26. 2. 2023

Premiéry 9. týdne 2023

Vítejte u Naší nové rubriky, ve které Vám každou neděli shrneme, co si nadcházející týden odbude svoji premiéru a to jak v kině, tak i na různých streamovacích platformách.

hlavní obrázek

Stejně jako minulý týden začínáme i tento týden již ve středu na Netflixu a to polským „romantickým“ filmem Dnes v noci spíš se mnou.

Hned přeskočíme na čtvrtek, kde nás v kinech čeká hromada filmů počínaje rebootem francouzské rodinné série Bella a Sebastian, tentokráte s podtitulem Nová generace a dál už přejdeme na dospělejší témata jako je například boxerské utkání Michaela B. Jordana a Jonathana Majorse ve třetím Creedovi nebo nový Medvídek Pú… počkat, ten je přece pro děti, ne?!… Tenhle tedy rozhodně ne! A po tomhle šoku tu už ve čtvrtek máme jen izraelské komediální drama Slušný občan a český komediální thriller ZatměníJakubem Štáfkem.

V pátek tento premiérový týden zakončíme španělským romantickým (tady jsem opět uvažoval o přidání uvozovek) filmem Láska na první polibek na Netflixu a Disney+ dokumentem Hledá se Michael, který pojednává o nejmladším Britovi, který zdolal Mount Everest a následně při jeho sestupu zmizel.

To už je opět vše, tedy pokud nám opět něco neuteklo nebo nebylo vydáno bez jakýchkoliv oznámení jako o osmém týdnů, kdy Amazon vydal bez sebemenší zmínky parodický akční film Die HartKevinem Hartem a Johnem Travoltou a na Disney+ si odbyl premiéru Hulu film Bitkař, což mi uteklo, jelikož mě nenapadlo kontrolovat seznam pro Hulu a procházel jsem pouze Disney+.

Opět zde máte trailery a popisky ke všem filmům 9. týdne, jen u těch od Netflixu jsou kompletně v originále, jelikož na YouTube jsou dostupné pouze na kanálech pro příslušné země původu, ale na Netflixu můžete dohledat lokalizované verze.

Premiéry v kině

Bella a Sebastian: Nová generace (2. března)


Desetiletý Sebastian tráví prázdniny na horách se svou babičkou a tetou, ale moc ho to tam nebaví a radši by byl někde jinde. Musí rodině pomáhat s ovcemi, co není pro chlapce z města žádná vzrušující zábava. Ale pak mu osud do cesty přihraje Bellu, obrovského bílého psa, kterému jeho majitel ubližuje, a pro Sebastiana začíná to největší dobrodružství jeho života. Je připraven udělat cokoli, aby bojoval proti nespravedlnosti a zachránil svého nově nalezeného psího přítele.

Creed III (2. března)


Poté, co Adonis Creed ovládl svět boxu, se mu daří jak v kariéře, tak v rodinném životě. Když se po dlouhém trestu ve vězení znovu objeví jeho přítel z dětství a bývalý boxerský zázrak Damian, touží dokázat, že si zaslouží svou šanci v ringu. Konfrontace mezi bývalými přáteli je víc než pouhý zápas. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dát v sázku svou budoucnost a utkat se s Damianem – bojovníkem, který nemá co ztratit.

Medvídek Pú: Krev a med (2. března)


Kryštůfek Robin během svých univerzitních studií zanedbává zvířata ve Stokorcovém lese a neposkytuje jim žádnou potravu. Mezi hladovějícími zvířaty se Pú a Prasátko rozhodnou nakrmit sami a jejich zvířecí instinkty se znovu probudí. Kromě medu touží Medvídek i po krvi. To ale představuje smrtelné nebezpečí pro přijíždějící turisty. Pú a Prasátko se však chtějí pomstít i Kryštůfkovi Robinovi za to, že je opustil.

Slušný občan (2. března)


Společný život Bena a Raze vypadá jako z katalogu. Harmonický vztah s plány na založení rodiny, krásný byt v rozvíjející se čtvrti Tel Avivu, každé ráno smoothie ke snídani. Jenže realita kolem nich vůbec není tak růžová, jak se z balkónu může zdát. Ben jednoho dne zavolá policii na muže, který se na ulici opírá o strom, jenž hrdina vlastnoručně zasadil. Namísto napomenutí je ale Ben svědkem neopodstatněné a rasově motivované policejní brutality. Incident v něm vzbudí silný pocit viny. Může se s ním vyrovnat, aniž by uznal svoji privilegovanou pozici zajištěného gay bělocha? Komplexní drama pohybující se na hraně černé komedie, melodramatu a sociálně kritického apelu otevírá nepříjemné, ale závažné otázky společenské odpovědnosti, gentrifikace veřejného prostoru a udržitelnosti liberalismu.

Zatmění (2. března)


Pozdní odpoledne sychravého dne je předzvěstí neúplného zatmění měsíce a s tím spojených pokleslých úmyslů. Netradiční postavení Slunce a Luny dává vzniknout neobvyklému jevu, krvavému měsíci. Krvavý měsíc. Krev. Zatmění. Parafráze zatemněné mysli a eskalace tak banální situace, jakou dopravní nehoda může být. Je to již dlouhý měsíc, co okresem otřáslo zmizení ženy. Beze stop. Osiřelý manžel ztrácí bez své milované chuť do života, den za dnem se s alkoholem slévá v jeden. V ten samý čas jako opouští místní nálevnu a podnapilý nasedá do svého vozidla, se na druhé straně satelitního městečka Jonášov vstupuje do prázdné ulice mladík oblečen jako obyvatel vilové čtvrti, do které právě vstoupil. Blíží se ke staršímu, na ulici zaparkovanému, mercedesu, vytahuje planžetu, otevírá auto, startuje a odjíždí. Město Jonášov protíná okresní silnice, ale ani jeden z těchto dvou mužů se nehodlá pouštět do rizika jízdy v provozu. Oba míří k zapadlé asfaltové cestě, která vede skrze les mimo okres. Na této cestě, kterou ročně projede ne víc aut, než je znamení zvěrokruhu, se setkávají vozidla opilce a zloděje. Oba v závěsu nervózně projíždí silnicí, když jim průjezd zahradí z lesa vyjíždějící SUV, na což ani jedno vozidlo nedokáže reagovat. Ozve se rána. Rána. Krev. Zatmění. Trojice v sobě zaklíněných vozidel zcela zablokovala nevyužívanou komunikaci. Z aut se pomalu soukají tři muži, trochu zmatení, trochu zděšení. Ze zjevných příčin nikoho ani nenapadne k nehodě volat policii.

Premiéry na Netflixu

Dnes v noci spíš se mnou (1. března)


Věrný manžel, kterého už nemiluje, nebo bývalý mladší přítel, co se jí připletl do cesty? Tahle novinářka a máma od rodiny v jedné osobě si holt bude muset vybrat.

Láska na první polibek (3. března)


Javier vidí do budoucnosti, takže ví, která holka je pro něho ta pravá. Jenže ona teď zrovna chodí s jeho nejlepším kamarádem.

Premiéry na Disney+

Hledá se Michael (3. března)


Michael Matthews se v roce 1999 stal nejmladším Britem, který zdolal vrchol Mount Everestu. Tři hodiny na to však zmizel a jeho tělo nebylo nikdy nalezeno. Podnikatel a moderátor Spencer Matthews, jemuž v době bratrova zmizení bylo 10 let, se s Michaelovou smrtí nikdy nevyrovnal. Po více než dvaceti letech se ke Spencerovi dostane fotografie těla na hoře, které by mohlo být Michaelovo. Vydává se do Nepálu a navazuje spolupráci s rekordmanem Nimsem Purjou, jenž zdolal všech 14 nejvyšších hor světa. Ten má vést pátrací tým do zóny smrti a pokusit se najít Michaela. Desetičlenný tým se vydává do extrémních výšek přes 8000 m. n. m., vybavený drony a schopnostmi, které jim umožňují pátrat i mimo stezky vedoucí na vrchol. Omezený čas a zhoršující se počasí však před ně klade nečekané nástrahy.

Micuda98
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
Kolombo_
před 58 týdny
Medvídka Pů se nemůžu dočkat ❤️ A moc díky za rubriku. Velmi se hodí