7. 1. 2010

Avatar je druhý nejvýdělečnější film všech dob. Zatím.

Někdo tomu věřil, jiný se tomu smál. Jednoho to potěší, druhého možná naštve. Každopádně Avatar se po pouhých dvaceti dnech stal druhým nejvýdělečnějším filmem všech dob. A to prozatím. James Cameron si tak může titul "Král světa" oficiálně vrýt na pomník a tisknout ho na vizitky - nikdo mu nemůže ani naznačit, že přehání.


Se svou 1 131 800 000 dolarů se těsně minul s Návratem krále a před ním už je jen další Cameronům film Titanic, který vydělal 1,8 miliardy. I kdyby se těch 700 milionů nastřádat nepodařilo, Cameron zoufat jistě nebude - překonat už může jen sám sebe takže titul "dvojitý král světa" už má takřka jistý. A Cameron ho může značně využít. Pokud se například rozhodne svůj další film pojmout jako romantické drama o kuchyňském nádobí, nikdo ani nepípne... Kdo by si tipnul, že v dnešní době vydělá sci-fi o třímetrových modrých hippies takové prachy?

Za výdělky Avatara jistě může i reklamní kampaň, za kterou byl James často kritizován. Během relativně krátké doby před premiérou ale udělal Cameron díky mnoha TV spotům, trailerům a dalším reklamním trikům prakticky přes noc z vysněného filmu internetových nadšenců celosvětovou senzaci, kterou MUSÍ vidět každý. Avatar je teď všude - Stejně tak jako u Titaniku se začíná objevovat i zatím menší vlna odporu, vůči takovému marketingovému kolosu, ovšem když se to vezme kolem a kolem, jaký má tohle všechno vliv na ten film samotný?

Teď jen můžeme čekat, kolik cen si Avatar odnese. Nominace na Zlaté glóby vypadajají dobře, ale nás zajímají víc Oscaři. A rozhodně ne ten za efekty, který nikdo jiný snad ani dostat nemůže. Má Avatar i na hodnotnější? Překvapí nás Akademie jako právě u Titaniku, nebo se rozhodne Avatar ignorovat, jako tomu bylo u Dvou věží? To teď jistě Camerona zajímá víc než tržby. My můžeme jen čekat a Avataru další úspěchy přát (nebo naopak). Většině lidí ale Cameron opět dokázal, jak jde spojit kvalita a kvantita a za to Jimmovi budeme asi nejvděčnější.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!