26. 8. 2008

ArtCam vás zve do kina

Nebýt filmové distribuční společnosti ArtCam, na plátnech českých kin by se nikdy neobjevila výtečná díla OldBoy, Trio z Belleville, nebo třeba Amores Perros dnes již vysoce ceněného režiséra Alejandra Gonzáleze Inárritu. V současné době oko náročného diváka ArtCam potěší hned dvojicí titulů.

Prvním z nich je filmový import z Dánska Po svatbě (premiera 28.8.). Jedná se o film známé režisérky Susanne Bier, která z Dánska přešla do Hollywoodu. Příběh je citovým dramatem ze života jedné dánské rodiny. Hlavní představitel Mads Mikkelsen, známý jako záporák z nového Bonda, přijíždí do Dánska pro peníze na charitu v Indii a dovídá se o své dospělé dceři... Snímek Po svatbě provází taktéž nominace na Oscarovou sošku v kategorii Nejlepší cizojazyčný film a je po světě vřele přijímán jak širší veřejností, tak filmovými kritiky.

Druhým titulem je dokument slovenského režiséra Juraje Lehotského Slepé lásky (premiera 4.9.). Dokument pojednává o láskách, které je třeba vidět...film, který dojemně, ale bez sentimentu vykresluje svět nevidomých a přináší tak silnou výpověď o jejich nejintimějších myšlenkách a pocitech. Mimojité získal ocenění Art cinema Cicae na MFF v Cannes 2008, Cena Tibora Vichtu v kategorii dokumentární film udělená v roce 2005 za scénář Jurajovi Lehotskému a byl k vidění také na letošním MFF v Karlových Varech.

Dokument Slepé lásky je spojen taktéž s občanským sdružením Okamžik a finančně přispěje na daný projekt. Projekce proběhne 3.9. od 10.00hod v kině Evald a od 12.00hod bude následovat tiskové zasedání s tvůrci. Pokud tedy budete mít příležitost, nenechte si ji rozhodně utéct.

AdiegoA
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!