12. 12. 2009

Avatar - trailery, featurette, spoty a ukázky.

Film Avatar je v toužebném očekávání. Před pár dny proběhla světová premiéra v Londýně a i přes nutnost podepsat slib mlčení se ven dostávají první nadšené reakce novinářů. Za týden touhle dobou už budeme výsledek znát všichni. Tento článek, shromažďující hlavní videopropagaci (s odkazy na youtube), vám může zkrátit čekání.

Začneme u hlavních materiálů. Teaser vyvolal rozpačité reakce. Sám Cameron řekl, že nebyl určen do distribuce. I když jako úplně první nahlédnutí do světa Pandory neztroskotává, opravdu nadšený z něj byl málokdo. To pravý tříminutový trailer už vzbudil patřičný rozruch a všichni ho přijali s nadšením.


Dál tu máme takzvaná featurette, krátké dokumenty se záběry z filmu. Ve většině případů se ve featurette jen opakují záběry z trailerů - není to případ Avatara. Zde je v každém jednom něco nového. Hned to první ukázalo z filmu překvapivě hodně záběrů. V dalším se probírá lidské vybavení a zázení a mimio jiné nám bylo poprvé předvedeno několik záběrů z té údajně největší bitvy, jakou kdy kdo natočil. V následujícím se nám svěřuje Sigourne Weaver o tom, jak je její postava úžasná a poté se zaměříme na domorodce (plus se zde dozvíme něco o animování postav) a samozřejmě se s námi podělí o své názoy i Colonel Quaritch. Ještě tu máme tohle featurette zaměřené na příběh samotný a poslední z našeho výběru, které je spíše v trailerovém stylu.

Další v řadě jsou TV Spoty. Je jich celkem neuvěřitelných 18, což jen dokazuje, jak zběsile se kampaň Avatara rozjela oproti předchozí, doslova mnohaleté stagnaci. 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18. Jsou to takové rychleji střižené trailery, které můžou udělat radost. Většina obsahuje staré známé záběry z trailerů. 4 je dokonce trailer sám o něco prodloužený. 3, 4, 9, 10, 11 dostaly (ne)slušivý voiceover odkazující na dobrodružnou podívanou pro celou rodinu - na to slyší maminky a tatínkové, ale pro většinu to zní spíš směšně. Naopak skvěle vyzní krátké půlminutové spoty 8, 12, 13, 14 a 17 (14 a 17 se velmi zdařily) které spolu s sápisem "From the director of The Terminator" odkazují naopak na akci pro velké kluky. Jsou skvěle střižené. S větou "on December 18 movies will never be the same" si věří spot 15 a následující.

A pokud stojíte o nestříhané úryvky z filmu, je k dispozici i dvou a půl minutová ukázka z Jakeova úprku před jednou z pandorských příšer. Zde.

A úplný Bombónek nakonec je šest minutu a půl dlouhých úryvků z filmu. 1, 2, 3, 4, 5 a 6. Ty už ukazují celé scény a i když je vidět, že Avatar si stále schovává to nejlepší pro sebe, je na co se dívat.

PS: Český trailer. Nekomentováno - Obrázek si udělejte sami. Avatááár čeká.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!