19. 8. 2009

Robert Rodriguez a jeho smělé plány.

Roberta Rodrigueze jako režiséra jde shrnout jediným slovem: "Divný." Na jednu stranu točí ty nejdrsnější pecky, jako Sin City nebo Planeta Teror, na straně druhé neuvěřitelně hloupé nesmysly, o kterých hrdě přiznává, že se psaním scénáře mu pomáhají jeho děti. Co na nás Robert chystá v blízké budoucnosti? Není toho málo.

Než se dočkáme něčeho, o co doopravdy stojíme, musíme vydržet další infantilní hovadinu (omlouvám se, ale tenhle film jinak ve zkratce popsat nejde) - film Shorts. Příběh o dětech, které našly kouzelný kámen, který plní jakákoliv přání, nám v Čechách jistě připomene Arabelu. Z filmu už jsme viděli trailery a do premiéry nezbývá daleko. Už aby ale byla za námi, protože potom nás Rodriguez hodlá přesvědčit, že mu ještě zbylo ještě trochu toho rozumu.

Rodriguez totiž chystá hned (minimálně) tři projekty, které dokážou vzbudit zájem i u diváků starších osmi let. Samozřejmě je tu dlouho očekávané Sin City 2, na které čeká snad každý, nicméně čekat zřejmě ještě budeme. Robert má totiž také restart slavné série Predátor. Predators mají napravit reputaci, kterou predátorovi zkazily dva nepovedené crossovery s vetřelci. Rodriguez měl původně i režírovat, ale nakonec skončí jen u produkce. Režíruje Nimród Antal a na film se můžeme těšit v roce 2010.

Dalším vysněným projektem Roberta je film Machete, podle falešného traileru u Planety Tereor. Můžeme očekávat Dannyho Treja obtěžkaného noži všech tvarů a velikostí a atmosféru té více vydařené části Grindhousu. Pokud si Trejo nezapomene rotačák na motorce, budou se zřejmě dít věci. O zfilmování Machete mluvil Rodriguez prakticky od uvedení Planety Teror a vypadá to, že už se vážně dočkáme. Konkrétně v roce 2010. A překvapení nakonec – Možná přijde i Steven Seagal!

Robert Rodriguez má tedy plný diář a i když toho Sin City 2 se dočkáme bůh ví kdy (2011?), tentokrát potěší, že na nás Robert mezi tím chystá opravdu zajímavé filmy, které by mohly jeho mírně stagnující kariéru opět nakopnout. Rodriguezova kariéra už ustála lecco, ale další zaškobrtnutí by zřejmě mohlo být osudné. Snad není mezi těmi pár lidmi, co si toho ještě nevšimli.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!