2. 7. 2018

Jared Leto se chystá na další komiksovou roli a jiné novinky

Nové filmové projekty, herecká obsazení filmů i data premiér. To vše najdete v našem souhrnu novinek a zajímavostí z uplynulého týdne.

hlavní obrázek

Týdenní novinky jsou tu. A co že se za těch posledních sedm dní událo? Zjistili jsme, že jedna komiksová postava Jaredovi Leto nestačí, že čekání na Indiana Jonese se nám trochu protáhne, že Petera Berga a Marka Wahlberga to spolu prostě baví a víme také, kdy se můžeme těšit na další díl ze série Jumanji. Což je rozhodně dobré poznamenat si do kalendáře.

A co nového se děje na našem webu? Fruiko se zase činil a na stránkách jednotlivých filmů nám tak přibylo okénko Soukromá poznámka, kam si můžete psát jakékoliv postřehy a nápady, které se k filmu vztahují. Třeba proč se vám film líbil, co vás na něm zaujalo, kde a kdy jste ho viděli, prostě cokoliv, co vás napadne. A jak název napovídá, nikdo jiný poznámku neuvidí, takže se nemusíte bát, že na sebe prozradíte víc, než byste třeba chtěli…

Teď už ale frčíme k filmovým událostem uplynulého týdne.

Best of Best

První novinka, která k vám míří, je z komiksového světa. Jméno herce Jareda Leto bylo v poslední době skloňováno hlavně s rolí Jokera. To je ale Jeredovi málo a tak ho uvidíme ještě v jiné roli a opět si střihne antihrdinu. Sony se chystá natočit snímek o Morbiusovi, upírovi, který poprvé začal ztrpčovat život Spider-manovi již v roce 1971. Tedy samozřejmě v kreslené formě na papíře. Teď se Morbius dočká svého vlastního filmu. Na režisérskou sesli usedne Daniel Espinosa, u kterého byste to podle jména nejspíš nehádali, ale pochází ze Švédska a natočil už snímky jako Dítě číslo 44 s Tomem Hardym či nejnovější ŽivotJakem Gyllenhaalem. Tentokrát se tedy pustí do světa komiksu a vylíčí nám příběh vědce Michaela Morbiuse, trpícího vzácnou poruchou krve, kterou se snažil vyléčit. Jak už to tak v komiksovém světě bývá, podobné experimenty nikdy nevedou k ničemu dobrému a tak si vědec přivodil jistou formu vampirismu. Navzdory tomu, že Morbius rád sosal lidi a bojoval proti Spidermanovi, mu postupem času autoři přisoudili i jisté hrdinské vlastnosti a dočkal se několika vlastních komiksů. O čem konkrétně bude film zatím nevíme, ale scénář napsalo duo Burk Sharpless a Matt Sazama, které stojí za novým zpracování seriálu Lost in Space, tak snad se dílo zadaří.

Práce na pátem dílu Indiana Jonese se komplikuje. David Koepp, který původně pracoval na scénáři již nemá čas na objednané předělávky a tak nyní na nové verzi scénáře začíná pracovat Jonathan Kasdan, syn Lawrence Kasdana, autora scénáře ke Ztracené arše. Protože se ale začíná téměř od nuly, je téměř jisté, že červenec 2020 je premiérové datum leda tak z říše snů a Disney bude muset premiéru buď o něco posunout nebo film z kalendáře prozatím úplně odstranit. Doufejme tedy, že když už budeme muset tak dlouho čekat, výsledek bude nakonec stát za to.

Herečka a režisérka Greta Gerwig chystá další zpracování románu Malé ženy. Zahrát by si v něm měli Meryl Streep, Emma Stone, Florence Pugh, Saoirse Ronan a Timothée Chalamet. Poslední dva zmínění pracovali s režisérkou i na jejím předchozím filmu Lady Bird. Zda svět potřebuje další zpracování této látky je otázkou, pokud si totiž zadáte tento název do vyhledávače, vypadnou na vás hned tři další a to tu ještě nejsou všechny, obsazení ale není špatné, tak to snad nebude jen další zbytečná předělávka, ale autorům se podaří do filmu vložit i nějakou tu přidanou hodnotu.

Rebel Wilson, trochu korpulentnější dáma, kterou si jistě budete pamatovat z našimi kiny nedávno proběhnuvšího filmu Ladíme 3, se pouští do komiksového světa. Teď se neděste, vedle Thora jistě v brzké době pobíhat nebude, ale zaměřila se na komiks Crowded, který chce produkovat a samozřejmě si v něm i zahrát, jak už to tak bývá. Crowded se odehrává v nedaleké budoucnosti, kde si lidé pomocí crowdfundingu mohou zaplatit něčí vraždu. Příběh se motá kolem Christie, která se jednoho dne ocitne na seznamu lidí k odstranění. Najme si bodyguarda, kterého si může dovolit, tedy toho nejlevnějšího a s ním se pak snaží přijít na to, kdo jí chce zabít, zůstat při tom naživu a to vše před tím, než vyprší 30 denní lhůta kampaně. Tedy úplně blbě to nezní, ale Rebel Wilson si v tomto projektu nějak nedovedu představit. Vy ano?

Další novinky

Mile 22, film režiséra Petera Berga s hlavní hvězdou Markem Wahlbergem, ještě nedorazil do kin a už se začíná pracovat na pokračování. Scénárista, z jehož pera se sequel zrodí, by měl být Umair Aleem. Zatím jediným počinem tohoto muže je však film Na vlastní pěst, na němž je pozitivní snad jen přítomnost Bruce Willice a je tak otázkou, co z pokračování Mile 22 nakonec vyleze.

A stejná dvojice ještě jednou. Mark Wahlberg a Peter Berg spojí své síly také ve snímku Wonderland, který vytvoří pro Netflix. Jedná se o adaptaci knižní detektivní série Spencer Roberta B. Parkera, pojednávající o z vězení čerstvě propuštěném muži, který je vtahován zpět do podsvětí Bostonu a odhalí pravdu o šokující vraždě. Jedná se o pátou spolupráci této dvojice a jelikož zatím všechny filmy dopadly na jedničku, dá se předpokládat, že to bude stát opět za to.

Ve filmovém zpracování Kingova románu Doktor spánek by se vedle Ewana McGregora měla objevit také Rebecca Ferguson, kterou jste naposledy mohli vidět v Největším showmanovi.

Minule jsme vám předložily tři jména režisérek, které se zvažují pro snímek Black Widow. Rozhodnutí ještě nepadlo, zato tu máme další výběr ze tří jmen. Tentokrát se jedná o pokračování kultovního Top Gunu, do kterého tvůrci hledají představitele syna Maverickova parťáka Goose. A kdo že by mohl být ten vyvolený? Do nejužšího výběru se dostali Nicholas Houl (X-Men: Apokalypsa, Šílený Max: Zběsilá cesta, Rebel in the Rye), Glen Powell (Skrytá čísla, Set It Up) a Miles Teller (Whiplash, Thank You for Your Service, Only the Brave). Tak kterého z nich byste ve filmu rádi viděli?

Raper T.I. se po Ant-Man a Wasp pravděpodobně objeví také v životopisném snímku Dolemite Is My Name! o komikovi a filmovém producentovi Rudy Ray Mooreovi, kterého ztvární Eddie Murphy.

Bylo oznámeno datum premiéry pokračování filmu Jumanji: Vítejte v džungli!. Dwayne Johnson a další členové party se v kinech objeví 13.12.2019. Kon­kurovat jim tak bude Hercule Poirot vyšetřující Smrt na Nilu a hned následují týden vyrazí do boje o diváky také Star Wars: Episoda IX. Kdopak asi bitvu o největší sledovanost vyhraje?

A nejen Jumanji, ale i Woman in the WindowAmy Adams má datum premiéry. Film započne cestu světovými kiny 4.10.2019.

Pokud máte rádi vánoční romantické filmy, máme pro vás dobrou zprávu. Emma Thompson, herečka a scénáristka, kterou znáte třeba díky chůvě McPhee, napsala scénář k filmu Last Christmas, který bude režírovat spíše seriálový režisér Paul Feig. Snímek se bude odehrávat o Vánocích v Londýně a my budeme zvědaví, zda se mu podaří vystoupit z průměrných svátečních romancí a přinese nám něco zajímavého.

Jennifer Aniston a Adamu Sandlerovi se v připravované komedii Netflixu Murder Mystery přidávají také Terence Stamp, John Kani a Gemma Arterton.

V druhém dílu úspěšného hororu To se objeví také Teach Grant. Zahraje si násilníka Henryho Bowerse.

Filmové zpracování knihy Žhářka od Stephena Kinga má svého režiséra. Je jím Němec Fatih Akin, který natočil oceňovaný snímek Odnikud či romantický film New Yorku, miluji Tě!.

Zemřel herec Stanley Anderson, který je znám například pro své role prezidentů ve filmech Skála (1996) a Armageddon (1998) a který si zahrál také generála Slocuma ve Spider-Manovi (2002) a mnoho dalších rolí.

Zajímavosti

Will Smith a německý režisér Marc Forster získali německého giganta přes filmové licence Telepol, který se stará o distribuci amerických filmů a seriálů v německy mluvících zemích. Kromě rozšíření stávajícího podnikání plánují tito dva opětovně využívat společnost Telepool pro vývoj, financování a distribuci svých vlastních projektů. Obliba streamovacích služeb zasahuje i tak velké a zavedené firmy jako Telepol, tak uvidíme, jestli se těmto dvěma podaří vyšvihnout společnost zpět do sedla.

Pierce Brosnan se rozhovořil o tom, koho by si představoval jako následníka Daniela Craiga v roli Jamese Bonda. V poslední době se velmi koketuje s myšlenkou, že by nový Bond měla být žena. Brosnan se k tomuto nápadu vyjádřil následovně: „Bond je Bond, na tom se nedá nic změnit. Žena by samozřejmě mohla být Bond, ale už by to nebyl James Bond.“ Jako nového agenta 007 by potom velmi rád viděl Toma Hardyho. Vzhledem k tomu, že role agenta MI6 bude volná nejdříve v roce 2020, kdy bude Hardymu 42 let, není úplně pravděpodobné, že by studio zvolilo jako nového představitele zrovna Hardyho, upřednostní nejspíš někoho mladšího, aby nemuseli za pár let hledat zase novou tvář, nicméně Brosnan má jasno. Máte i vy jasno v tom, koho byste rádi jako agenta 007 viděli?

Studio Disneytoon zavírá své brány. Vznikla v něm pokračování ručně kreslených snímků Bambi, Popelka či Lilo & Stitch a studio produkovalo Zvonilku a další filmy o vílách. Disneytoon se tak stává obětí změn, které nastávají v animačním oddělení společnosti Disney.

Chystá se adaptace hry Sonic the Hedgehog a s největší pravděpodobností se v ní objeví Jim Carrey. Právě dochází k závěrečným jednáním před podpisem smlouvy. Jak si studio Sony představuje převedení modrého ježka na filmová plátna je trochu záhadou, nicméně Jim Carrey by si ve filmu měl zahrát Sonicova hlavního nepřítele doktora Eggmana Robotnika, šíleného vědce, který vládne celému světu. Zda to bude návrat ke Carreyho nejlepším komediálním rolím se však ještě uvidí.

Trailerové okénko

Beautiful Boy

Už ve snímku Dej mi své jméno Timothée Chalamet ukázal, že v něm dřímá obrovský herecký talent. A Beautiful boy je dalším civilním filmem, ve kterém budeme moci obdivovat jeho um.

Mile 22

Když už jsme o tomto filmu psali v textu výše, byla by škoda nevložit sem i druhý trailer, který k tomuto filmu tento týden vyšel.

Mars

Tato ukázku tu není proto, že by snad v ČR vznikl nový skvost, nicméně filmu Mars nelze upřít originalitu. Vesmírných filmů u nás přeci jen mnoho nevzniká. Takže jak to vypadá, když přiletí čeští turisté na Mars?

Všechno bude

A ještě jedna novinka z českých luhů a hájů, která působí celkem sympaticky a mohla by trochu vystoupit z šedi tuzemských filmů.

Janca.W
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!