2. 8. 2018

Nejočekávanější srpnové premiéry

Dlouho očekávaná pokračování přicházejí.

hlavní obrázek

V srpnu nás čeká slušná filmová nadílka. Vrací se známá superhrdinská rodinka, jeden špiónský agent nebo akční hrdina. Na své si ale přijdou i fandové originálních filmů. Čeká nás netradiční snímek o Kukluxklanu, obří žralok nebo oblíbený medvídek. Pojďme se na to podívat!

Mission: Impossible – Fallout

Datum premiéry: 2. 8. 2018
Režie: Christopher McQuarrie
Obsazení: Tom Cruise, Simon Pegg, Alec Baldvin, Henry Cavill
Žánr: Akční
Očekávání redakce: 80 %

Ethan Hunt se již po šesté vrací. A podle všeho má jít o dosud nejlepší díl. Vrací se většina obsazení s výjimkou Jerremyho Rennera, místo kterého ale nastoupí Henry Cavill, jako agent CIA.

Ethan Hunt byl dosud vždy ve svých misích úspěšný. Tentokrát ale selhal a kvůli jeho chybě je v ohrožení většina světa. Hunt je přesvědčený, že pouze on a jeho tým dokáže chybu napravit. Ve hře je ale několik nových hráčů, a otázka jaké jsou jejich úmysly, je tentokrát opravdu těžká.

Tom Cruise si při natáčení zlomil kotník a stokrát provedl HALO skok. O kaskadérské kousky tedy opět nebude nouze, stejně jako o velkolepou akci a špiónskou zápletku.


Úžasňákovi 2 (The Incredibles 2)

Datum premiéry: 2. 8. 2018
Režie: Brad Bird
Obsazení: Craig T. Nelson, Holly Hunter, Sarah Vowell, Samuel L. Jackson
Žánr: Animovaný
Očekávání redakce: 80 %

Čekali jsme čtrnáct let. Změnily se superhrdinské filmy, změnil se Pixar a Brad Bird natočil i dva hrané filmy. Právě on nyní přináší pokračování jednoho z nejlepších animovaných filmů, a toho nejlepšího, který natočil.

Děj navazuje na první díl přesně tam, kde skončil. Rodinka se tedy prvně utká se superpadouchem. Když souboj skončí, superhrdinové jsou pořád ilegální, což se rozhodne změnit skupina boháčů, která chce zaznamenat několik superhrdinských kousků, aby přesvědčila veřejnost o jejich užitku. Nechce ale Pana Úžasňáka, nýbrž Elastičku. Pan Úžasňák se tedy musí postarat o rodinu, což pro něj nebude vůbec snadné. Zvlášť, když Jack-Jack začíná projevovat své schopnosti.

Podle recenzí má jít o výborné pokračování. Upřímně, byla by opravdu škoda, kdyby jsme po takovém čekání dostali akorát zklamání.


Meg: Monstrum z hlubin (The Meg)

Datum premiéry: 9. 8. 2018
Režie: Jon Turteltaub
Obsazení: Jason Statham, Ruby Rose
Žánr: Akční
Očekávání redakce: 60 %

Jason Statham je jedna z největších akčních hvězd současnosti. Dosud ale bojoval pouze proti lidským nepřátelům. Asi byla jen otázka času, kdy se bude muset postavit něčemu většímu. A vzal to z gruntu.

V moři se totiž objeví Megalodon. Bájný žralok, větší než velryba, který už podle všeho vyhynul. Evidentně ale nemáme hlubiny oceánů moc dobře prozkoumané, protože z jednoho se právě Megalodon vynoří. A má chuť na lidské maso. Statham se tedy bude muset postarat o jeho opětovné vyhynutí.

Už trailery jasně naznačují, že máme očekávat béčko jako hrom. To samozřejmě mnoho lidí naopak láka. A je to Statham bojující s obřím žralokem! To si prostě nemůžete nechat ujít.


BlacKkKlansman

Datum premiéry: 16. 8. 2018
Režie: Spike Lee
Obsazení: John David Washington, Adam Driver, Topher Grace
Žánr: Drama
Očekávání redakce: 70 %

Ku Klux Klan má bohatou historii, stejně jako policejní operace proti němu. Tento film v režii Spika Lee mapuje jednu z těch nejabsurdnějších.

Ron Stallworth byl prvním afroamerickým příslušníkem coloradského policejního sboru. Jeho ambice ale byli výš než v archivu, do kterého byl přiřazen. Proto jednoho dne zvedl telefon, zavolal vysokému příslušníkovy Ku Klux Klanu a přesvědčil ho, že sdílí jejich názory. Bez problémů se dokázal infiltrovat po telefonu, osobně to ale mohl být problém. S tím mu pomohl kolega Phil Zimmerman, který ho hrál při osobních setkáních. Jejich úkol byl společně se postavit rasistické organizaci a překazit jejich plánované násilné operace.

Hlavní dvojici si zahrají John David Washington (syn Denzela Washingtona) a Adam Driver. Film už byl promítán na filmových festivalech a podle všeho má jít o výborný film, který rasistickou tématiku zvládá neotřele. Očekávání jsou vysoká.


Equalizer 2 (The Equalizer 2)

Datum premiéry: 16. 8. 2018
Režie: Antoine Fuqua
Obsazení: Denzel Washington, Pedro Pascal
Žánr: Akční
Očekávání redakce: 60 %

Čtyři roky starý EqualizerDenzelem Washingtonem vydělal při rozpočtu 55 milionů skoro 200 miliónů celosvětově, plus měl dost slušné recenze. Je tedy až podivné, že jsme na pokračování cekali tak dlouho.

Bývalý člen speciální jednotky Robert McCall se opět vrací aby bránil spravedlnost. Co přesně bude dělat neprozradil ani text distributora. Můžeme ale opět čekat hodně akce a hlášek Denzela Washingtona. Snad to bude stačit.


Kryštůfek Robin (Christopher Robin)

Datum premiéry: 23. 8. 2018
Režie: Marc Foster
Obsazení: Evan McGregor, Hayley Atwell
Žánr: Dobrodružný
Očekávání redakce: 70 %

A nakonec návrat dětské klasiky. Evan McGregor se zde představí jako Kryštůfek Robin, lidský kamarád Medvídka Pú a jeho přátel.

Kryštůfek Robin vyrostl a dospěl. Má práci, která ho unavuje a rodinu, na kterou nemá čas. Na svá dětská dobrodružství s Medvídkem Pú, už si pomalu ani nevzppomene. Dokud se roztrhaný Pú jednoho dne neobjeví v jeho životě, i se svými přáteli. Jejich přátelství opět povstane a Robin se s radostí vrací do svých dětských let.

Film režíruje Mark Foster, který má na svědomí akční filmy i oscarová dramata. Snad nebude mít problém s rodinným dobrodružstvím.


Tak na co si tento měsíc určitě vyrazíte do kina?

Seznam všech srpnových premiér.

BRK (brzy v kinech) je pravidelná rubrika, která vás každý měsíc informuje o aktuálních novinkách, které budou mít v našich kinech premiéru.

Folky
Jsem fanoušek filmů téměř všeho druhu (výjimkou jsou muzikály), ale upřednostňuji sci-fi a cokoliv, co se vymyká běžné produkci.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!