21. 3. 2019

Myšák se opět nažral - jak to ovlivní filmy?

Co všechno od tohoto obchodu čekat? Kdy se dočkáme nějakých změn?

hlavní obrázek

O tom, že Disney vysolilo 71,3 miliardy dolarů, aby si mohlo koupit další společnost (tentokrát 21st Century Fox) jsme vás už informovali. Teď, když je dokonáno, vzniká ale otázka, jak tento obchod ovlivní filmový svět. Fox měl své plány, Disney je také má na léta dopředu. Nyní má ale Myšák pod palcem Avatar, sérii Vetřelec, ale také X-Meny a Fantastickou čtyřku. Změní se něco?

Změní, ale není to otázka nějakého krátkého časového období. V tuto chvíli se vše nechá tak, jak je naplánované. Což přeloženo znamená – do kin přijde poslední epizoda X-Menů s podtitulem Dark Phoenix (Disney bude kecat jen do propagace), Endgame si prožije svou velkolepou premiéru a dalších sedm naplánovaných marvelovských filmů, které jsme zmínili ve včerejším článku, pokračuje dál beze změn.

Pokud jste se tedy těšili na film, kde budou po svém boku pobíhat X-Meni s Hulkem a Black Pantherem, tak vás zatím nepotěšíme. Ale co není může být! Marvel (který také patří pod Disneyho) má své plány rozvržené do roku 2021 a pak … pak se uvidí. Více méně je ale jisté to, že převážnou část hrdinů, na které doposud měl práva Fox, čeká restart, který bude chtít Marvel nějakým způsobem zakombinovat do svého dobře rozjetého filmového vesmíru. Zahraniční drby ale mluví o tom, že tato změna by se měla vyhnout Deadpoolovi. S jeho aktuální verzí by chtěl Marvel pracovat i nadále.

Nezapomeň si přečíst: Dočká se Harry Potter někdy svého restartu?

Komiksy, samé komiksy. Co ale jiné filmy napříč různými žánry, které studio Fox léta produkovalo? Vetřelec, Avatar, Marťan… Dle všeho by v tomto směru mělo Disney nechat Foxu volnou ruku. Sice jim vyhodí asi 4 tisíce zaměstnanců, ale do těchto menších filmových projektů jim zatím kecat nebude.

Uvidíme, co nakonec tento obchod přinese. Je možné, že všechno přeci jen bude zcela jinak. Ať to dopadne jakkoliv, v následujících letech bychom žádné změny cítit neměli. Naštěstí Disney rádo o svých plánech mluví, takže vás budeme o všem ihned informovat.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!