4. 4. 2019

Dočká se Alita svého dalšího pokračování?

I když film moc nevydělal, možná naděje tu je. Vyjádřil se tomu sám James Cameron.

hlavní obrázek

Alita: Bojový Anděl je v kinech od 14. 2. a stále tam ještě bojuje a vydělává nějaké ty menší částky. V rámci kritiky a celkového přijetí mezi diváky, si vedla tato robotka ze smetiště nadmíru skvěle. Výtečné ohlasy, chvála na vizuální zpracování a pořádný akční nářez. Pochopitelně bychom všichni rádi viděli pokračování. Jenže to nebylo do nedávna tak jisté. Proč? Protože film navzdory svým ohlasům moc nevydělal.

Natočit Alitu stálo studio 170 mil.$ (+ marketing). Už při víkendovém otvíráku, který byl pouze 28,5 mil.$, se neočekávalo, že po finanční stránce budou padat rekordy. Aktuálně si zatím Alita v USA dokázala vydělat jen 85 milionů dolar, což není vůbec dobré. Trochu ji zachraňuje okolí svět, kde dolarů doputovalo celkem 316 mil.$ (z toho jen 133 mega z Číny). Čísla to jsou přinejmenším příjemná, ale nestačí na to, aby studio hned začalo natáčet sequel. Nyní nám svitla naděje.

V jednom z rozhovorů byl James Cameron na možné pokračování dotázán. Ten odpověděl, že plány pro dvojku mají, ale že stále čekají, jak si Alita povede. V kinech ještě nějakou chvilku k vidění bude a pak se přesune volným tempem na placky, ze kterých studio má také pochopitelně peníze.

Následně pak Cameron zmiňuje film Warcraft: První střet, u kterého byly také plány příliš ambiciózní a už před premiérou se počítalo, že se jeden film rozvine ve velkolepou sérii. A víme jak to dopadlo. Proto je Cameron ve svých plánech zdrženlivější a čeká. Až si bude jist, že je ten pravý čas, začnou na pokračování pracovat. No, snad nebudeme čekat tak dlouho jako na dvojku Avatara, že?

Zajímavost k filmu Alita: Bojový Anděl: Ve filmu bylo použito přes 1 500 počítačových triků a James Cameron na filmu pracoval už od roku 2010.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!