10. 11. 2020

Jurský svět 3 a 40 tisíc testů na koronavirus

Samotné natáčení třetího dílu Jurského světa bylo pod přísným dohledem.

hlavní obrázek

Rozhodně se nejedná o žádný clickbait, nebo o bulvární zprávy, to u nás nehledejte. Tímto článek vám chci ukázat, že navzdory situaci ve světě, která filmovému průmyslu zatím hází samé klacky pod nohy, se filmová studia urputně snaží pokračovat v natáčení svých projektů, aby nám v příštích letech přinesli ty nejlepší filmové zážitky.

Příkladem je třetí díl Jurského světa s podtitulem Nadvláda. Natáčení je u konce, nyní se materiál zpracovává v postprodukci a my se můžeme těšit na premiéru v červnu roku 2022. Samotné natáčení ale rozhodně procházka rájem nebylo. Všudypřítomná pandemie, či spíše opatření díky ní nastavená, několikrát natáčecí dny stopla na několik týdnů a vše se díky tomu zdrželo. Přesto se režisér Colin Trevorrow a celý štáb maximálně vynasnažili, aby se mohlo natáčet bez delších přestávek.

Zajímavým faktem je, že během natáčení provedli přes 40 tisíc testů na COVID-19. A z tohoto počtu se jich pozitivních vrátilo pouze 100 a to ještě některé se prokázaly jako falešně pozitivní. Neskutečné číslo! Herci, ale i štáb museli podstupovat testy několikrát během celého natáčení a případně zůstávat v karanténě. Měli k dispozici vlastní odběrová místa s doktory a sestřičkami a celým potřebným personálem. A co je ještě zajímavější, tak filmové studio Universal utratilo skoro 8 milionů amerických dolarů jen na bezpečností opatření z důvodu pandemie.

Jurský svět z roku 2015 je 6. nejvýdělečnějším filmem na světě s 1,6 miliardy dolary.

Všechny tyto informace, které štáb prozradil, mají jednoduchý úkol. Sdělit fanouškům filmu (v tomto případě fandům Jurské ságy), že ani pandemie je nezastaví a udělají cokoliv a utratí neskutečné prachy pro to, aby film byl dotočen a my se ho mohli dočkat co nejdříve. Tu nejtěžší část mají za sebou. Přeci jenom být nyní zavřený ve studiu je jednodušší, než běhat s rouškou po place. Nyní musíme pouze doufat, že skutečně červen roku 2022 je reálné datum a déle nebudeme muset čekat.


Těšíte se na poslední díl nové trilogie Jurský svět? Měli bychom se dočkat neskutečného množství dinosaurů, ale také starých a dobře známých herců z první trilogie. My u nás se moc těšíme!

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!