13. 7. 2018

Neill Blomkamp oživí RoboCopa. A to se nám líbí!

Jeden z nejlepších režisérů této doby si vezme na starost starou oblíbenou klasiku z osmdesátých let.

hlavní obrázek

Kdo z nás by neznal starou dobrou klasiku z roku 1987 jménem RoboCop. Pochopitelně mám na mysli jen ten první díl, který natočil režisér Paul Verhoeven, ty ostatní dvě pokračování nestojí ani za řeč. Zajímavé ale je, že původně měla být dvojka zcela jiná, protože na scénáři opět pracovali Edward Neumeier a Michael Miner, kteří stojí za prvním dílem. Nakonec byla stávka scénáristů, další věci se nepovedly a z této dvojky sešlo a vznikla jiná, pod jiným dohledem, jak ji známe teď. Avšak svitla naděje!

Neill Blomkamp je režisér, který se proslavil díky svému filmu District 9. Jeho první celovečerák a skvělý úspěch! Pochopitelně vyniká i díky svým kraťasům (raději upřesním – krátkým filmům), kterých už má na kontě také slušné množství. Nyní si do své sbírky natočených filmů přidá další sci-fi, protože obnovuje RoboCopa. A co je ještě zajímavější, vezme si na to původní scénář od Edwarda Neumeiera a Michaela Minera. Což znamená, že nás nečeká reboot, ale pokračování původní jedničky. A to zní velmi zajímavě!

Víc podprobností neznáme, jediné co víme, že projekt je v dobrých rukách. Neill Blomkamp na něm začne pracovat hned jak dokončí katastrofický snímek s Chrisem Evansem pojmenovaný Greenland. Snad se to povede! Úspěšný reboot Robocopa jsme tu už měli v roce 2014, ale kasovně propadl a z dalších dílů sešlo. Jo, jednalo se o zajímavý film, ale RoboCop od mistra žánru sci-fi bude vypadat určitě o něco lépe. Navíc, bude mládeži nepřístupný!

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!