10. 8. 2009

Adaptace PC her chytají druhý dech.

S počítačovými adaptacemi je to těžké. Mají obrovský potenciál, ale opravdu kvalitních je jich pomálu. Vysvobozením měl být Max Payne, ovšem jak to s ním dopadlo, víme všichni. Nic ale není ztraceno, protože teď se kolem prokletého žánru začal motat Bruckheimer a netrvalo to dlouho, než se přidal Spielberg.

V současné době asi nejuznávanější žijící režisér totiž očividně neví, co dělat.

Vzniká teď sice "jeho" Tintin, ale s tím, že Spielberg má podíl minimální. Otěže po něm velmi brzy převzal Peter Jackson. Spielberg by se možná mohl vrhnout na ohlášeného Lincolna (Liam Neeson už prý pilně pročítá biografie), ale do toho se zřejmě Stevenovi nechce. Radši pokukuje po herní sérii Halo, která už jednou zfilmována být měla, V produkci Jacksona a režii Neilla Blomkampa, ale ti se kvůli náročným vyslancům Microsoftu nakonec vrhli raději na District 9. Teď projevil zájmy Spielberg. Nepočítá se sice s tím, že by se skutečně chopil režie, ale i jako producent by nemusel být špatný.

Halo ale není jediná herní série, díky které by se mělo blýskat na lepší časy. Gore Verbinski se totiž už nějaký ten pátek chystá na Bioshock. A Kdo hrál Bioshock ví, že šlo o příběh z epického podvodního města, dějem zasazený do dvacátých let minulého století... A takové retro sci-fi by mohlo vypadat na plátně sakra dobře. Bohužel Verbinski už překročil rozpočet a budoucnost projektu je nejistá. Nikdo sice nepočítá s tím, že by se náročný a očekávaný projekt poslal k ledu, ale zdržování, tahanice a jistě omezení financí není nic, co by filmu mohlo prospět.

Dále jsou tu nejasné zprávy o Samu Raimim chystajícího se na World of Warcraft a leckdo samozřejmě sleduje produkci Prince z Persie, kvůli níž Jerry Bruckheimer obrátil naruby obě (ano, obě) kapsy, tudíž rozhodně nejde o levnou záležitost. To právě díky Princi z Persie se to okolo PC adaptací začalo opět hemžit slavnými jmény. A nám nezbývá než doufat, že prokletí těchto filmů bude prolomeno a alespoň jeden z nich bude skutečně za něco stát.

xxmartinxx
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!