8. 3. 2019

Mark Hamill se cítí tvůrci Star Wars podveden

Co představitel Lukea Skywalkera říká na nové díly série Star Wars? Moc se mu nelíbí a chtěl by to jinak!

hlavní obrázek

Devátá a zároveň poslední epizoda se pomalu blíží. Na internetu se objevují první fotky a každou chvíli bychom se měli dočkat nějakých ukázek. Ke světu Star Wars pochopitelně úzce patří herec Mark Hamill, který ztvárňoval v různých časových odvětvích Lukea Skywalkera. Vidět jste jej mohli v původní první trilogii, tedy v epizodách IV. – VI., a i v nejnovějším pokračování Síla se probouzí a Poslední z Jediů.

Herec aktuálně propaguje druhou řadu seriálu Knightfall, kde se také objeví, a k této příležitosti se vyjádřil i na nejnovější Star Wars filmy a jeho působení v nich. Jelikož byl velmi konkrétní, tak raději upozorňuji, že zde budou spoilery k nejnovějším dílům, takže pokud jste ještě filmy neviděli, šup pryč!

Nejdříve v rozhovoru padla řeč na jeho postavu v nových filmech a celkově o hrdinech, které se z původních filmů vrátili. Herec se vyjádřil takto:

Pomyslel jsem si, že Luke už nikdy neuvidí svého nejlepšího přítele. A říkal jsem, že by byla ohromná škoda, kdyby se tito tři lidé (Han Solo, Luke a Leila – pozn. redakce) už nikdy nepotkali. A asi jsem se mýlil, protože to nikoho nezajímalo! Snažil jsem se všem vysvětlit, že mě na tom záleží, ale nezdálo se, že to mělo vliv na větší publikum. Luke, Han a Leila už nikdy spolu nebudou a já už pravděpodobně nebudu mít příležitost znovu pracovat s Harrisonem.

Smutná, ale pravdivá slova. Harrison Ford coby Han Solo nás opustil hned v prvním novém díle Síla se probouzí. Pak jsme se dozvěděli smutnou zprávu, že herečka Carrie Fisher nás navždy opustila. Poslední z Jediů ale stihla dotočit a objeví se i v poslední epizodě pomocí nejnovější technologie. Nu a sám Luke Skywalker skončil v osmé epizodě. Tady je hercovo vyjádření:

Druhá věc je, že mě zabili! Pomyslel jsem si: Dobře, měli by mou smrt protlačit až na samotný konec. Když jsem se vracel, doufal jsem v jedno – žádná camea, ale smlouvu pro trilogii. Splnilo se mi to? Pokud jde o mou postavu, byl jsem letmo na konci VII. a pak ve VIII. Mám vlastně jen jeden film! Totálně mě podvedli!

Kdo ví, co všechno bylo herci slíbeno, ale pravdou je, že se pořádně v rozhovoru rozohnil. Doufal, že bude jednou z hlavních postav celé nové trilogie, což se nepovedlo. Je ale také pravda, že poslední devátá epizoda se označuje jako konec Skywalkerovi ságy, takže jeho úmrtí až v tomto filmu by možná dávalo větší smysl.

Za zmínku ještě stojí další kritika, kterou na nové Star Wars filmy herec řekl:

Kdysi bývaly mezi filmy tříleté přestávky. Teď jsou vydávané po dvou letech a to ještě mezi nimi máte spin-offy. Jednou jsem řekl tvůrcům, jestli myslí vážně, že film s Hanem Solem přichází pět měsíců po tom našem? To jako vážně?

Mark Hamill očividně není vůbec s novým směrem spokojený. Když Disney v roce 2012 koupil Lucasfilm za 4 miliardy dolarů, nikdo asi z nás netušil, co všechno od tohoto obchodu můžeme čekat. Od té doby tu máme pěknou řádku filmů. Některé lépe přijaté, jiné hůře. Tak jako tak, každý Star Wars film, který nyní Disney vyprodukuje, vždy rozdělí diváky spolehlivě na dva tábory.

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 2 příspěvky v diskuzi
Chachan
před 267 týdny
Bože... chudáček malej.
Fruiko
před 267 týdny
Taky jsem si říkal, že brečí jak malá holka.