14. 2. 2019

Dočká se někdy Harry Potter svého restartu?

Zní to jako sci-fi, ale ta možnost tady je. Představitel Harryho Pottera se k tomu vyjádřil.

hlavní obrázek

Harry Potter – postavu brýlatého kouzelníka s jizvou ve tvaru blesku na čele zná snad každý na světě. A to i lidé, kteří jsou knižní předlohou a filmovými zpracováními nepolíbení. Pro ostatní je to bezpochyby fenomén, který se nějakým způsobem dotkl každého z nás. Ať už na příběhu sedmileté výuky čas a kouzel v Bradavicích ujíždíte, nebo to berete jako další jiný fiktivní příběh, těžko někdo z nás by si dokázal asi představit, že by se celá sága podrobila restartu. Jako Harry Potter znovu? Vážně?

Než si na tuto otázku zodpovíme, pojďme všech osm filmů (závěrečný byl rozpůlen) vychválit do nebe. Kromě úspěchu u samotných diváků a čtenářů knih, musím zmínit tržby. Žádný z filmů se nedostal pod 750 milionů dolarů celosvětově! Nejvíce si vydělal poslední film, tedy Relikvie smrti – část 2, a to 1,3 miliardy! Celkem si sága (teď čistě jen Harry Potter) vydělala neuvěřitelných 7,7 miliardy dolarů. Ještě můžeme zmínit Fantastická zvířata, který svět Harryho rozšiřují. U nich jsme se zatím dočkali dvou dílů a celosvětové tržby jsou zatím na 1,4 miliardy. Sečteno podtrženo, tady se někdo hodně napakoval!

Co ale ta možnost restartovat celou ságu? Ano, zní to velmi nepravděpodobně, ale ruku na srdce, dneska rebooty a restarty zažívají velké BUM a studia často nedokáží přijít s něčím originálním a raději předělávají staré dobré značky. Na druhou stranu sérii filmů s Harrym Potterem není zas až tak stará, ale předělávky bychom se někdy dočkat mohli. Co k tomu řekl sám Daniel Radcliffe?

Určitě si myslím, že se během mého života dočkám nějaké další verze. Bude velmi zajímavé to sledovat. V tuto chvíli mají tyto filmy na sobě posvátný lak, ale v určitém okamžiku se tento lak opotřebuje. A mě zajímá, kdy se to stane.

Pochopitelně sám Daniel jen spekuluje, ale jeho slova dávají smysl, a také si myslím, že on sám se dožije nějaké další své verze, ať už filmové, nebo seriálové. Série filmů je nyní šíleně populární, ale nebudeme tomu tak navždy. Navíc, samotné studio si uvědomuje, že svět tohoto čaroděje nabízí spoustu možností jak vydělat peníze – viz série Fantastických zvířat, která má za sebou sice jen dva díly, ale celkem jich má být pět, a i když nedosahuje kvality Harryho Pottera, díky jeho jménu vydělává zajímavé peníze.

Věděli jste, že Daniel Radcliffe dostal za poslední film honorář 33 milionů dolarů?

Daniel pak ještě v rozhovoru dodal, že neví, co by se restartem získalo. Což já rozhodně vím, spousta naštvaných fanoušků a malé tržby! Ale samotný kouzelnický svět nabízí hodně možností, jak příběh rozšiřovat. A proto se nabízí otázka: Co dál, až Fantastická zvířata skončí? Letos nám například skončí Skywalkerova sága formou Star Wars, ale i tak se stále vyjednává o spin-offech, či se plánuje zcela nová nezávislá trilogii. A to samé určitě potká svět Harryho Pottera. Za pár let možná přijde zpráva o restartu, či nějakého dalšího pokračování, nebo prostě filmu na budování kouzelnického vesmíru. Možná se i dočkáme zfilmování Prokletého dítěte (Na to se zatím podle J.K. Rowling vůbec nepomýšlí).

Tolik naše úvaha. Ať to dopadne jakkoliv, určitě počítejte s tím, že svět mladého kouzelníka, který porazil mocného čaroděje, se bude rozšiřovat a to jakýmkoliv způsobem. Možná přijde seriál, možná další řada filmů, jen snad se nikdy nedočkáme restartu. Ehm, to si říkalo asi spousta lidí u hodně skvělých starších filmů…

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
cale
před 270 týdny
Jen to ne!! To by nebylo ono!! Žádnej restart. :))))