26. 9. 2009

Barbie, Pepek a Facebook.

Adaptovat je dnes možné úplně vše. Od hraček, přes počítačové hry, až k internetovým stránkám. Nikoho už nepřekvapí, že Meryl Streep hraje v adaptaci internetového blogu Julie a Julia a že nejslavnější režiséři adaptují umělohmotné hračky pro děti. Co všechno je možné zadaptovat? Filmové možnosti se brzy posunou na další level.

Panenka Barbie ovlivňuje malé holčičky už řadu let. A brzy jí k tomu bude mít novou zbraň. A to celovečerní, pravděpodobně hraný, film. Barbie za sebou sice už několik pohádek má, vlastní dokonce i časopis určený pro ty nejmenší holčičky, ale tentokrát by mělo jít o film, o kterém uslyší všichni... Samořejmě půjde pravděpodobně o film pro mladší věkovou skupinu, ale i tak se zřejmě můžeme těšit na pořádnou reklamní kampaň.

Aby to nebylo líto klukům, bude na plátna převeden i jejich idol. A to Pepek námořník. Pepek už za sebou sice jednu adaptaci má, dokonce hranou a s Robinem Williamsem v hlavní roli, ale za devětadvacet let od premiéry se na ní zapomnělo. Asi i proto, že mnoho lidí jí považuje za naprostou katastrofu. (Přestože hodnocení IMBd 4,8/10 tak děsivé není, je vidět, že zázrak film jistě nebude.) Pepek bude zřejmě digitální a nebylo by překvapení, kdyby byl ve 3D.

A v neposlední řadě adaptace Facebooku. A to prosím ne jen tak ledajaká. Režie se ujímá David Fincher, oceňovaný a vážený režisér, který podle knižní předlohy s mírně přesyceným názvem "The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook, A Tale of Sex, Money, Genius and Betrayal" natočí film o tom, proč se celý svět zbláznil do celkem obyčejné internetové stránky. Film s názvem The Social Network se začne natáčet příští týden a můžeme se těšit na herce jako jsou Jesse Eisenberg, Justin Timberlake nebo Andrew Garfield.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!