16. 8. 2019

Letošní Aladin je hit - bude se pokračovat?

Animovaná předloha má několik filmů. Bude letošní hraný Aladin své předchůdce následovat?

hlavní obrázek

Disney postupně předělává své kreslené slavné pohádky a ani Aladin nebyl výjimkou. Sice při prvních ukázkách z filmu jsme se Willu Smithovi coby „modrému“ džinovi z láhve vysmáli (hlavně kvůli CGI), nakonec sám film sklízí úspěchy. A to jak hodnocením, tak finančně.

V tento okamžik si reboot Aladina dokázal v USA vydělat 353 milionů dolarů a když částku přičtete ke zbytku světa, jsme na částce přesahující 1 miliardu! Pochopitelně to nevydělává tolik jako Lví král, ale částka to je pěkná a nabízí se otázka, zda tedy studio bude chtít vydělat i na nějakém případném pokračování.

Původní animák totiž měl dílů hned několik. První díl, ze kterého čerpal letošní film, je z roku 1992 nazvaný jednoduše Aladin. Pak přišla v roce 1994 dvojka Aladin-Jafarův návrat, která už nebyla tak přívětivě diváky přijata. Trojka z roku 1996 Aladin a král zlodějů, na tom byla už o poznání lépe, ale pochopitelně nejlepší stále zůstal díl první.

A co tedy letošní hraný Aladin? Pokračování se skutečně plánuje, potvrdilo to samotné studio. Dle všeho by se ale další díl měl vydat zcela odlišným směrem než animované pokračování. Asi se chtějí vyvarovat chladnějšímu přijetí.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!