25. 9. 2009

Protektor míří na Oscary

Nový český film Protektor se bude za Českou republiku ucházet o nominaci na amerického Oscara v kategorii nejlepší cizojazyčný film. Rozhodlo o tom prezidium České filmové a televizní akademie (ČFTA). Nominace na prestižní ocenění Akademie filmových umění a věd budou oznámeny 2. února příštího roku, vyhlášení vítezů bude následovat 7. března.
„Pro nás je to dobrá zpráva, která shodou okolností přichází v den, kdy náš film vstupuje do distribuce. Co se týče našich šancí za mořem, jsem samozřejmě realista. Zároveň jsem ale rád, že jsme dostali příležitost a můžeme se o úspěch aspoň pokusit,“ reagoval Marek Najbrt, režisér a spoluautor scénáře.
Příběh filmu se odehrává v letech 1939 až 1942 v Praze. Vypráví příběh manželské dvojice, která na pozadí válečného dramatu prožívá vlastní drama soukromé. Na scénáři Protektora se podílela autorská trojice Robert Geisler, Benjamin Tuček a Marek Najbrt, který film také režíroval. Protektor vznikl ve společnosti Negativ v koprodukci s Českou televizí a společnostmi UPP a Soundsquare. Právě dnes vstupuje Protektor do českých kin.

Zdroj: 2media.cz

Veronika
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!