15. 2. 2019

Sága Star wars: Letoškem to (ne)končí!

Devítka už letos v prosinci. A co pak? Kromě seriálů se pracuje na dvou separátních trilogiích!

hlavní obrázek

A budeme s tím oslíkem třást a budeme, dokud z něho ty zlaťáčky padají! Ale co, v případě Star Wars je nám to přeci jedno. Ovšem jen pokud to budou kvalitní filmy, to jim klidně naše zlaťáky dáme. Ať už se ale v budoucnu dočkáme čehokoliv, jedno je všem jasné – letos zažijeme všichni vyvrcholení. Mluvím o tom filmovém! Příběh rodu Skywalkerů v tomto roce končí a postará se o to devátá epizoda, která má premiéru na konci roku v prosinci. Vůbec o ní zatím nic nevíme a marně jsme tak trochu doufali, že na Super Bowlu dostaneme alespoň malou ukázečičku, ale dostali jsme velký kulový. Musíme si žel ještě počkat. Dobře, ale co dál? Devítka uzavře jeden dlouho trvající příběh. Tím snad skončíme?

Ještě do nedávna jsme si mysleli, že vesmír Star Wars se bude rozpínat formou spin-offů. Což dává smysl, protože je zde spousta zajímavých postav, které bychom chtěli znovu vidět a prožít s nimi další dobrodružství. Začalo to originem Han Sola, který měl mít svých filmů dokonce rovnou několik (ano, proč troškařit), následně se chystaly plány na film s Obi-Wanem, kterého by si rád opět zahrál Evan McGregor – což by se nám hodně, ale hodně líbilo. A dokonce padaly výroky, že budeme sledovat samostatný příběh legendárního lovce Boba Fetta. Pak ale všem natěšeným fandům sklapla ústa, protože si odbyl premiéru Han Solo a totálně propadl. Jak u diváků, tak hlavně v kase, což je dneska alfa a omega. A všechny plány na další odbočky s oblíbenými postavami vzaly za své. Teď už nám zbyla jen zbožná přání…

Naštěstí po temné bouři znovu vysvitlo slunce a přišla potěšující zpráva. Další filmy budou a rovnou trilogie! Ano, vím, to je stará informace, ale pojďme si to připomenout. Do nové trilogie se pouští Rian Johnson, tedy rejža nedávné rozporuplné osmičky (Poslední z Jediů). Hned ho nezatracujte, má na kontě i lepší trháky – například natočil Loopera, či pár epizod slavného seriálu Perníkový táta. I když devítku Star Wars už netočí, studio vložilo svou důvěru opět do J. J. Abramse (Síla se probouzí), dostal zelenou pro celou novou trilogii, která bude separátní od příběhu, který všichni dobře známe. A to nám lahodí! Nedávno se internetem ploužil drb, že Rian se nakonec na trilogii vykašlal, ale jednalo se pouze o nepodložené zprávy. Sám pak drb vyvrátil a na trilogii stále maká. A teď k té novince už taky konečně!

Vzniká další trilogie. Sice o ní opět nic nevíme, ale spíš jsou zajímavější lidé, kteří jí dostali na starost. A těmi jsou David Benioff a D. B. Weiss. Pokud vám jejich jména nic neříkají, tak práci, která vzniká pod jejich rukama, znát určitě budete. Jsou to totiž scénáristé k oblíbenému seriálu Hra o trůny. A jakmile letos tento seriál skončí, hned začnou makat na nové Star Wars trilogii! Minimálně budou psát opět scénář, ale ptáček cvrlikal, že by možná mohli filmy i režírovat. A věřte, že tito chlapci mají velké zkušenosti. Zní to velmi dobře.

Závěrem? Pokud vše klapne jak má, což dneska člověk nikdy neví, dostaneme v budoucnu rovnou šest nových filmů ze světa Star Wars. A tentokrát zcela nové příběhy, nové postavy a jiná doba. Co si o tom myslíte vy? Já chlapcům přeji, aby to vyšlo!

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!