24. 6. 2018

Čarodějnice Roalda Dahla se opět podívají na filmová plátna a další novinky

Chcete vědět, co se v uplynulém týdnu stalo? Jaké filmy se chystají a které herce v nich uvidíte? Tak to jste tu správně.

hlavní obrázek

Je tady konec týdne a s ním přichází také souhrn zajímavostí z filmového světa. A na co se dnes můžete těšit? Dozvíte se, kdo bude režírovat válečné drama 1917, o které hvězdě hudebního světa se chystá nový film, co plánuje streamovací gigant Netflix, či kdo je zvažován pro režii Black Widow. Opět došlo na nějaké posuny v datech premiér, známe oficiální název nového Spider Mana a chybět nebude ani fotbal. Tak se pohodlně usaďte a jdeme na to.

Best of Best

Poslední článek věnovaný remakům si posvítil na Dannyho parťáky. V původní verzi Dannyho jedenáctky si mimo jiné zahrál také Sammy Davis Jr., jehož životní příběh se nyní dočká filmového zpracování. A že je to hutná látka. Sammy Davis Jr. byl prvním bavičem černé pleti v rasově dělené Americe 50.let, který si získal oblibu u mainstreamového publika. Již před tím, než se stal členem Rat Pack už nahrával alba a hrál na Broadwayi. V padesátých letech často nesměl kvůli barvě kůže zůstávat v hotelech, ve kterých účinkoval, ale v 60. letech si s dalšími členy Rat Pack podmanili Vegas. Ani v milostném životě to neměl jednoduché. Jeho vztahy s bílými ženami mu způsobovaly nemalé problémy, po-té co vyšel najevo jeho vztah s herečkou Kim Novak, mu ředitel Columbia Pictures dokonce vyhrožoval smrtí. Došlo to až tak daleko, že byl donucen oženit se na chvíli s černoškou, aby se věci uklidnily. Po-té však potkal švédskou herečku May Britt, která se na osm let stala jeho manželkou, za což ho značná část afroameričanů odsoudila. V roce 1965 potom dostal vlastní televizní show, což byl v té době nevídaný počin. Snímek o tomto charismatickém zpěvákovi bude vycházet z knihy Yes I Can: The Story of Sammy Davis, Jr., kterou hudebník napsal. Co nevidět se pro projekt začne hledat režisér a scénárista, jedno je ale už jisté, na produkci se bude podílet vedle dalších také Lionel Richie, který Sammyho Davise znal a obdivoval, výsledek by tedy mohl stát za to.

Sam Mendes se opět pustí do režírování nového filmu. Po bondovkách Skyfall a Spectre natočí drama z první světové války s názvem 1917. Boj o tento projekt nakonec vyhrálo Spielbergovo studio Amblin Partners a dá se s jistotou říci, že oba muži se na další spolupráci již nesmírně těší. Mendes se Spielbergem totiž spolupracovali již na Mendesových prvních dvou filmech, Americké kráse a Cestě do zatracení, což jsou nesmírně kvalitní a oblíbené snímky. Kromě toho, že natáčet by se mělo začít v dubnu příštího roku a s vypuštěním do kin se počítá v prosinci 2019, zatím o filmu žádné podrobnosti zveřejněny nebyly, dá se ale předpokládat, že spolupráce těchto dvou lidí přiláká zvučná herecká jména. A hned jak se nějaké vynoří, určitě vás o tom budeme informovat. Tento projekt si totiž zaslouží naší pozornost.

Měli jste jako malí rádi příběhy Roalda Dahla? Mně tedy Jakub a obří broskev nikdy nepřišla jako kniha pro děti a po shlédnutí skvělého Burtonova filmu Karlík a továrna na čokoládu jsem nabyla dojmu, že ani tohle bych dítěti jako četbu nepředložila, nicméně Čarodějnice, to je jiná. Tuhle knížku jsem jako malá zbožňovala. Knížka byla zfilmována již jednou a to sice v roce 1990 režisérem Nicolasem Roegem a šišlající čarodějnici nenávidějící děti si v něm tehdy zahrála Anjelica Huston. Warner Bros se nyní chystá převést Čarodějnice na plátna znovu. S projektem bylo dlouho spojováno jméno Guillerma del Tora, který bude film produkovat, režie se ale ujme někdo jiný. Smutní být ale nemusíte, protože režie stejně jako scénáře se ujme další velikán Robert Zemeckis. Tento muž nám dal Spojence, Trosečníka, Vánoční koledu, ale také sérii Návrat do budoucnosti či Forresta Gumpa. Čarodějnice jsou tak v dobrých rukách.

Ženské filmy nám budou, zdá se, nyní servírovány daleko častěji než dříve. Jedním z nich bude i drama The Rest of Us, režisérský debut Aisling Chin-Yee. Film bude vyprávět o čtveřici žen, které se musí potýkat se svými tajemstvími, nedostatky a činy z minulosti, které ovlivní jejich budoucnost. Heather Graham si zahraje rozvedenou ženu, která spolu se svou hluchou dospívající dcerou (Sophie Nelisse) pozve druhou ženu svého ex-manžela v podání Jodi Balfour a její dceru (Abigail Pniowsky), aby se s nimi po nečekané smrti manžela přestěhovali. No nevím, proč by se chtěl někdo stěhovat s druhou ženou svého bývalého, ale třeba scénáristka Alanna Francis ukryla do příběhu nějaký nečekaný poklad, který mi z této zamotané synopse uniká.

Další novinky

Kevin Spacey se objeví na plátnech kin. Ano, je to tak. Sice jen v menší vedlejší roli, ale bude tam. Ptáte se jak to, když se ještě nedávno všichni dušovali, že už si nikdy neškrtne, což vyústilo dokonce ve vymazání jeho maličkosti z filmu Všechny prachy světa? Důvod je jednoduchý, i když distribuční společnost Vertical Entertainment tvrdí, že rozhodování bylo všelijaké, jen ne jednoduché. Film Billionaire Boys Club, který vejde 17.8. do některých kin, se natáčel již před dvěma lety, tedy v době, kdy bylo jméno Kevina Spaceyho ještě vyslovováno s obdivem a distributor nechce, aby stovky lidí, kteří se na filmu podíleli, museli platit za Spaceyho chyby. A tak se nakonec Kevin do kin zase podívá. Nebude to ve velkém množství, ale lepší než drátem do oka, no ne?

Eurovize v českých luzích a hájích příliš nefrčí, takže nám asi nebude tolik vadit, že si z ní na Netflixu budou dělat legraci. Chystá se totiž komedie s názvem Eurovision, která bude tak trochu dílkem Willa Ferrella, jež si v ní zahraje, podílí se na psaní scénáře a bude samozřejmě také jedním z producentů. No uvidíme, jestli toto téma přitáhne lidi k obrazovkám.

A další film pro Netflix. Joe Robert Cole, jeden ze scénáristů Black Panthera, si chce kromě psaní vyzkoušet také režírování. Vybral si k tomu kriminální drama All Day and a Night, které nám ve třech paralelních příbězích ukáže život mladého zločince propuštěného z vězení, který se dívá na dny předcházející jeho zatčení, na své dětství a hledá záchytné body, které mu pomohou přežít a pohnout se kupředu.

O válečném dramatu The Outpost o 53 amerických vojácích, kteří bojovali v Afghánistánu proti síle asi 400 nepřátelských povstalců jsme vás již informovali. Nyní bylo oznámeno, že vedle Scotta Eastwooda, Caleba Landryho Jonese a Orlanda Blooma si zahraje také Taylor John Smith.

Rychlá auta znají datum, kdy vyjedou na cestu po světových kinech. Film Ford vs. FerrariChristianem Balem a Mattem Damonem by měl odstartovat 28. června 2019. Akční komedie StuberDaveaem Bautistou o řidiči Uberu, který vezme policistu honícího vraha a je tak vtažen do vyšetřování, se do kin dostane o měsíc dříve 24.5.2019. Premiéra filmu Smrt na Nilu, pokračování nejnovějšího zpracování Vraždy v Orient Expressu, byla přesunuta na 20.12.2019.

Rocketman má jasno o další obsazené roli. Vedle Tarona Egertona, který ztvární hlavní postavu – Eltona Johna, se objeví také Jamie Bell. Ten si zahraje skladatele Bernieho Taupina, který s Johnem dlouhodobě spolupracoval a podílel se na skladbách jako Tiny Dancer, Bennie and the Jets či Rocket Man.

Tento týden byla oznámena smutná zpráva o umrtí filmového producenta Martina Bregmana. Tento muž stál za Al Pacinovými hity Zjizvená tvář, Psí odpoledne, Carlitova cesta, Serpico či Moře lásky. Bregman nespolupracoval samozřejmě jen s Al Pacinem, produkoval také skvělý film Sběratel kostí s Denzelem Washingtonem a Angelinou Jolie, Svedení Joea Tynana s Meryl Streep a mnoho dalších. Svět opustil ve svých 92 letech.

A bohužel Martin Bregman nebyl jediný, jehož úmrtí bylo v tomto týdnu oznámeno. V 71 letech zemřel Richard Greenberg, muž, který byl v roce 1987 nominován na Oscara za vizuální efekty k filmu Predátor. Je ale podepsán také pod různými vychytávkami u filmů jako Superman, Vetřelec, Den nezávislosti, Matrix a mnoha dalších.

Zajímavosti

Druhý díl filmu o pavoučím muži s Tomem Hollandem má oficiální název. Spider-Man: Far From Home vychází ze skutečnosti, že půjde o první sólovku, ve které se pavoučák dostane ven z New Yorku, mimo jiné i třeba do Londýna. V kinech rozplete své sítě 5.7.2019 a bude tak prvním filmem od Marvelu po velmi očekávaných Avengers 4, kteří budou mít premiéru o 2 měsíce dříve.

Shia LaBeouf a režisér David Ayer, kteří v roce 2014 spolupracovali na dramatu z druhé světové války Železná srdce, spojí opět dohromady své síly u kriminálního thrilleru Tax Collector. Natáčet by se mělo letos v létě.

Nebyl by to souhrn týdne, kdybychom vám neodhalili alespoň jedno nové jméno z připravovaného filmu Quentina Tarantina Once Upon a Time in Hollywood. Ano, minulá nálož ještě nebyla konečná. Business Boba Gilberta, kovboje z westernového TV seriálu si zahraje Scoot McNairy. Napadá vás ještě někdo, koho jsme zatím nejmenovali a ve filmu by se mohl objevit?

Režisérka Black Widow se začíná rýsovat. Seznam 49 žen se v tomto týdnu smrsknul na 3 jména. První z nich je Australanka Cate Shortland, která natočila filmy Lore či Berlin Syndrome, dále je na seznamu Amma Asante (Belle, Spojené království) a nejméně zkušená Maggie Betts (Novitiate). Líbí se vám výběr? Nebo byste upřednostňovali jinou režisérku?

Lidé, kteří nemají rádi fotbal, mě teď asi budou proklínat, ale když máme to MS ve fotbale, snad mi tento odstavec odpustíte :) Hollywood Reporter totiž udělal rozhovor s brankářem Islandu Hannesem Halldorssonem. Říkáte si proč? Tento talentovaný gólman má totiž více než pozitivní vztah k filmu. První kraťas natočil již ve svých 12 letech a po promoci založil na Islandu vlastní produkční společnost. Zatím se věnuje hlavně klipům a reklamám, protože na větší projekt nemá při trénincích čas, ale sní o velkém plátně. A pokud bude mít příležitost, rozhodně nechce točit depresivní film z rybářské vesnice, jak islandské filmy označil, ale nějaký thriller či komedii hollywoodského stylu. Také sní o napsání scénáře k televiznímu seriálu. Jestli Halldorsson někdy celovečerák natočí ukáže čas, že není bez talentu, se ale můžete přesvědčit už nyní u této reklamy, kterou u příležitosti šampionátu natočil pro islandskou pobočku Coca-Coly.

Trailerové okénko

Creed II

Po úspěšné jedničce se Sylvester Stallone a Michael B. Jordan vrací zpět na scénu. V kinech je můžete vyhlížet od 22.11.

Jan Palach

Robert Sedláček natočil film o posledních měsících života Jana Palacha. Snad bude výsledek lepší než jeho předchozí filmy, toto téma by si totiž kvalitní zpracování více než zasloužilo.

Welcome to Marwven

A na odlehčení něco trochu úsměvnějšího. Tohle by mohla být slušná jízda.

Janca.W
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!