27. 10. 2020

Adam Sandler jako Kosmonaut z Čech

Netflix s Adamem chtějí zpracovat český román od Jaroslava Kalfara.

hlavní obrázek

Adam Sandler je spíš známý pro role komediální, ale čas od času se mu podaří natočit i něco kvalitnějšího, než pouhé odpočinkové komedie. Ne, o Hubieho Halloweenu skutečně není řeč. Například jsem myslel nedávný Drahokam, který můžete shlédnout na Netflixu. Ať už Adama máte rádi, či jeho tvorbu nevyhledáváte, toto by vás ale zajímat mohlo.

Netflix s tímto herce totiž znovu spojit síly a tentokrát se společně zaměří na českou knihu ze pera spisovatele Jaroslava Kaflara z roku 2017 nazvanou Kosmonaut z Čech. Pokud vám kniha nic neříká, nevěšte hlavu, mně také nic neříkala. Přitom se jedná o zajímavé dílko. To vypráví příběh o Jakubovi Procházkovi, který podniká cestu k Venuši, kde má za úkol nalézt a sebrat vesmírný prach. Jelikož je na této výpravě sám (ženu nechal na Zemi a ta o něj ztrácí zájem), více a více má z osamělosti depku a tak vede sáhodlouhé debaty s malým mimozemšťanem ve tvaru pavouka, kterého na své lodi našel. A vytvoří si k němu pevné pouto. Vzniká tedy otázka, zda se Kuba vrátí úspěšně na Zem a získá svou ženu zpět.

Kniha se pyšný skvělým hodnocením, takže uvidíme, jak si povede filmová adaptace. Mohla by dobře, jelikož režie se ujímá Johan Renck, který je jako režisér podepsaný pod minisérií Černobyl. Což jak dobře všichni víme, byl trhák. Snad dokáže Sandlera nasměrovat správným směrem a snad nám kluci ten náš český román nezmatlají. Na výsledek si musíme žel ještě počkat.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!