15. 10. 2020

Kdy si zajdeme na pořádný film do kina?

Filmová studia přesouvají data svých projektů. Kdy se dočkáme Duny, nebo dalšího Bonda?

hlavní obrázek

Ruku na srdce, kdo z vás zašel v posledním půl roce do kina? Hm, moc vás není a to je možná důvod, proč filmová studia otálejí s uvedením svého filmu. Tím důvodem jste vy! :)

Pochopitelně je to přehnané, ale trocha pravdy na tom bude. Velice pozitivní je to, že filmová studia přes léto po koronavirové přestávce opět rozjela natáčení svých projektů a navzdory druhé vlně pandemie s tím pokračují. Co je ale horší, odsouvají data premiér svých filmů. A je to pochopitelné. Ne všude na světě jsou kina otevřená (naše země je toho příkladem) a tam, kde do kina si zajít můžete, se moc diváků nehrne, protože se jednoduše bojí. Netflix je fajn, HBO taky, ale kdy konečně uvidíme nějakou tu pecku, na kterou se do kina vyplatí zajít? Pojďme se na to podívat.

Ještě bych chtěl upozornit, že odsun premiér je skoro na denním pořádku, takže je zcela možné, že tento článek bude aktuální pouze pár týdnů, ne-li dnů.

Začneme nejdříve nejočekávanějším filmem z řady pravěkých dinosaurů. Třetí díl nové trilogie Jurský svět s podtitulem Nadvláda měl původně dorazit už v létě příštího roku. Studio chce ale jistotu v rámci výdělku, přeci jenom jde o závěr ságy, a proto film odsunul až na červen 2022. Zde je to velmi bolestivé…

Dalším filmem je neméně očekávaná Duna. Velkofilm na motivy stejnojmenné úspěšné knihy se měl původně objevit letos v našich kinech, ale to se rozhodně nestane. Nakonec Duna se přesouvá až na říjen 2021, což je posun o jeden celý rok. A to hodně zabolí, protože nedávno vydaný trailer nás hodně namlsal.

Odsun se nevyhnul ani další velmi očekávané bondovce. Trailer slibuje velkou podívanou a já sám jsem si ho pustil několikrát. Přesto se dalšího Bonda nedočkáme letos, ale až 2. 4. příštího roku. No, odsun to není zas tak velký, ale pár měsíců si musíme počkat. Snad se už datum nepohne.

Pojďme se podívat do Marvelu. Nejblíže očekávaným snímkem, který měl jít do kina, je rozhodně Black Widow. Zde naštěstí odsun není tak dramatický, protože jsme se původně sexy Scarlett měli dočkat v únoru roku 2021. Nyní musíme počkat do května. Co se týče týmovky Eternal, té se snad dočkáme v listopadu příštího roku. A asijský hrdina Shang-Chi, ten by se měl na plátna dostat v červenci roku 2021.

A ještě dodáme, že milovníci detektivek budou muset vydržet také odložení premiéry filmu Smrt na Nilu, který se posouvá z letošního října na prosinec. Ale je pravděpodobné, že se zde odsun ještě jednou přihlásí o slovo.

A co další pecky?

The Flash – listopad 2022
Black Adam – zatím není uvedeno
Batman – březen 2022
Shazam! 2 – rok 2023

To by tak bylo k rychlému přehledu těch nejznámějších velkofilmů, které už datum premiéry měly, ale z důvodu pandemie a možnosti nevýdělku byly přesunuty na pozdější data. Na který film se těšíte nejvíc a kde vás odsun nejvíce mrzí? Dejte vědět!

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!