31. 8. 2009

Chtěli jste si koupit Marvel? Máte smůlu, Disney byl rychlejší...

Studio a vydavatelství Marvel nedávno svým prvním samostatným filmem Iron Man dokázalo, že se s ním musí počítat jako se silným konkurentem nejen na poli komiksů, ale i filmů. A při všech těch neskromných marveláckých plánech do nedaleké budoucnosti (viz. článek) se velká studia pomalu začala bát...

Jediný, kdo zachoval chladnou

hlavu (Nebo se naopak úplně zbláznil?) je Disney, dětmi oblíbené, staršími proklínané studio, které produkuje rodinné filmy propírající dokola ty nejlepší hodnoty, animáky a tellevizní stanici ze které vzešly "věci" typu Jonas Brothers nebo Hannah Montana. Tak právě tohle studio se rozhodlo Marvel za nějaké čtyři miliardy dolarů koupit. Hodí se otázka, co teď bude dál.

V oficiální zprávě vydané Marvelem stojí: "Disney je skvělým zázemím pro bohatou knihovnu Marvelu a jeho postav." Ze zprávy vyplývá, že v Marvelu se těší na to, že teď nic nebrání expanzi kvality jeho filmů. Kéž by v to samé věřili i fanoušci. Disney se už několikrát ukázal jako zabiják námětů, když kvůli nízké přístupnosti filmy ztrácely grády a šetření na červené barvě bylo vidět z každé bojové scény. (Například takový C. S. Lewis prodal práva na Letopisy Narnie jen pod podmínkou, že je nebude točit Disney... Věděl proč, ale měl si to nechat potvrdit písemně.)

Máme teď čekat komiksy bez krve a nadávek? Bude mít Kapitán Thor na kladivu gumový chránič, aby neublížil některému ze svých nepřátel? Bude Nick Fury mluvit slušně? Bude kapitán America tak otravný, jak čekáme? Kdo ví... Zbývá ještě naděje, že Disney bude jen z povzdálí sledovat a Marvel zůstane prakticky samostatný... je to taky jediné, v co se dá doufat. Teď se řeší, co se bude dít s komiksy, na které mají práva jiná studia a vypadá to, že Spider-man zůstane Sony a Iron Man Paramountu. U ostatních není rozhodnuto.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!