14. 5. 2019

VELKÝ PŘEHLED: Kdo zůstává v Marvelu, kdo odchází a jaká je budoucnost celého MCU?

Endgame už třetí týden válcuje kina po celém světě. Pojďme si tedy zrekapitulovat, jaká budoucnost čeká jednotlivé herce, postavy, režiséry a filmy v dalších fázích MCU a také odhalit pár střípků, které pronikly na veřejnost.

hlavní obrázek

Článek obsahuje ověřené i neověřené informace, částečně i spekulace. Berte jej s rezervou.

Endgame už třetí týden válcuje kina po celém světě. Se završením dlouhé dvaadvacetifilmové ságy na nás Marvel číhal téměř na každém rohu. Snažil se zaměřit pozornost fanoušků a diváků pouze na svůj poslední film. Díky tomu se ale také Marvel vyvaroval jakýchkoliv zpráv o dalších filmech. Pojďme si tedy zrekapitulovat, jaká budoucnost čeká jednotlivé herce, postavy, režiséry a filmy v dalších fázích MCU a také odhalit pár střípků, které pronikly na veřejnost.

Herci

Robert Downey Jr.

Představitel Iron Mana začal éru Marvelu a také s ní končí. Narozdíl od ostatních herců, kteří uzavírali smlouvy na účinkování v několika filmech, Downey Jr. uzavíral smlouvu na každý film zvlášť. Díky svému přístupu si navíc přišel na několikanásobně více peněz než ostatní hvězdy Marvelu – díky bonusům inkasuje přes 75 milionů dolarů za Endgame a třeba jen za tři dny práce na Spider-Man: Homecoming si vydělal 5 milionů dolarů. Účinkování v Endgame bude velmi pravděpodobně jeho poslední, i když bude fanouškům jistě chybět. Marvelu už paradoxně ale tolik ne. Noví herci jsou pro něj levnější.

Chris Evans

Chris Evans podepsal jednu z nejdelších smluv, které s herci Marvel vyjednal. Po Endgame je bohužel jasné, že Evans dostál svých slov a do MCU se jako herec, ani po velkém naléhání fanoušků, nechce vrátit. To ale nevylučuje, podle jistých zvěstí, že by se mohl postavit za kameru a režírovat.

Chris Hemsworth

Chris Hemsworth v roce 2010 podepsal smlouvu s Marvelem na účinkování v pěti filmech, poté smlouvu doplnil o Infinity War a Endgame. Před několika dny pak smlouvu prodloužil a objeví se v dalších filmech – minimálně v Guardians of the Galaxy, vol. 3 a Thorovi 4. Hovoří se však celkem o pěti nových filmech.

Chris Pratt

Představitel Petera Quilla ještě nemá úplně vyčerpanou smlouvu. Po prvních Guardians podepsal smlouvu na dvě další pokračování a na dva další jiné filmy (což byly Infinity War a Endgame). Očekává se, že bude po Guardians of the Galaxy, vol. 3 pokračovat, i když tento film má být posledním filmem Strážců.

Mark Ruffalo

Další původní Avenger podepsal s Marvelem smlouvu na šest filmů, Endgame byla pátým. Ruffalo nicméně prohlásil, že by rád vyjednal smlouvu novou. Přesto mu licenční práva na Hulka, která patří Universalu, nedovolí účinkovat v samostatném Hulkově filmu.

Tom Holland

Tom Holland má podepsanou smlouvu s Marvelem na šest filmů. Po Civil War, Homecoming, Infinity War a Endgame bude Far From Home jeho pátým účinkováním. Pravděpodobně vznikne i třetí Spider-Man (Holland má ve smlouvě tři sólové filmy), poté ale bude muset Marvel se Sony znovu vyjednat novou smlouvu ohledně postavy.

Benedict Cumberbatch

Vzhledem k tomu, že produkce Doctora Strange už jede (i když jsme museli počkat, než režisér Scott Derrickson dokončí práci na seriálu Locke & Key pro Netflix) a Cumberbatch sám se vyjádřil, že podepsal účinkování v minimálně jednom přímém pokračování Doctora Strange, budoucnost je zde jasná. Navíc, smlouva, kterou podepsal, by měla být na účinkování v šesti filmech (což pro Cumberbatche nebyl problém, narozdíl od Joaquina Phoenixe, o kterém se pro roli Strange uvažovalo původně). Strange tedy uvidíme ještě minimálně ve třech filmech.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson má potvrzenou účast v nadcházejícím filmu Black Widow, za který dostane 20 milionů dolarů. Vzhledem k jejímu osudu v Endgame je ale na pováženou, zda se v MCU ještě objeví. Proslýchá se, že s Marvelem podepsala smlouvu na devět filmů, díky čemuž by jí po její sólovce ještě dva filmy zbývaly.

Brie Larson

Marvel původně pro roli Captain Marvel hledal herečku, s kterou by mohl podepsat dlouhodobou smlouvu na několik filmů. Původní zprávy mluvily o smlouvě na sedm filmů, to ale Brie Larson dementovala. Přesto Marvel zamýšlí mít z Captain Marvel vůdčí postavu celého MCU pro další roky a vzhledem k tomu, že se zatím objevila v MCU pouze dvakrát, budoucnost zde nemůže být jasnější.

Chadwick Boseman

Boseman má ve své smlouvě ještě minimálně jeden sólový film, což bude chystaný Black Panther 2. Proslýchá se, že podepsal smlouvu na účinkování v pěti filmech, přičemž Black Panther 2 bude tím pátým. Poté se ale bude muset pustit do vyjednávání o nové smlouvě.

Elizabeth Olsen

O smlouvě Elizabeth Olsen se toho ví velice málo. Přesto se dá předpokládat, že co se týče MCU, příběh její postavy ještě není ukončený.

Paul Bettany

Stejně tolik jako u Elizabeth Olsen, se toho ví o smlouvě Paula Bettanyho. Vzhledem k jeho konci v Infinity War se ale jeho postava bude vyvíjet zatím pouze v seriálu na Disney+.

Anthony Mackie

Anthony Mackie vtipkoval, že podepsal s Marvelem smlouvu “snad na 50 filmů”, přesto nic dalšího o jeho smlouvě není známo. Endgame byl jeho už šestým filmem, což by mohlo znamenat vyjednávání o nové smlouvě. Pokud ale budeme účinkování v Ant-Manovi brát jen jako cameo, ještě jeden film mu bude ve smlouvě zbývat. Jeho dalším účinkováním teď bude seriál na Disney+ a je poměrně pravděpodobné, že si ve filmech ještě nějaké to cameo střihne.

Paul Rudd

Paul Rudd podepsal s Marvelem smlouvu na “tři a další a další” filmy. To pro něj znamenalo účinkování ve třech filmech a potenciálně v dalších dvou, pokud se to bude zdát Marvelu rozumné. Objevil se zatím ve svých dvou vlastních filmech, Civil War a v Endgame. Jeho pátým působením by měl být třetí Ant-Man.

Evangeline Lilly

O smlouvě Evangeline Lilly se toho mnoho neví. Předpokládá se, že má stejnou smlouvu jako Paul Rudd, tedy na pět filmů. S účinkováním ve dvou Ant-Manech a Endgame jí tedy ještě dva filmy zbývají.

Sebastian Stan

Stan podepsal s Marvelem velkou smlouvu na devět filmů, jeho účinkování v Endgame bylo pátou velkou rolí. Sebastian Stan v Marvelu ještě zůstane, a to jak na filmovém plátně, tak televizní obrazovce.

Don Cheadle

I když není nic potvrzené, obecně se má za to, že Don Cheadle podepsal s Marvelem smlouvu na šest filmů a že působením v Endgame jeho smlouva vypršela. Cheadle se objeví ve svém vlastním seriálu na Disney+ a poté pravděpodobně bude svou smlouvu znovu projednávat. Vzhledem ke skladbě nadcházejících filmů to ale nevypadá, že by se s Rhodeym prozatím počítalo.

Jeremy Renner

Renner se doteď objevil ve čtyřech MCU filmech, přičemž jeho smlouva je na filmů šest. Obecně se má za to, že má ve smlouvě svůj vlastní film, ale ten není v nejbližší době na pořadu dne. Aktuálně bude účinkovat v seriálu na Disney+, kde pravděpodobně dojde k ukončení příběhu jeho postavy. Je pravděpodobné, že se objeví v nadcházejícím filmu Black Widow, který se má odehrávat v minulosti.

Tom Hiddleston

Hiddleston měl s Marvelem podepsanou smlouvu na šest filmů, přičemž jeho účinkování v Endgame bylo právě tím šestým. V dalších filmech se už pravděpodobně neobjeví.

Samuel L. Jackson

Samuel L. Jackson je herec, který podepsal s Marvelem jednu z nejdelších smluv. Ta mu ale vyprší filmem Spider-Man: Far From Home. Jackson je ale ochotný pokračovat jako Nick Fury i dále.

Tessa Thompson

Prozatím se objevila pouze ve dvou filmech, takže její další působení v Marvelu je otevřené. Je pravděpodobné, že ji uvidíme ve čtvrtém Thorovi (vzhledem k tomu, že to byla ona, kdo zveřejnil info o vyjednávání Waititiho s Marvelem).

Zoe Saldana

Podrobnosti o její smlouvě s Marvelem nejsou známé, sama herečka o nich mlčí. Po premiéře Infinity War se ale vyjádřila, že se s Marvelem rozloučili (to bylo 3 měsíce po skončení natáčení Endgame). Je možné, že se objeví ještě v Guardians of the Galaxy, vol. 3, ale další působení v Marvelu bych neočekával. Přesto, pokud bychom uvažovali nad tím, že uzavřela standardní smlouvu na šest filmů, po GotG, vol. 3 by jí ještě jeden film zbýval.

Dave Bautista

Dave Bautista patřil k nejhlasitějším podporovatelům Jamese Gunna po jeho vyhazovu. Uvidíme ho minimálně v Guardians of the Galaxy, vol. 3, ale poté… kdoví. Bautista chtěl kvůli Gunnovi odejít úplně z filmu – což by nebylo poprvé, kdy něco takového udělal, kvůli Marvelu totiž pověsil svou kariéru wrestlingového zápasníka na hřebík. Jenže Gunn byl povolán zpět, tudíž Bautista z filmu nezmizí.

Karen Gillan

Postava Nebuly je pro Kevina Feigeho podle jeho vyjádření mnohem komplexnější a hlubší, než bylo zatím ve filmech vidět. Je tedy velice možné, že se s Karen Gillan ještě v několika filmech uvidíme, minimálně v dalších Guardians of the Galaxy. Gillan ale také vyjádřila touhu režírovat jednu marvelovku. Detaily její herecké smlouvy ale nejsou známé.

Danai Gurira

Podrobnosti její smlouvy ani její budoucí působení v MCU nejsou známé. Měla by se objevit v druhém Black Pantherovi.

Bradley Cooper / Vin Diesel

Vzhledem k tomu, že jejich účinkování v Marvelu není vázáno na konkrétní hraní, ale na práci s hlasem, jejich smlouvy jsou také jinak koncipované. Oba velmi pravděpodobně uslyšíme ještě ve třetích Guardians of the Galaxy a dál je jejich osud nejasný.

Gwyneth Paltrow

Přestože z účinkování její postavy v Endgame by se mohlo zdát, že by mohla převzít Iron Manovu pochodeň a místo něj strážit Zemi v brnění, opak je pravda. Gwyneth Paltrow se v únoru vyjádřila, že odchází z Marvelu, protože se na další účinkování cítí stará. Na druhou stranu se ale nebrání účinkování v cameích nebo flashbacích.

Pom Klementieff

Klementieff se objeví minimálně ještě v Guardians of the Galaxy, vol. 3. Pokud uzavřela s Marvelem smlouvu na šest filmů, pořád jí ještě dva filmy zbývají.

Letitia Wright

Letitia Wright prozatím hrála ve třech marvelovkách a byla potvrzena její účast v pokračování Black Panthera. Podrobnosti jejího kontraktu nejsou známé, ale pokud uzavřela smlouvu na šest filmů, ještě by jí dva filmy zbývaly. Fanoušci očekávají, že v nějakém budoucím bodě MCU by mohla vystřídat T’Challu a stát se novým Black Pantherem.

Hayley Atwell

Atwell se vrátila jednou a asi i naposledy do MCU, aby uzavřela dějovou linku se Stevem Rogersem. I když by ji fanoušci rádi viděli v dalších filmech, pravděpodobně se tak nestane.

Chiwetel Ejiofor

Představitel Morda se vrátí ještě minimálně jednou před kameru v pokračování Doctora Strange. Jeho další působení v Marvelu ale není známé.

Michael Keaton

Mnoho kritiků výkon Michaela Keatona po Spider-Man: Homecoming chválilo, navíc potitulková scéna naznačovala, že jsme Vultura neviděli naposledy. Pokud se Marvelu podaří někdy v budoucnu vzkřísit Sinister Six, měl by být jejím členem.

Michael Peña

Marvel nemá příliš mnoho herců s hispánským původem, i proto se Peña stal velice oblíbeným mezi latinskou částí diváků. Jeho kontrakt je navíc uzavřený na minimálně tři filmy, takže jej ještě jednou uvidíme.

Cobie Smulders

Přestože je s MCU už od prvních Avengers, zatím se objevila pouze ve třech filmech. Smlouvu má ale podepsanou na filmů sedm, takže se agentky Hillové ještě několikrát dočkáme.

Frank Grillo

Představitele Brocka Rumlowa alias Crossbonese si oblíbili fanoušci po celém světě, přestože je jeho krátké účinkování v Civil War zklamalo. Grillo má ale s Marvelem podepsanou smlouvu na více filmů a ještě by se měl v MCU objevit.

Josh Brolin

Ano, po Endgame už s Thanosem asi není kam pokračovat. Navíc Brolin na premiéře Endgame potvrdil, že narozdíl od ostatních herců má smlouvu, kterou prodlužuje a podepisuje podle potřeby Marvelu, film od filmu. Nevyhýbá se ale dalšímu účinkování. Existuje tedy šance, že se možná v nějaké formě s Thanosem ještě setkáme.

Režiséři

Anthony a Joe Russoovi

Bratři, kteří stojí za celkem čtyřmi marvelovskými filmy – Captain America: Winter Soldier, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War a (snad brzy) nejvýdělečnějším filmem všech dob Avengers: Endgame, se vyslovili, že v dohledné budoucnosti s Marvelem skončili a neplánují další filmy. Zároveň ale také dodali, že případnou další spolupráci neodmítají.

James Gunn

Po odvolání Jamese Gunna z pozice režiséra (a ideamakera připravovaného “vesmírného” universa) se přípravy na Guardians of the Galaxy, vol. 3 zastavily. Gunn mezitím odešel k DC připravovat film Suicide Squad 2 (nyní pojmenovaný The Suicide Squad). V březnu 2019 byl najat zpět, ale produkce GotG, vol. 3 začne až poté, co skončí Gunnova práce na The Suicide Squad. Proslýchá se, že po vyhazovu Gunna Marvel vůbec nespěchal s nalezením nového režiséra ani pokračováním produkce a v podstatě stopnul veškerou snahu ohledně dalšího posunu filmu. Jeden film tedy od Gunna ještě uvidíme, dál není nic potvrzené.

Anna Boden a Ryan Fleck

Režiséři dalšího snímku, který pořád běží v kinech, Captain Marvel, se už dříve společně podíleli na několika snímcích a byli zvažování do režisérského křesla prvních Guardians of the Galaxy. Po Captain Marvel, u nějž obstarávali i scénář, nejsou známé žádné další projekty, na kterých by pracovali, ať už marvelovské, nebo jejich vlastní. Je ale pravděpodobné, že Marvel objedná Captain Marvel 2, pro nějž budou první volbou.

Jon Watts

Sedmatřicetiletý režisér Spider-Man: Homecoming a Spider-Man: Far From Home nemohl být pro Marvel lepší volbou. Sám je obrovským fanouškem Spider-Mana a herci ho milují. Po velkém úspěchu Homecoming a všeobecné popularitě hrdiny se očekává, že bude režírovat i třetí díl.

Peyton Reed

Režisér prvního i druhého Ant-Mana v současné době nemá rozpracované žádné projekty. Je pravděpodobné, že pokud Marvel odsouhlasí třetího Ant-Mana, povolá zpět i Reeda.

Joss Whedon

Joss Whedon, režisér prvních i druhých Avengers se v současné době věnuje svému novému seriálu The Nevers pro HBO, sci-fi projektu o viktoriánských superhrdinkách. Navíc má v plánu film z druhé světové války. V současné době to tedy nevypadá, že by se uchýlil zpět k Marvelu, naopak to vypadá, že tuto kapitolu ve svém životě uzavřel (zvláště poté, co pracoval na Justice League u konkurenční­ho DC).

Taika Waititi

Režisér filmu Thor: Ragnarok a představitel Korga nevylučoval, že by se rád k Marvelu vrátil, pokud mu bude nabídnuta smlouva. Představitelka Valkyrie, Tessa Thompson, se v dubnu vyjádřila, že Waititi našel shodu s Marvelem, co se týče nápadů pro Thora 4, a pravděpodobně tedy bude film režírovat.

Ryan Coogler

Režisér oceňovaného Black Panthera uzavřel v říjnu 2018 s Marvelem smlouvu na pokračování filmu. Chtěl by se více ponořit do samotné vlády T’Chally a stvořit politický film.

Jak to tedy vypadá v souhrnu?

Co je nejblíže:

  • Spider-Man: Far From Home (premiéra 2. července 2019)

Co je aktivně v produkci:

  • Black Widow – pravděpodobná premiéra 1. května 2020, ale po problémech s GotG, vol. 3 je možné, že toto datum nebude vůbec obsazeno. Pravděpodobnější je datum 6. listopadu 2020. Natáčení má začít v červenci 2019 a má trvat do září.
  • Guardians of the Galaxy, vol. 3 – po problémech – viz James Gunn – odložený začátek natáčení na 2020, premiéra tedy ne dříve než 2021. Prý je už ale hotový scénář.
  • Doctor Strange 2 – natáčení začne počátkem roku 2020, premiéra tedy buď 6. listopadu 2020 nebo někdy v roce 2021. Je ale možné, že natáčení začne dříve.
  • Black Panther 2 – během roku 2019 by měl být hotový scénář, pokud natáčení začne začátkem roku 2020, premiéra by mohla být 6. listopadu 2020 nebo 12. února 2021. Pravděpo­dobnější je ale pozdější datum. Kolují zvěsti, že nepanuje shoda o hlavním záporákovi a že produkce může být odložena.
  • Shang-Chi – Marvel hodně tlačí na to, aby byl film co nejdříve. Režírovat bude Destin Daniel Cretton. Film má být v podobném duchu jako Black Panther, má být užito minimum CGI a má se jednat o poctu kung-fu filmům 60.-70. let.
  • Nova – tady se neví vůbec nic. S Novou se počítalo v prvních plánech pro Guardians of the Galaxy, ale to se nakonec nestalo.
  • The Eternals – natáčení má začít 9. září 2019 a má trvat do ledna 2020, premiéra tedy snad někdy v roce 2021. Režíruje Chloe Zhaó.

Co se plánuje:

  • Captain Marvel 2
  • Thor 4
  • Ant-Man 3
  • Spider-Man 3
  • New Avengers
  • Young Avengers
  • Dark Avengers
  • Thunderbolts (jako trilogie)

Data dalších potenciálních Marvel filmů:

  • 1. 5. 2020
  • 6. 11. 2020
  • 12. 2. 2021
  • 7. 5. 2021
  • 5. 11. 2021
  • 18. 2. 2022
  • 6. 5. 2022
  • 29. 7. 2022

Po Spider-Man: Far From Home pravděpodobně přijde sólovka Black Widow. Poté se představí buď Doctor Strange 2 nebo Black Panther 2. Po těchto dvou filmech by měli přijít Eternals a po nich Guardians of the Galaxy, vol. 3. Pak se čeká Shang-Chi.

Marvel hodlá odhalit a potvrdit své plány na další filmy v létě 2019, po premiéře Spider-Man: Far From Home, který má ukončit čtvrtou fázi. První trailery se pak dají čekat na Comic-Conu v San Diegu.

Různé střípky z budoucnosti Marvelu (a spoilery):

  • I když se Falcon, Bucky, Wanda, Vision, Loki a Hawkeye dočkají svých seriálů na Disney+, jejich účast ve filmech to nevylučuje.
  • Seriály by měly mít 6–8 epizod každý a herci na ně mají nové smlouvy, odlišné od těch na filmy.
  • Nadcházející filmy po Spider-Man: Far From Home budou neoficiálně označovány jako Phase 4.
  • X-Men a Fantastic Four se neobjeví, dokud neodstartuje Phase 5 (i když z Marvelu zní, že po Endgame se už neplánuje nic označovat jako “Phase”). Tudíž minimálně příštích pět let.
  • X-Meni nebudou do MCU uvedeni jako důsledek Thanosova lusknutí, navzdory tomu, co tvrdí populární fanouškovská teorie.
  • Další desetiletá příběhová linka, která by propojovala marvelovské filmy, stejně jako byla ta Thanosova s Infinity Stones, se neplánuje. Namísto toho bude několik menších příběhových linek spojujících 3–6 filmů.
  • MCU se rozdělí na “pozemské” MCU a “vesmírné” MCU a bude mezi nimi víceméně jasná linie. Každé MCU bude mít své postavy, herce, vizuály a příběhové linky.
  • Pokud Marvel a Sony prodlouží smlouvu ohledně Spider-Mana, bude Norman Osborn jedním z hlavních záporáků celého pozemského MCU a objeví se v několika filmech. Dalšími hlavními záporáky pozemského MCU by měli být Dark Avengers, Dark Reign a Siege.
  • Spider-Man: Far From Home by měl být prvním filmem v pozemské části MCU.
  • Spider-Man by měl mít namísto tří filmů čtyři. Marvel chce nějakým způsobem přivést na plátno Sinister Six, ale vzhledem k tomu, že chce do všech rolí obsadit áčkové herce, pravděpodobně zůstane jen u plánu (součástí Sinister Six je i Adrian Toomes hraný Michaelem Keatonem a Mysterio hraný Jakem Gyllenhaalem).
  • Pokud proběhne bez komplikací odkoupení Foxu, Fantastic Four a Doctor Doom budou spojovacími články mezi pozemským MCU a vesmírným MCU.
  • Guardians of the Galaxy, vol. 3 měli ustanovit počátek vesmírné části MCU, ale kvůli odložení natáčení to vypadá, že to budou spíš The Eternals.
  • The Eternals mají být rozpočtově jedním z dražších filmů MCU.
  • Annihilus by se měl objevit v Guardians of the Galaxy, vol. 3 a měl by se objevit i v dalších filmech. Měl by být dlouhodobějším záporákem, jako byl Loki.
  • Čas od času by se v MCU měli objevit Skrullové, ale nejsou žádné plány pro událost typu Secret Invasion.
  • Některé filmy jako Black Widow a The Eternals budou prequely. Jsou ale v plánu i flash-forwardy (filmy odehrávající se v budoucnosti). Ne všechny filmy půjdou chronologicky za sebou.
  • Black Knight by se mohl stát členem New Avengers a mít i svůj vlastní film, potenciálně i trilogii.
  • Baron Zemo by se měl vrátit do MCU jako člen Thunderbolts. Dalšími členy by měli být The Abomination, Hammer, Thaddeus Ross a Ghost. Záporákem by měl být The Leader.
  • Potenciálně se mluví o dalších seriálech pro Disney+ – seriály by měly být o Ms. Marvel, Lady Sif, War Machinovi a Power Pack. O Power Pack jako filmu se mluví už od roku 2005, film dostal časem dokonce svého výkonného producenta Jonathana Schwartze. Mělo jít o příběh ve stylu filmu Spy Kids. Schwartz ale přešel ke Captain Marvel a co se týče potenciálního zásahu filmu, ten vyplnil Ant-Man. Marvel pořád chce v budoucnu Power Pack využít, ale dost možná, stejně jako u Cloak & Dagger, Runaways a Inhumans půjde cestou seriálu.
  • Marvel má velké plány, co se týče Captain Marvel, chce ji marketingovat stejně, jako kdysi Fox marketingoval Wolverina.
  • Aktuální trend v Marvelu je hledat neznámé tváře do rolí hrdinů a áčkové herce do rolí záporáků.

SPOILERY:

  • Spider-Man: Far From Home – Mysterio je z paralelní dimenze, kde je zločincem. Ovládá Elementals (skupinu čtyř nesmrtelných bytostí, které ovládají jednotlivé základní prvky – vodu, vzduch, zemi a oheň – a vládli Zemi v dávných dobách), aby se ukázal jako hrdina a dostal se na Iron Manovo místo. Spider-Man se spojí s Mysteriem, aby bojoval proti Elementals. OsCorp koupí Stark Tower. Ve filmu bude realita MCU poprvé přímo pojmenovaná jako Earth Dimension 616 (Earth-616). Mysterio pochází z jiné dimenze a do Earth-616 se dostal díky narušení reality v důsledku Thanosova lusknutí prstů.
  • Black Widow – Black Widow bude velice pravděpodobně prequel odehrávající se před událostmi prvních Avengers. Scarlett Johansson je hlavní hvězda, ale v průběhu filmu bude uvedena Jelena Belova, nová Black Widow. Hrát ji bude Florence Pugh.
  • The Eternals – Richard Madden hraje hlavní postavu, Ikarise. The Eternals budou hlavní dějovou linkou ve vesmírném MCU. Samotný film bude prequel.
  • Black Panther 2 – Film bude hlavně politický. Ukáže se Queen Divine Justice – v komiksu bývalá členka Dora Milaje a členka kmene Jabari, která vyrostla v Chicagu. Vrátí se Letitia Wright jako Shuri. Killmonger se ve filmu objeví také, ale jen ve stavu spirituálního povznesení, do kterého Wakanďané vstupují po požití srdčité rostliny (ve skutečnosti jde o astrální dimenzi).
  • Shang-Chi – Mluví se o tom, že Mandarin je Shang-Chiho otec.
  • Doctor Strange 2 – Christine Palmer, Wong, Mordo a Ancient One budou ve filmu. Lord Nightmare bude záporák. Mordo bude komplexní, ale sympatický záporák, podobně jako Loki. Clea a Voodoo se také objeví. Do role Cley se hledá asijská herečka. Část filmu se bude odehrávat v osmdesátých letech. Strange bude znovu nosit rukavice (podobně jako Thorovi: Ragnarok).
  • Guardians of the Galaxy, vol. 3 – The High Evolutionary (Nejvyšší tvůrce) je hlavní záporák. Bude odhaleno, že je to také Rocketův tvůrce. Rocket se zamiluje do dalšího z Tvůrcových experimentů, Lylly. Drax zjistí, že jeho dcera je naživu. Star-Lord a Nebula se přátelsky sblíží při hledání Gamory. Thor bude ve filmu a setká se s Beta Ray Billem, který může být dalším z Tvůrcových experimentů. Mluví se o tom, že se objeví i Quasar a Adam Warlock. Adama by měl potenciálně hrát Zac Efron.
  • Loki – Antologie se bude zabývat tím, jak Loki zasahoval a procházel událostmi v lidské historii.
  • Hawkeye – Hawkeye se vrátí z důchodu (znovu), když o sobě Kate Bishop začne prohlašovat, že je nová Hawkeye a zaplete se s mafií. Objeví se mafián The Hood, který bude mít nadpřirozené schopnosti, a také Hawkeyeův zlý bratr Trickshot. Má se za to, že Hawkeye předá žezlo své práce právě Kate Bishop.
  • Falcon a Winter Soldier – Falcon a Bucky musí spolupracovat s nově ustanoveným Captainem Americou, aby zastavili teroristy od zničení OSN. Nový Captain se stane zlým a Falcon s Winter Soldierem ho budou muset zastavit. Vypadá to, že toto nakonec povede k tomu, aby se Sam stal novým Captainem Americou. Existují zvěsti o tom, že některé epizody bude režírovat Chris Evans.
  • Wanda/Vision – Vision bude znovu “postaven”, Wanda se pokusí mu vtisknout střep své duše, ale namísto toho bude sama posednuta temnou silou. Vypadá to, že se bude jednat více o temný thriller s nádechem padesátých let. Wanda s Visionem skončí na předměstí, kde budou žít v sousedství rasistů, kteří nesnášejí Wandinu robosexualitu. Seriál se má totiž odehrávat v 50. letech. Objeví se čarodějnice Agatha Harkness.

To je prozatím vše. Jak vidíte vy budoucnost Marvelu?

Seraphine313
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
burgermiky
před 257 týdny
Stan podepsal kontrakt na devět filmu od dvojky kapitána Ameriky, nepatří do něj první film.