18. 5. 2009

Scorsese natočí biografický film o Sinatrovi

Režisér Martin Scorsese natočí životní příběh nezapomenutelného amerického zpěváka a herce Franka Sinatry. Oznámily to společnosti Universal Pictures a Mandalay Pictures, podle nichž bude snímek s prostým názvem Sinatra prvním celovečerním filmem o životě světáka s podmanivě modrýma očima.

Scenárista Phil Alden Robinson, nominovaný za film Hřiště snů (1989) na Oscara za nejlepší adaptovaný scénář, prý strávil kvůli snímku o Sinatrovi "nejméně rok zahrabaný ve 30.000 stránkách materiálů".

Produkce zatím nerozhodla o obsazení rolí a nebylo stanoveno ani datum natáčení. Podle Shulmanové ale všichni doufají, že se snímek objeví na stříbrném plátně v krátké době. Trvalo prý dva roky, než se podařilo zajistit práva na zfilmování Sinatrova života a použití jeho hudby.

Francis Albert Sinatra vedl život bohéma. Holdoval alkoholu a vystřídal stovky milenek. Byl ale skutečný profesionál, vždy perfektně připravený na vystoupení, nahrávání nebo filmové natáčení. Mezi jeho největší hity patří skladby New York, New York, Strangers In The Night nebo My Way.

Na filmovém plátně mu největší slávu přinesl film Odtud až na věčnost, který v roce 1953 natočil režisér Fred Zinnemann. Za něj získal Oscara za vedlejší roli. Po jeho úmrtí mu do hrobu dali láhev whisky Jack Daniel's, krabičku cigaret Camel, zapalovač Zippo a hrst deseticentových mincí.

pier
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!