17. 10. 2019

Netflix se vrhá do světa muzikálu

Muzikál The Prom bude mít svou filmovou adaptaci. Ne na plátnech kin, nýbrž pod křídly streamovacího giganta.

hlavní obrázek

Netflix se rozjel a válcuje veškerou konkurenci. Ty tam jsou doby, kdy se soustředil převážně na seriály a kvalita nabízených filmů značně pokulhávala. Nyní se streamovací společnost neváhá vrhnout ani na filmovou adaptaci muzikálu z Broadwaye. A vybrala si k tomu komediální kousek The Prom.

Příběh muzikálu vypráví o čtveřici herců z Broadwaye, kteří lamentují nad dny své slávy, zatímco jedou do konzervativního městečka Edgewater v Indianě pomoci lesbické studentce, která má zakázáno přivést si na školní ples svou přítelkyni.

Řekněme, že příběh nás ke sledování asi moc nenaláká, co by ale mohlo, je herecké obsazení. Ženskou část z herecké čtveřice si totiž zahrají dámy Meryl Streep a Nicole Kidman, které jsou nejen úchvatné herečky, ale obě ve filmových muzikálech dokázaly, že jim to také náramně zpívá. Čtveřici doplní James Corden a Andrew Rannells. Dále se můžete těšit na Awkwafinu, Arianu Grande či nově ohlášenou Kerry Washington. A to už by za váš čas stát mohlo, no ne?

Hudbu k muzikálu složil Matthew Sklar, který má na svém kontě dvě nominace na cenu Tony a jedenkrát se dostal mezi nominované na Emmy, texty k písním napsal Chad Beguelin. Na režisérskou stoličku filmové verze si sedne Ryan Murphy, který je podepsán pod snímkem Jíst, meditovat, milovat, jinak je ale znám spíš v seriálovém světě. Uvidíme tedy, jestli se v tom filmovém neztratí, muzikál je přeci jen poměrně specifická disciplína. Hotovo by Murphy chtěl mít do září 2020, kdy bude v USA těsně před novými prezidentskými volbami. Jako bojovník za práva LGBT by v oválné pracovně viděl raději novou tvář a tímto muzikálem chce přispět svou troškou do mlýna a upozornit, že s Donaldem Trumpem LGBT komunitě pšenka nepokvete.

Janca.W
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!