2. 10. 2018

Škatulata, hejbejte se s premiérami u Foxů

X-Men: Dark Phoenix, Alita nebo Deadpool pro děti. Co se to ve Foxu děje?

hlavní obrázek

Po krátké odmlce od ne zcela nadšeně přijaté Apokalypsy se s velkou slávou oznámila premiéra nejnovějších X-Menů na 1. listopadu 2018. Produkující studio Fox se však rozhodlo film posunout na 14. 2. 2019, poté, co byli několikrát odsunuti i Noví mutanti spadající do stejného univerza. Je to ale pro přesunování filmů ze stáje X-Men konečná? Po zveřejnění pár dní starého traileru se sice mohlo zdát, že alespoň u tohoto filmu je s odsuny konec, jenomže u Foxů se rozhodli vyvést fanoušky z omylu a film jim nadělit až na 7. 6. 2019. Tím se odsouvá rovněž Foxovský dlouho plánovaný Gambit, který je však stále bez režiséra a začíná se zdát, že filmového zpracování tohoto komiksového hrdiny se ani v aktuálně stanoveném březnu 2020 nedočkáme.

X-Men: Dark Phoenix pojednávající o řádění Jean Grey ztvárněnou Sophií Turner se tak z prázdného únoru dostává mezi silné konkurenty. Film se řadí přesně mezi víkendy, kdy startuje druhá Godzilla a další Muži v černém. Aby toho nebylo málo, další hrozby útočí v podobě Disneyovského Alladina, Tajného života mazlíčků a brzkého Toy Story 4. A ano, je to jen měsíc po premiéře pokračování Avengers: Infinity War, což stále může hrát roli. PR oddělení bude tedy mít co dělat aby na film přišel dostatek diváků.

Taky nechápavě kroutíte hlavou a ptáte se proč k odsunu došlo? Protože na 14. února se odsouvá chystané sci-fi Alita: Bojový Anděl Roberta Rodrigueze, které produkuje James Cameron. K jejich smůle kolem snímku panuje těžký nezájem a v narvaném vánočním slotu po boku Aquamana, Bumblebeeho a Mary Poppins by Alita mnoho radostí neudělala. Nesmyslným odsunem ale Foxové kasovní fiasko nejspíš stejně neodvrátí.

Co teď s volným slotem v prosinci? Studio se rozhodlo pro neobvyklý tah a v toto datum se v USA objeví zatím blíže nespecifikovaný film s Deadpoolem. První zákulisní drby ale hovoří o tom, že do kin půjde Deadpool 2, a teď se podržte… v ratingu PG-13. To znamená, že by se film musel zbavit veškeré krve, nadávek a všeho, co tuto figurku odlišovalo od zbytku filmových superhrdinů.

Že by šlo o test, jak diváci zareagují na pokus o „disneyovského“ Deadpoola krátce předtím, než myšákovský gigant převezme studio Fox? Připomínám, že se to stane v polovině příštího roku, což je vlastně za dveřmi. Pokud si ale na konec legendárního studia Fox budeme pamatovat jako na filiálku, která ke svému konci jen zmateně čachrovala s vlastními filmy, bude to dost smutné.

Esgalnor
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!