15. 5. 2019

Aquaman mohl mít zcela jiného režiséra - kdo odmítl?

S výsledkem Jamese Wana jsme maximálně spokojeni. Přesto mohl film vzniknout pod rukama jiného velikána.

hlavní obrázek

James Wan patří bezpochyby k jedněm z nejlepších režisérů naší doby. Od tohoto 42letého filmového tvůrce z Malajsie známe spíše hororové snímky, jako je Saw, V zajetí démonů či Insidious. Občas zabloudí k jinému žánru a ani v něm se rozhodně neztratí. Tím mám na mysli například Rychle a zběsile 7. V loňském roce nás ale tento režisér překvapil ještě něčím jiným. Ukázalo se, že ani komiksoví hrdinové mu nejsou cizí a pro stáj DC natočil origin AquamanaJasonem Momoa v hlavní roli. A výsledek byl zatraceně dobrý.

Přesto ho málem studio neoslovilo, jelikož pro ně nebyl volnou číslo jedna. Kdo byl tím oním? Nikdo jiný než sám velikán Peter Jackson. S jeho jménem si hned spojíte Pána prstenů, Hobita či King Konga. Podílel se ale také na Tintinových dobrodružství či nedávných Smrtelných strojích. A jeho právě studio oslovilo, zda by nechtěl natočit Aquamana.

A on nechtěl. Po čase se ho studio zeptalo znovu a on znovu odmítl. A důvod? Sám v jednom z rozhovorů uvedl, že točit blockbustery je velmi namáhavé (což on může hravě potvrdit) a nyní si od nich dává přestávku. Raději se soustředí na menší projekty, ve kterých ale nalézá větší potěšení. Jako důkaz vytvořil neuvěřitelný dokument z první světové války zvaný Nikdy nezestárnou. Dokument už můžeme vidět i my. Takže to znamená, že nyní se Peter vrátí k pořádným velkolepým drahým filmům?

Ne. Aktuálně pracuje na dalším dokumentu, tentokrát o skupině Beatles. Což v porovnání s fantasy ságami zní jako malinký neduživý bratříček, ale rozhodně bych ho nezatracoval, jelikož výsledek může být velmi zajímavý. Novináři se ho rovněž zeptali, zda po tomto projektu by se vrátil k větším filmům. Odpověď opět byla, že nikoliv. Pochopitelně ale není všem dnům konec. A i kdyby už žádný velkolepý film nenatočil, máme hodně materiálu, který díky němu vznikl. Které filmy od něj máte nejraději? Pochlubte se.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!