vrátí. To by byl vyřešený druhý problém Salvation - absence rakouského machra. Že by se tedy mohly další díly vydařit? Šance tu je...

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!