6. 4. 2020

Anne Hathaway a taje výchovy francouzských dětí

Máte také pocit, že francouzské děti působí o něco vychovaněji než jiné? A chcete přijít na to, proč? Možná najdete odpověď v nově připravovaném filmu.

hlavní obrázek

Americká žurnalistka Pamela Druckerman žijící ve Francii napsala v roce 2012 autobiogra­fický román French Children Don't Throw Food (v českém překladu A dost! – Francouzské děti nedělají scény). Knížka se stala bestsellerem a tak není divu, že se zazdála být vhodným námětem pro film lidem ze StudioCanal a nyní se tak začíná připravovat přenesení jejího obsahu na filmová plátna.

Příběh by se měl nést v podobném duchu jako kdysi Julie & Julia. Tentokrát se však nebude ve filmu vařit, nýbrž budeme s hlavní hrdinkou pátrat po tom, jak vychovávat dítě, vedle rodiny se plnohodnotně věnovat i práci a nejen se nezbláznit, ale vypadat u toho všeho i jako člověk. Díky pozorování francouzských sousedů a přátel se hlavní postava filmu bude snažit odhalit tajemství skrývající se za až nepřirozeně dobře vychovanými francouzskými dětmi. A asi není až tak překvapivé, že mimo jiné odhalí i to, že každý, bez ohledu na to, jak dokonalý se může zdát, má své vlastní problémy, které musí řešit.

Produkce nového filmu se ujala společnost Blueprint Picture, která stojí také za veleúspěšným počinem Tři billboardy kousek za Ebbingem či za novějším snímkem Emma.. Ten snad ještě provětrá česká kina, až nás do nich naši zákonodárci pustí. Hlavní novinkou z příprav nového filmu je potom obsazení hlavní role. Americkou novinářku by si měla střihnout Anne Hathaway, kterou jste loni mohli vidět hned ve třech filmech: Debbie a její parťačky, Podfukářky a Ticho před bouří. V této chvíli je potom v postprodukci snímek The Witches, natočený na námět stejnojmenné knížky Roalda Dahla, kde Anne ztvární hlavní čarodějnici toužící zbavit svět otravných dětí. Ten by se snad mohl dostat do našich kin na podzim.

Na scénáři k připravovanému snímku nyní pracují Jamie Minoprio s Jonathanem Sternem a hledá se pro něj režisér. Uvidíme, kdo se k projektu ještě přidá a jestli se Anne podaří prolomit období průměrnějších filmů a po delší době oslnit diváky.

Janca.W
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!