4. 3. 2019

Plány Warneru: Šílený Max, DC a Matrix!

Co v budoucnu od této společnosti čekat? Samotný šéf se rozpovídal a celkem překvapil.

hlavní obrázek

Studio Warner Bros. nám v minulosti přineslo spousty zajímavých filmových zážitků, ale v poslední době se převážně zaměřují na komiksové adaptace. Začalo to v roce 2013, kdy do kin vyslali Muže z oceli s příslibem toho, že Superman nastartuje podobný fenomén, který se podařil u konkurence (Marvel). Jak dobře víme, to se žel nepovedlo.

Po několika nevydařených pokusech spojit své hrdiny a vytvořit tak sdílený svět, se studio začalo raději soustředit na jednotlivé postavy. A diváci to ocenili. Příkladem toho je Wonder Woman, která sama zazářila. Dalším úspěchem je rozhodně nedávný Aquamana. Na tržbách a ohlasech u těchto filmů je vidět, že divákům se líbili a proto se studio vydává tímto směrem. Jak vlastně sám Kevin Tsujihara (generální ředitel společnosti Warner Bros.) řekl:

U nadcházejících filmů Shazam!, Joker, Wonder Woman 1984 a Birds of Prey cítíme, že jsme na správné cestě. Pracují na nich ti nejlepší lidé, které máme. DC vesmír není teď tak propojen, jak jsme chtěli před pěti lety. Nyní můžete vidět, že se zaměřujeme na individuální zážitky jednotlivých postav. To ale neznamená, že se v budoucnu nevrátíme k propojenému vesmíru. V tuto chvíli je ale pro nás tou nejlepší strategií zaměřit se na samostatné hrdiny.

Pokud se ohlédneme zpět, dává to smysl. Proto je logické, že se v budoucnu dočkáme spíše dalších sólovek, než velkolepých týmovek ve stylu Avengers, které u Marvelu fungují. Sám pak Kevin Tsujihara dál v rozhovoru konkrétně zmiňuje Aquamana. Je pro ně dokonalým příkladem toho, co chtějí tvořit. Aquaman vydělal přes miliardu dolarů a byl velmi dobře lidmi přijat, takže pokud půjdeme tímto směrem, mě osobně by to vůbec nevadilo.

Hrdinové od DC ale nejsou tím jediným, o čem Kevin Tsujihara mluvil. Řeč padla na jejich minulé úspěšné filmy. Konkrétně se mluvilo o Matrixu a Šíleném Maxovi. Hodně lidí by si prý přálo oprášit tyto staré značky a pokračovat v nich (nemám teď na mysli nás diváky :)). A sám Kevin Tsujihara s tím souhlasí a potvrzuje, že je přání studia tyto filmy v blízké budoucnosti oživit. Zda to ale bude restart, pokračování či seriál, to se zatím neví. Tak snad zůstaneme jen u zbožného přání, které nikdy nevznikne. Ale už teď se obávám, že legendární Neo se žel vrátí …

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 9 příspěvků v diskuzi
Fruiko
před 264 týdny
Protože na Matrix se nesahá! :-D
Atticus
před 263 týdny
Co to tu vidím? Že by změna názoru? :D Tady je tvá recenze druhého dílu. ;) \"Skvělé, možná...
Fruiko
před 263 týdny
Jo to bylo to prvotní nadšení z efektů. S odstupem let to dějově vidím jako srajdu. :D