12. 1. 2010

Spider-Man 4 zrušen! Spider-Man 1 oznámen...

Přijde chvíle v životě filmového fanouška, která mu pomalu začne brát iluze o Hollywoodu. Tak tohle není jedna z nich. Tohle je spíš kůl vražený přímo do srdce. Já osobně sérii Spider-man nijak neobdivuji, ale umím si představit, jaký význam má pro miliony fanoušků tato zpráva. Kdo se těšil na pokračování příběhů o pavoučím muži, může totiž přestat. Spider-man byla příjemná série. Byli tu sympatičtí herci a dobrá režie. To, že trojka ukázala, že i akční film potřebuje dobrý scénář, je věc jiná. Čtyřka byla i přes to, že trojku odsoudil snad opravdu každý (včetně tvůrců), jakási jistota. Ještě před pár měsíci jsme si mohli chválit relativně klidné přípravy, ještě před týdnem jsme si mohli stěžovat na pozdržení natáčení... Ale to, že studio natáčení zcela zruší očekával jen málokdo. A přesně to se stalo.


Sam Raimi oznámil, že nestíhá a svou účast ruší. Ihned se k němu přidali všichni herci. Spider-Man Sama Raimiho se stává uzavřenou záležitostí. Raimi se přesune k jiným projektům, jako je Word of Warcraft a se Spider-Manem nehodlá mít už nic společného. Vše je zcela oficiální a oznámené tiskovou konferencí. Už prakticky není návratu. Říká se, že za to může hlavně scénář, který prý nešlo napsat tak, aby napravil příšernou trojku a zároveň byl kvalitní sám o sobě. I když scénář je jistě jeden z hlavních důvodů, víc oficiálních informací už se nejspíš nedozvíme.

Je to konec pavoučího muže? Kdepak! I když možná, že by to tak bylo lepší. Jak je v současném Hollywoodu zvykem, začneme nanovo. Reboot Spider-mana se do kin má dostat v létě v roce 2012. Nový režisér i noví herci se mají postarat o nové zážitky. Scénář se přesune na úplný začátek, takže budeme opět sledovat nesmělého studenta Petera Parkera, kterak se snaží navyknout novým schopnostem. Inu... dějí se to věci, na tom našem světě. Můžeme jen sledovat, jak největší filmová rošáda poslední doby dopadne.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!