1. 4. 2008

Chystá se remake Titanicu Jamese Camerona

Celý filmový svět překvapila včerejší zpráva, se kterou přišel věhlasný hollywoodský režisér Roger Christian: „Chci natočit nový Titanic. Myslím, že technologické postupy od té doby značně pokročily, a že tahle událost si zaslouží nové zpracování.“

Zároveň ovšem dodal, že nechce točit žádný popcornový blockbuster a že dává přednost spíše komornějšímu dramatu založenému více na příběhu než na efektech. „Takovým novým prvkem, který má příběh obohatit a více ho zdramatizovat, je role Lindsay Lohan - topičky Maggie Fitzgeraldové, která utvoří nový milostný trojúhelník právě s Jackem a Rose.“

To, že se nejedná pouze o planý poplach a fanoušci se mohou začít těšit (kritici bát), potvrdila i slova scenáristy Toba Hoopera: „Ano, je to pravda, začínáme točit už v létě. Zbývá nám jen doladit pár posledních detailů.“

Navíc producent Jerry Bruckheimer již uvolnil na projekt 50 milionů (což je v porovnání s původní dvousetmilionovou verzí trochu střídmý rozpočet), takže je to hotová věc.

Podle všeho by se v roli Rose Bukater měla objevit Paris Hilton, která prý navštívila o víkendu Prahu právě a jen k vůli prohlídce ateliérů na Barrandově (ale natáčení v Praze zatím nikdo nepotvrdil), do role Jacka Dawsona se snaží producenti přesvědčit Orlanda Blooma.

„V roli staré Rose bych chtěl opět vidět Glorii Stuart. Jestli ale do té doby neumře,“ směje se Roger Christian. Vrátit by se měl i Bernard Hill v roli kapitána a Billy Zane v roli Hockleyho.

Tvůrci se taktéž shodují, že nebudou opakovat chybu Jamese Camerona, který nechal v závěru zemřít hlavní postavu Jacka Dawsona. „Rozhodně počítáme s několika pokračováními,“ plánuje Jerry.

Uvidíme, zda plány tvůrcům vyjdou a zda překvapí. Většina fanoušků má obavy, filmový kritici jsou skeptičtí a shodují se, že Titanic by mohl tvůrcům leda značně vylepšit konta. Nic jiného v tom snad ani hledat nelze, nebývá obvykle točit remake po tak krátké době navíc s podobným obsazením. Odpovědi dostaneme v polovině roku 2009, kdy by měl film dorazit na plátna kin.

Martin
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!