11. 6. 2018

5 důvodů, proč je Solo: Star Wars Story propadák

Tržby nejnovějšího Star Wars filmu nejsou takové, jaké by si je studio asi přálo. Čím to je?

hlavní obrázek

Ať už dosavadní a ještě očekávané tržby nejnovějšího Star Wars filmu porovnáte s předchozími filmy ze série, srovnáte s jinými současnými hity nebo prostě jen počítáte kolik film musí vydělat, aby se dal označit za úspěšný, pořád vychází že od novopočátku celé série je tu první propadák. Proč tomu tak ale je? Existuje hned několik domněnek.

1) Nasazení v květnu

Poslední tři filmy vyšly pokaždé v prosinci a vždy utržily více než miliardu. Leckoho tedy překvapilo, že Disney stále lpí na původně plánovaném květnu, kdy vyšlo všech šest předchozích filmů a původně měly dále vycházet i další. Zvlášť s přihlédnutím k velice problémové produkci, která posunula například epizodu sedm právě na prosinec. Důvod se nedozvíme, ale pokračovat se takhle asi nebude.

2) Rozporuplné recenze

Ano, tento důvod by se dal přiřknout i osmé epizodě, která i přesto vydělala přes miliardu, ale zatímco u ní se našlo i mnoho spokojených reakcí (hlavně ze zámoří) a mnoho lidí film nazvalo nejlepší od páté epizody, u Sola se mluvilo přinejlepším o příjemném letním výplachu.

3) Slabá propagace

Celá propagace filmu nejenže začala na poslední chvíli (obvykle se začíná minimálně půl roku dopředu) ale neměla ani co nabídnout. Trailery nedokázaly navnadit ani na akci ani na nového představitele Hana Sola Aldena Ehrenreicha. Nenabídly prostě nic.

4) Nový představitel Hana Sola

Han Solo je jistě jedna z nejoblíbenějších postav celého univerza, ale každý si ho automaticky spojí s Harrisonem Fordem. A snad každý by ho ještě v této roli chtěl vidět. Ale Ford už se ukecat nedá a moc z jeho života už k vidění není. Tudíž podívat se jak vlastně začal by mohlo lidi nalákat. Takhle aspoň přemýšleli producenti. Ale spletli se. Co dočinění s tím má jistě Ehrenreich, který je sice slušný, ale Han to prostě není. A drby, že na place potřeboval učitele herectví to takříkajíc zabily úplně.

5) Až moc Star Wars filmů

A jsme opět u špatného termínu. Marvelu nepochybně vychází poslat do kin tři filmy ročně, ale taky se k tomu musel dopracovat. Samozřejmě přes dobré filmy. Ale když hodně fanoušků nakonec epizoda osm naštvala, bylo docela naivní doufat, že se za pět měsíců s radostí přiřítí do kin znovu.

Co si myslíte vy?

Folky
Jsem fanoušek filmů téměř všeho druhu (výjimkou jsou muzikály), ale upřednostňuji sci-fi a cokoliv, co se vymyká běžné produkci.
Poslední komentáře
Celkem 3 příspěvky v diskuzi
Fruiko
hodně dávno
Já myslím, že tomu nepomohla ta "negativní" propagace. Jak se něco přetáčí a mění se...
megawir
hodně dávno
Naprosto mě dostávají ti, kteří epizodu 8 považují na dobrý (nebo dokonce skvělý) film. Podle mě...
Atticus
hodně dávno
Já jsem to ještě neviděl, ale pevně věřím, že mě to bude víc bavit než osmička, kterou považuji za...