15. 7. 2018

Downton Abbey se přesune do kin a další novinky

Je tady tradiční nášup filmových novinek z uplynulého týdne.

hlavní obrázek

Tak co se tentokrát urodilo za filmové novinky? Aristokraté se přesouvají z televize na velké plátno, před kamerami budou brzy pobíhat psi Husky a do kurzu se opět dostávají zombíci. Dále tu máme dva filmy o drogách, válečné drama a nějaký ten komiks. No řekněme, že tentokrát si na své nepřijdou asi jen milovníci muzikálů. Je to zkrátka zase hrozně nabité…

Best of Best

A je to tady! Fanoušci seriálu Downton Abbey mohou jásat, konečně se totiž začíná připravovat filmové zpracování. Natáčet by se mělo již teď v létě a nebylo by to Downton Abbey, kdyby se před kameru nepostavilo kompletní seriálové obsazení a scénář nepocházel z pera stejné ženy, Julian Fellowes. Seriál, který byl k zármutku všech ukončen v roce 2015, se stal jedním z nejpopulárnějších televizních pořadů, když se vysílal ve více než 150 zemích světa. Rodina Crawleyů nás během šesti let vysílání postupně provedla historickými událostmi jako světovou válkou či potopení Titanicu. Lidé okolo seriálu jsou z napsaného filmového scénáře nadšeni, budeme tedy doufat, že další čas, který nám bude s našimi oblíbenými postavami dán, se nevzdálí od kvality seriálu. Režie se ujímá Brian Percival, který natáčel i 6 seriálových epizod a film Zlodějka knih, takže by to mohlo vyjít…

Bude to již téměř deset let, kdy do kin vtrhla praštěná komedie Zombieland, která sklidila nečekaný úspěch. Za ta léta se již několikrát hovořilo o plánovaném pokračování, ale zvěsti vždy zase utichly. Tentokrát to ale vypadá, že se fanoušci konečně dočkají. Společnost SONY totiž oznámila, že natáčet se začne v lednu a rovnou přihodila i plánované vpuštění do kin na říjen 2019. Vynikající zprávou je, že se podařilo dostat na palubu skoro všechny z původního filmu. Herci Emma Stone, Woody Harrelson, Jesse Eisenberg a Abigail Breslin se prý na pokračování těší dlouhodobě, scénář napsali opět Paul Wernick a Rhett Reese (Deadpool) a hlavně se podařilo zaháčkovat režiséra Rubena Fleischera, který právě dodělal Venoma. Nový díl vezme starou známou čtveřici na cestu z Bílého domu do srdce Ameriky. Na cestě se samozřejmě budou muset utkat s novým druhem zombíků, lidskými přeživšími a také narůstajícím trápením své provizorní rodinky. Sklidí sequel stejný úspěch jako jednička? Co myslíte?

Togo je název filmu, který pro svou streamovací službu objednalo studio Disney. Přenese nás do roku 1925, kdy na Aljašce ve městě Nome propukla epidemie smrtícího záškrtu, ke kterému byly tamní děti velice náchylné. Doktor proto objednal sérum, které však nebylo jednoduché na Aljašku dopravit, protože v té době území sužovaly neskutečné mrazy. Zásilka se dostala pouze do přes tisíc km vzdáleného města Neana, odkud vedla do Nome železnice, ale stejně muselo být použito psých spřežení, aby se zásilka dostala do místa určení včas. Několik týmů rozesetých podél železnice se pokusilo dopravit náklad místo obvyklých 25 za 6 dní. Ukrutné mrazy zapříčinili smrt tří psů a jezdci se potýkali až s mrazem zčernalými končetinami. Nejdelší a nejnebezpečnější část cesty absolvoval Nor Leonhard Seppala se svým psem Togo. Pes dokázal v naprosté mlze najít cestu na zamrzlé vodní ploše plné děr a jen díky nim se podařilo sérum dopravit včas. Tento neuvěřitelný příběh převede do filmové podoby režisér Ericson Core a Seppalu ztvární Willem Dafoe. Taková látka by si možná zasloužila i promítání na velkém plátně, nicméně diváci si jí budou moci pustit někdy koncem roku 2019.

Lucas Hedges a Timothée Chalamet patří bezesporu k jedněm z nejtalentova­nějších herců mladé generace. Tento rok budete moci porovnat jejich herecký um ve filmech s podobným námětem. V říjnu se v kinech objeví Beautiful Boy s Timothée Chalametem, jehož trailer jsme vám představili minule a v prosinci potom nastoupí Lucas Hedges ve snímku Ben Is Back režiséra a scénáristy Petera Hedgesa (Co žere Gilberta Grapea). Film nám představí devatenáctiletého Bena, zápasícího s drogami, který se nečekaně objeví doma na Štědrý den ráno. Během 24 hodin strávených doma vyjdou najevo skutečnosti, které otestují lásku jeho matky (v podání Julie Roberts) ke svému synovi, která se bude snažit udržet ho čistého a v bezpečí. Datum vpuštění do kin napovídá, že si tvůrci věří na nějakou tu nominaci na třpytivé sošky, tak uvidíme, zda bude mít film tak vysokou úroveň, jak tvůrci tvrdí.

Další novinky

V tom, kterého herce byste rádi viděli v roli Goosova syna v pokračování Top Gunu, jste nám vaše názory moc najevo nedali, nicméně tajně doma jste jistě alespoň na vteřinu zapřemýšleli, který z nich by se vám líbil nejvíce. Tak teď se budete moci radovat či být zklamaní, to podle toho, koho jste zvolili, protože konkurz nakonec vyhrál Miles Teller (Whiplash, Hrdinové ohně). O roli byl mezi mladými herci evidentně velký zájem, někteří dokonce neváhali obtěžovat Cruise doma kvůli zkouškám. Teller se ke Cruisovi domů nejspíš nedobýval a možná i proto nakonec roli získal :)

A známe také výsledek hledání režisérky filmu Black Widow. I tady zůstaly v nejužším výběru tři režisérky a důvěra byla nakonec vložena do rukou Australanky Cate Shortland, která natočila například velmi zdařilé drama Lore či snímek Berlínský syndrom.

Teď něco pro fanoušky britského filmu. Jim Broadbent se připojí k Judi Dench a Eddiemu Izzardovi v thrilleru z 30 let 19.století Six Minutes to Midnight. Řídit to celé bude Andy Goddard, který režíroval třeba již dnes zmíněné Downtown Abbey a sledovat budeme pravdivý příběh učitele, který byl přeložen na jih Anglie, kde měl učit dcery nacistických důstojníků stát se hrdými členkami Hitlerovy ligy německých dívek. Téma celkem těžké, s čímž si však Britové umí velmi dobře poradit. Takže kdo se těší? Já tedy určitě.

Potěší jistě také obsazení Luka Evanse v historickém akčňáku Midway. Překvapivě bude pojednávat o bitvě u Midway, která je považována za průlomovou bitvu v boji Američanů proti Japoncům. Luke Ewans si zahraje velitele Wada McCluskyho, který za své počínání získal námořní kříž. Dále se můžeme těšit na Mandy Moore a Woody Harrelsona, který bude hrát admirála Chestera Nimitze, jednoho z důstojníků, který vedl americké námořní loďstvo k vítěznému útoku zahrnujícímu také letadlové lodě, torpédoborce a křižníky. Produkuje Emmerich (Den nezávislosti) a Mark Gordon, jenž se podílel také na Zachraňte vojína Ryana, takže bychom se mohli dočkat dalšího dobrého válečného snímku.

Julianne Moore se s největší pravděpodobností přidá k Amy Adams v připravovaném thrilleru Joe Wrighta Woman in the Window. Adams si v něm zahraje dětskou psycholožku trpící agarofobií, kvůli které již měsíce neopustila dům. Tvrzení, že byla svědkem vážného zločinu, do kterého jsou zapleteni nově přistěhovaní sousedi, jí tak nikdo příliš nevěří. Jilienne Moore by si měla zahrát matku záhadného chlapce, který se přistěhoval do domu naproti. Předlohou scénáře bylo Hitchcockovo Okno do dvora, tak uvidíme, jak se touto látkou režisér a herci poperou.

Chystá se filmová adaptace komiksu Spawn od Todda McFarlana, který napsal také scénář a projekt bude též sám režírovat. To by asi nebyla až tak zajímavá informace, ovšem do svého projektu získal nejen Jamieho Foxxe, ale nyní také Jeremy Rennera. Foxx bude coby agent zrazen a zabit a jeho duše se kvůli neviným, které zabil, dostane do pekla. Tam učiní dohodu s ďáblem, aby se mohl vrátit na Zem za svojí ženou. Ta se ale mezitím posunula dál a tak je znetvořený hrdina se superschopnostmi lapen na zemi ve válce mezi nebem a peklem. Renner si zahraje čestného policajta, který je obklopen zkorumpovanými kolegy a je nucen s Foxem spolupracovat.

A když už jsme u Jamieho Foxxe, šušká se, že se objeví po boku Michaela B. Jordana v dramatu Just Mercy režiséra Destina Daniela Crettona. Film bude vycházet z pamětí Bryana Stevensona, muže, který založil Equal Justice Initiative, organizaci hájící práva chudých a neprávem či na doživotí uvězněných. V knize Just Mercy se zaměřil na první případ týkající se Waltera McMilliana, který byl odsouzen na smrt za zločin, který nespáchal. V cele smrti čekal 6 let, než se případu ujal Stevenson a dokázal jeho nevinu. Jakou roli by si měl Jamie zahrát nevíme, ale jestli dojde k podpisu smlouvy, informace určitě brzy vyjde na světlo světa.

zajímavosti

Před nějakým časem jsme vás informovali o chystaném prequelu o famílii Sopranů. Věci se pomalu dávají do pohybu a tak vám můžeme prozradit, že boj mezi Afroameričany a Italy v New Jersey 60. let zrežíruje Alan Taylor. Je to převážně seriálový režisér, ale kromě Rodiny Sopranů, za kterou v roce 2007 získal Emmy, má prsty také ve Hře o trůny či Deadwoodu. Zfilmoval také Thor: Temný svět a Terminátor Genisys, takže rozhodně nejde o nezkušeného režiséra. Připravovaný film by se měl jmenovat The Many Saints of Newark.

Natáčení filmu Spider-Man: Far From Home již začalo, nicméně se v tomto týdnu vylouplo další jméno herce, který se ve filmu objeví. Je jím J.B. Smoove, avšak o jeho roli nechce studio zatím nic prozradit, takže koho si zahraje nevíme. Asi se k vám ale doneslo, že natáčení bude probíhat i v Praze, takže až budete chodit ulicemi, nezapomeňte se občas podávat nad hlavu, jestli tam pavoučák náhodou nepoletuje ze střechy na střechu.

Dlouho tu nebyly zprávy o přesunech dat premiér… Tentokrát se činila společnost Disney. Pátý díl Indiana Jonese byl posunut o rok na 9. července 2021, což je krok očekávaný, protože se pracuje na předělávkách ve scénáři. Jungle CruiseDwaynem Johnsonem se přesouvá na 11. 10. 2019 a Maleficent 2 na konec května 2020.

Panenka Chuckie nás bude po letech zase strašit ve snech, chystá se totiž remake hororu Dětská hra. Režírovat bude norský režisér Lars Klevberg (Polaroid).

Princezna Margaret ze seriálu The Crown se připojí k Dwaynu Johnsonovi a Jasonovi Stathamovi ve spinoffu Fast & Furious.

V zombie komedii Jima Jarmusche The Dead Don't Die se objeví Bill Murray, Tilda Swinton, Adam Driver, Selena Gomez a Steve Buscemi. Podrobnosti o projektu zatím nejsou známé.

Premiéra Hanksova válečného dramatu Greyhound se přesouvá z února na 22. března 2019.

Zemřel skvělý holandský režisér Robby Muller. Byl znám pro svůj nezaměnitelný styl, inovativní techniky a expresivní využití přirozeného světla a barev. Byl dokonce přirovnán k holandskému malíři Johannesi Vermeerovi. Muller často spolupracoval s režiséry jako Wim Wenders, Jim Jarmusch či Lars Von Trier. Jeho kamera zaznamenala filmy Paříž, Texas, Mimo zákon, Prolomit vlny, Mrtvý muž a mnoho a mnoho dalších. Svět opustil po dlouhé bitvě s Binswangerovou chorobou v 78 letech.

Trailerové okénko

Které trailery nás tento týden zaujaly?

MARY QUEEN OF SCOTS

Nové zpracování příběhu skotské královny poutá pozornost hlavně obsazením. Saoirse RonanMargot Robbie jsou rozhodně zajímavá dvojka.

THE FAVOURITE

A ještě trocha historie. Opět Velká Británie, avšak jiné století a jiná královna. A herecké obsazení možná ještě lákavější.

Amatéři

Tento týden se na trailerovém poli moc neurodilo a tak nabídku ukončíme velmi praštěnou komedií ze švédských luhů a hájů. Když nic jiného, je minimálně velmi kontrastní k předchozím historickým velkofilmům :)

Janca.W
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!