19. 7. 2018

10 nejnechutnějších filmů

Na kolik z nich, máte žaludek?

hlavní obrázek

Nemá ani cenu psát, v kolika zemích byli zakázané. Jejich nechutnost může spočívat v krvi, násilí, vynalézavém gore nebo prostě jen v intenzivně odporných scénách. Opravdu nechutné filmy nejsou součástí běžné distribuce, většinou se ani nedostanou do kin (minimálně v naší zemi ne), přesto se o nich ale kolikrát mluví mnohem víc, než o bijáku za 150 miliónů dolarů. Dnes si představíme různorodou směs těchto povětšinou levných filmů.

10) Grotesque (2009)

Na úvod jedna asijská řezničina. Celý „příběh“ pojednává o páru, který je jednoho dne unesen na ulici a následujících 90 minut filmu podroben dost nehezkému fyzickému i psychickému mučení. Tento film zapůsobí spíš na slabší povahy, než na znalce gore filmů, protože většina nechutností se odehrává mimo záběr, a vynikne tedy spíše ono psychické mučení. Rozhodně ne nejlepší nebo nejhnusnější, ale za zmínku stojí.

9) Lidská stonožka (2009)

Zoufale nefunkční jako horor, ale opět zapůsobí na slabé povahy, nápadem i na mnoho silných. Chování postav je hloupé, nechutné scény tak dvě, ale nápad je tak zvrhlý, že si čestné místo prostě zaslouží.

8) Lesní duch (2013)

Mluvím tu o remaku, ne originálu od Sama Raimiho, který si ještě držel nadhled. Remake žádný nemá, což se nemusí líbit každému, ale já tento přístup oceňuji. Zatímco na plakátu tkvěla věta „nejděsivější film, jaký kdy uvidíte“, ve výsledku byl film hlavně nechutný. A právě funkční absence nadhledu, dělala mnoho scén intenzivnější. Především znásilnění stromem nebo zvracení krve do obličeje.

7) Sólo aneb 120 dnů sodomy (1975)

Nechvalně známý poslední film Pierra Paola Passiniho, který byl zastřelen ještě před jeho premiérou a dodnes se diskutuje, do jaké míry za to mohl tento film. Celé je to o několika vysoce postavených vojácích, kteří si během druhé světové války přivedou do paláce několik náhodných žen a mužů a dělají si s nimi co je napadne. Celé to má působit jako kritika společnosti (jezení výkalů má být metafora na konzumní společnost), i když většinu času to spíš ohromně nudí. Ale závěrečné mučení není hezký pohled.

6) Růžový plameňáci (1972)

Nejen nechutné, ale i pořádně bizarní. Hlavní hrdin(k)a je transvestita Divine, která drží titul Královna oplzlosti, dokud se jistý pár neodhodlá jí titul sebrat. To si samozřejmě nenechá líbit. Notoricky známá je scéna, kde se souloží se skutečnou slepicí nebo závěrečné požití skutečného výkalu. Nebyly použity žádné náhražky, všechno bylo skutečné, což ještě dodává pocitu znechucení.

5) Řezník (2007)

A ještě jeden asijský gore film. V tomto jde pouze o několik lidí, kteří jsou uneseni, aby nedobrovolně sehráli role ve snuff filmu (porno, při kterém jeden z protagonistů zemře). Využívá při tom POV kameru, což sice občas zmate, ale zato se dočkáme se znásilnění, rozřezání a především hodně nepříjemného křiku, což na jeden nepříjemný zážitek určitě stačí.

4) Kanibalové (1980)

Tento samoúčelně nechutný film, pojednává o výpravě, která se vydala s kamerami do pralesa zkoumat domorodé kmeny. A vlastně je to food footage. Dočkáte se znásilnění špičatým kamenem, kastrace a velice výživné závěrečné vyvražďovačky. Bohužel film zvládne i pořádně nudit. Zajímavé je, že se věřilo, že herci byli opravdu sežráni a režisér byl za to dokonce zatčen. Propustili ho až když se živí herci ukázali. I tak ale dostal pokutu za zabíjení zvířat, protože ve filmu je rozpitvána želva a domorodci trvali na pojídání opravdového opičího mozku.

3) Srpský film (2010)

Tady se musí ocenit, že to není jen prázdný sled nechutných scén, ale je nám nadělen i příběh, který drží pohromadě. Příběh je jednoduchá sonda do toho nejtvrdšího porna, a přítomno je uříznutí hlavy při sexu nebo znásilnění novorozence.

2) Mučedníci (2008)

První polovinu obyčejná vyvražďovačka, druhou polovinu se ukáže co za tím stojí, a přijde intenzivní mučení. Nakonec to celé korunuje podivný konec, který si může každý vyložit jinak. Mučedníci jsou jediný film z tohoto článku, který můžu upřímně doporučit, protože jestliže Srpski film měl příběh, Mučedníci mají výborný příběh a všechno mučení rozhodně není samoúčelné.

1) Plivu na tvůj hrob (1978)

Více lidí bude pravděpodobně znát remake, který je nudný a vůbec nemá nic, kvůli čemu by se dal doporučit. Ale tajemství originálu netkví v nechutnostech, jen je to jednoduše tak nepříjemná podívaná, že jsem to nevydržel sledovat. První půlhodinu jenom posloucháme burany, jak se baví o tom, že ženy přece nemůžou chodit na velkou (takový dialog tam dooprvady je). Mezitím přijede sympatická mladá žena. Když jí burani uzří, začne asi dvacet minut trvající scéna znásilnění, která je tak naturalisticky natočená, že máte dojem, že stojíte přímo u toho. Opravdu nepříjemné.



Napadá vás další?

Folky
Jsem fanoušek filmů téměř všeho druhu (výjimkou jsou muzikály), ale upřednostňuji sci-fi a cokoliv, co se vymyká běžné produkci.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!