1. 8. 2018

Mauglí v kinech nebude, Warner ho prodal Netflixu

Film za 150 miliónů dolarů si užijete jen doma na gauči.

hlavní obrázek

Annihilation, The Cloverfield Paradox a mnoho dalších. Uklízení obávaných studiových propadáků na Netflix je čím dál častější. Tentokrát si ale mnoho lidí pokládá otázku, jestli je to vhodné.

Mauglí od studia Warner bros. totiž stál více než 150 milionů dolarů, chystal se mnoho let a kromě hezkých triků sázel samozřejmě taky na 3D. A teď byl prodán Netflixu, promítán bude jen v několika vybraných kinech. Studio momentálně jedná, od kdy přesně v příštím roce bude film k dispozici.

Není divu, že se Warner bojí. Jsou to jen dva roky, kdy Jon Favreau vpustil do kin Knihu džunglí, podle stejné předlohy jako Mauglí, a chlubit se může jak dobrými recenzemi, tak i přímo výbornými tržbami. Film v této konkurenci (navíc když má být o mnoho temnější) rozhodně není sázka na jistotu, a když si člověk přičte nezájem o trailer, je rozhodnutí z pohledu studia pochopitelné. A režisér Andy Serkis je přímo nadšený, že může předvést temnou verzi a nebát se o tržby.

To mu bezpochyby každý přeje, protože málokdo stojí o kopii Disneyho pohádky, ovšem je dobrý nápad, uvést film, spoléhající na úžasnou vizuální stránku, na Netflix, aby si ho člověk užil jen ze svého gauče? Kin, kde se bude film promítat bude pravděpodobně naprosté minimum, v ČR pravděpodobně žádné. Je jasné, proč tam skončila například Annihilation (na kterou je sice krásný pohled, ale důležitější je obsah), ale zde je rozhodnutí poměrně kontroverzní a mnoho lidí minimálně zklame.

Folky
Jsem fanoušek filmů téměř všeho druhu (výjimkou jsou muzikály), ale upřednostňuji sci-fi a cokoliv, co se vymyká běžné produkci.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!