9. 1. 2010

Iron Man se chystá na odvykačku.

Iron Man nás brzy navštíví již podruhé. Tvůrci slibují a trailer napovídá, že dvojka bude stejně odlehčená a pestrobarevná zábava jako jednička. A to od tvůrců také chceme. U sérií jako Iron Man se ale neplánuje jen jeden díl dopředu, tudíž tvůrci už pokukují i po trojce. Ale narozdíl od dvojky prý tvůrci pro díl třetí plánují o něco temnější příběh.


Měli by se začít řešit problémy s alkoholem Tonyho Starka. V Iron Manovi totiž byl jen naznačen temnější odstín komiksu - a to, že hlavní hrdina je silný alkoholik, kterému jeho démon ztěžuje život. Tato dějová linie byla z jedničky a dvojky odstraněna z části kvůli zpřístupnění filmu mladšímu publiku a z části kvůli faktu, že představitel Tonyho Starka, Robert Downey Jr., je sám bývalý alkoholik a feťák, tudíž toto téma je pro něj tedy dost palčivé.

Tato teorie pochází od autora komiksu Boba Laytona, který tvrdí, že dvojka končí tak, že ve trojce se ani nemůže řešit nic jiného. Podle jeho mínění by se třetí díl mohl držet komiksu "Demon in a Bottle", čili démon v láhvi. Otázkou ale je, jestli diváci takovou změnu vůbec chtějí. O temných komiksech slýcháme čím dál víc (děkujeme, Batmane) a prvoplánová zábava je vnímána, jako něco za každou cenu špatného. Iron Man byl proto dost odvážný, když přišel s prostým a naivním příběhem i dějem, který ale diváci ocenili.

Takže můžeme jen doufat, že pokud na natáčení trojky dojde (což je pravděpodobné) tvůrci se budou držet našeho oblíbeného konceptu a pokud už musí řešit alkoholismus, nezapomenou na smysl pro humor, který je na Iron Manovi to, proč ho tolik z nás má rádo.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!