13. 1. 2010

Pokračování loňských hitů.

Loňský filmový rok byl poměrně bohatý na "první díly". Respektive filmy, které volají po pokračování (mnohdy ne jen jednom), už v době své premiéry. A pokud je na Hollywoodu něco spravedlivého, tak že úspěch je vždy "odměněn" dalším dílem (mnohdy ne jen jedním). Ani tentokrát tomu nebude jinak. V následujících letech tak budeme mít šanci znovu se setkat s některými našimi novými oblíbenci (a neoblíbenci). Na některé z nich se teď podíváme blíž.


Jedno z překvapení roku - Zombieland - bude mít pokračování poněkud problematičtější. Nebylo téma vyčerpáno až do dna? Scénáristé Rhett Reese, Paul Wernick mají práce nad hlavu. Valí se na ně další a další projekty, protože Hollywood si je prostě oblíbil. Přesto by ale rádi zvládli i dvojku Zombielandu. Se stejným obsazením můžeme pravděpodobně počítat, protože žádný z herců není natolik provařený, aby se mohl proti takové šanci nějak cukat. Dvojka Zombielandu každopádně působí jako jedna z těch vynucenějších.


To se ale rozhodně nedá říct o Sherlocku Holmesovi. Naopak by bylo jen málo uvěřitelné, kdyby tvůrci nevyužili tak bohatý svět více než jednou. Rozpočet jedničky, která už slaví první úspěchy, byl navíc pouhých 100 milionů dolarů, což sice není málo, ale film s takovou pověstí se zaplatí rychle. Stále populárnější Robert Downey Jr. svou účast přislíbil, Jude Law také a v létě se může začít točit. Už se kutí přípravy. Dodělává se scénář scénář. Warner Bros sice ještě nic oficiálně neoznámilo, ale Sherlocka berou už teď všichni jako samozřejmost.


Že loňský rok byl velký comeback hlavně pro žánr sci-fi nemusím zmiňovat. A vše to začalo Star Trekem. Restart slavné televizní série se J.J. Abramsovi natolik povedl, že film obsazuje dokonce jedny z nejvyšších míst nej. filmů 09. a to jak podle diváků, tak i některých kritiků. Dokázal tak, že Star Trek není mrtvá značka, jak se už roky producenti domnívali. Druhý díl byl víceméně jasný. Pokračování se tak dočkáme v roce 2012 a ujmou se ho nejspíš stejní lidé, v čele s režisérem J.J. Abramsem a scénáristy Robertem Orcim a Alexem Kurtzmanem.


Pověsti se šuškají i o pokračování Avatara. Stalo se to docela ožehavým tématem. James Cameron již před premiérou tvrdil, že pokračováním se nebrání, pokud o film bude zájem. Jistě netřeba zmiňovat, že zájem skutečně je, tak všichni jen s napětím čekají, co velký Jim řekne. Fanoušci filmu se dělí na dva tábory - jeden z nich se chce do světa agresivních šmoulů vrátit, druhý považuje příběh za ukončení a nastavování za zbytečné. Předem odsuzovat případné pokračování se ale může nevyplatit - ostatně, kolikrát už nám Jim dokázal, že ví, co chceme, mnohem lépe než my sami?


Nezapomínejme ani sliby pana Tarantina, který už píše Inglourious Basterds 2. Prý už má prvních čtyřicet stran scénáře a jde mu to od ruky. Jestli se mají basterdi odehrávat před prvním dílem nebo nějakým zvláštním způsobem navázat - to zatím neprozradil. Kdo ale Tarantina zná, ten ví, že tyto sliby musíme brát s rezervou... V jednom z našich starších článků se můžete dočíst, co všechno Tarantino v současné době slibuje a hned je jasné, že Pancharti 2 nejsou zas takovou jistotou.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!