11. 6. 2018

Nové podrobnosti o Maleficent 2 a další novinky

Královna Zloba, drogy převážející Clint Eastwood, Billie Holliday, ale také animák o Cupidovi. To vše se ukrývá uvnitř článku.

hlavní obrázek

Po týdenní pauze je tady opět souhrn novinek, které se ve filmovém světě v minulém týdnu urodily. Kromě rohaté Angeliny se dnes podíváme na zoubek několika chystaným životopisným filmům a chybět nebudou ani animáky. Na poli castingů a trailerů se také děly velké věci, nezdržujme se tedy a přesuňme se plynule k dalším řádkům.

Best of best

První klapka druhého dílu filmu o královně Zlobě s Angelinou Jolie a Elle Fanning byla spuštěna a společně s tímto oznámením vypustil Disney také informaci o kompletním obsazení a synopsi filmu. A co jsme se dozvěděli? Děj Maleficent 2 by se měl odehrávat několik let po prvním dílu a bude sledovat spletitý vztah rohaté víly a budoucí královny, které jsou nuceny vytvářet nová spojenectví a čelit novým protivníkům v boji za ochranu lesního království a magických bytostí, které v něm žijí. Upřímně, s touto synopsí se nám Disney moc nevytáhl, podobný obsah filmu by dokázal vymyslet asi každý z nás, ale budiž. Kromě již zmíněných hereček se v novém filmu objeví také Michelle Pfeiffer jako královna Ingrith, Harris Dickinson v roli prince Filipa, Chiwetel Ejiofor, Ed Skrein a Robert Lindsay. Chybět nebudou ale ani staří dobří známí z prvního dílu – Sam Riley v roli Diavala, Imelda Staunton jako Střelka, Plevelka Juno Temple a na Oscara nominovaná Lesley Manville jako Žmolka. Snímek režíruje Joachim Rønning, který natočil například poslední Piráty z Karibiku, ale reklamu bych mu dělala spíš mnohem vyvedenějšími filmy Kon-Tiki a Max Manus. Scénáristka zůstává stejná jako u jedničky. Linda Woolverton je ale autorkou třeba také zajímavé Alenky v říši divů, takže s těmito jmény se dá říct, že je tato fantasy pohádka o temné víle s dlouhými rohy v dobrých rukou. První díl z roku 2014 vydělal přes 750 milionů dolarů, tak uvidíme, zda se podaří dvojice tuto částku překonat, nebo půjde naopak o propadák.

Clint Eastwood se nám ve filmu ukázal naposledy před šesti lety ve Zpátky ve hře a nyní se na plátna kin opět vrátí. Dnes totiž začíná točit drama The Mule, ve kterém si zahraje Earla Stonea, zlomeného a osamělého osmdesátníka, který přijme práci, ze které se posléze vyklube převoz drog pro mexický kartel. Stone je ve své práci velmi dobrý, náklad na převoz se proto zvětšuje, což ne zcela překvapivě zapříčiní, že se dostane do hledáčku agenta DEA (Bradley Cooper). Potíže s nedostatkem peněz tak vystřídá problém, jak tím vším prokličkovat. Stoneovu bývalou manželku si ve filmu zahraje Dianne Wiest a ve filmu se objeví také Michael Peña. Eastwoodovi filmy mají vždy vysokou kvalitu a ani The Mule by nemusel být výjimkou, scénář totiž píše Nick Schenk, autor skvělého filmu Gran Torino.

V poslední době nám filmy s homosexuální tématikou začínají růst jako houby po dešti a jedná se z většiny o docela kvalitní podívanou, není tedy divu, že se chystá další. Na plátno bude převeden příběh tajné lásky mezi dvěma nejoblíbenějšími osobnostmi zlatého věku Hollywoodu, Tabem Hunterem a Anthonym Perkinsem. Perkins, který byl znám pro svou ikonickou roli Normana Batese v Hitchcockově Psychu, zemřel v roce 1992 na pneumonii spojenou s AIDS. Hunter oslaví příští měsíc 87 narozeniny a připravovaný film s názvem Tab & Tony bude založen na jeho memoárech, ve kterých popisuje jak se vyrovnával se svou sexuální orientací v Hollywoodu 50. let, kdy byla otevřená homosexualita naprosté tabu. Scénář píše vítěz Pulitzerovy ceny z roku 2004 Doug Wright, takže by se mohlo jednat o další kvalitní dílo.

Billie Holiday je jednou z největších jazzových zpěvaček všech dob. Její život byl velmi tvrdý, musela se potýkat se znásilněním, nápravným zařízením, živila se jako prostitutka a po objevení jejího talentu propadla drogám a alkoholu. Její dokonalý hlas utichl v Billiených 44 letech. Nyní se chystá filmové zpracování jejího života podle scénáře Suzany Lori-Parks. Pro roli Lady Day se zvažuje Andra Day, převážně R&B zpěvačka, která v roce 2016 získala sošku Grammy, hlavní mužskou roli by mohl ztvárnit Lakeith Stanfield. A kdo by se měl ujmout režie? Zatím vše ukazuje na Lee Danielse, který má na svědomí oscarový snímek Precious. Příběh Billie by si zasloužil kvalitní zpracování, tak doufejme, že se dílo podaří.

Další novinky

Kdo ví, kde by dnes byl Tom Cruise, nebýt filmu Top Gun. Tento hit z roku 1986 udělal z Cruise hvězdu světového formátu a k úspěchu filmu jistě napomohlo i pošťuchování s filmovým rivalem Tomem Kazanskym aka Icemanem v podání Vala Kilmera. Pokud máte tuto postavu rádi a byli jste do teď jako na trní, jestli se Kilmer vrátí i v právě natáčeném sequelu Top Gun: Maverick, můžete si oddychnout. Iceman bude Maverickovi sekundovat i tentokrát. Máte radost?

V minulém souhrnu jsme vás informovali o tom, že se harmonogram Expendables 4 kříží s plány některých protagonistů. Protože si všichni přejí, aby obsazení plánovaných filmů této crew bylo co nejlepší, dochází k očekávaným posunům. Sylvester Stallone, který právě dokončil práci na Creed 2, oznámil, že se nyní vrhá na pátého Ramba. Snad v létě se tedy začne natáčet další snímek o Rockym Balboaovi a do Bulharska na natáčení Expendables 4 se Sly přesune až v dubnu nadcházejícího roku. Tím pádem by v tom, aby se mohli připojit, nemělo nic bránit ani Arnoldu Schwarzeneggerovi, který se bude v létě věnovat šestému Terminátorovi, ani dalším z Postradatelných. K podpisu smluv je ale ještě dlouhá cesta, tak uvidíme, jestli do té doby nedojde k dalším změnám.

Once Upon a Time in Hollywood režiséra Quentina Tarantina tento týden doobsadilo značně velikou dávku herců. A na koho že se můžeme těšit? Vedle Brada Pitta, Leonarda DiCaprio, Margot Robbie a dalších již dříve zmíněných herců, se nově ve filmu objeví také Al Pacino, Dakota Fanning, Damian Lewis, Luke Perry, James Marsden a Julia Butters. Pokud se bude pokračovat touto rychlostí, příště bude asi jednodušší vyjmenovat vám jména, která se ve filmu neobjeví…

Postavičky animované Addamsovy rodiny, která by měla vtrhnout do kin v říjnu 2019, znají majitele svých hlasů. Členy prapodivné rodinky namluví Oscar Isaac a Charlize Theron – Gomez a Morticia Addamsovi, dále (pokud se dostaneme k originálu) uslyšíme Nicka Krolla, Chloë Grace Moretz, Finna Wolfharda, Bette Midler a Allison Janney.

A u hlasů animovaných postaviček ještě zůstaneme, chystá se totiž animáč o Cupidovi. Schválně si zkuste tipnout, kdo by tak mohl boha touhy a lásky namluvit. Myslím si ale, že toto jméno nikoho z vás nenapadne. Cupidovi totiž propůjčí svůj hlas kanadský zpěvák Justin Bieber. Tak co, trefil se někdo z vás?

John Ridley hodlá natočit film o manželském páru, který se snaží udržet si svůj vztah v době, kdy je cestování časem běžnou záležitostí a kdy se minulost a přítomnost neustále mění. Ve filmu s názvem Needle in a Timestack si zahrají Freida Pinto, Leslie Odom Jr., Orlando Bloom a Cynthia Erivo.

Máte Pravou blondýnku na seznamu svých oblíbených komedií? Pak vás jistě potěší novinka, že se začíná hovořit o přípravách dalšího dílu. Měla by se vrátit jak Reese Witherspoon, tak scénáristky prvního dílu Kirsten Smith a Karen McCullah.

Nedávno jsme vás informovali o připravované komedii Murder MysteryJennifer Aniston a Adamem Sandlerem v roli manželského páru, jimž se poněkud zvrtne dovolená, na kterou Adam svou manželku konečně vyveze. Tento týden bylo odhaleno, že roli záhadného muže, který pár pozve na jachtu miliardáře Malcolma Quince, si zahraje velšský sympaťák Luke Evans. Obsazení začíná být vskutku zajímavé.

Všichni se už těšíme na okamžik, kdy nám do kin dorazí druhý díl Fantastických zvířat. Proto jistě potěší také zpráva, že J.K. Rowling již pracuje na scénáři k dílu třetímu…

trailerové okénko

Tento týden jsme byli doslova zaplaveni velmi zajímavými trailery, takže vybrat jich jen pár bylo opravdu náročné. Nakonec se ale do našeho výběru dostaly následující:

Zrodila se hvězda

Film plný dobré hudby pro nás natočil Bradley Cooper a také si v něm společně s Lady Gaga zahrál. Do našich kin dorazí 11.10.2018.

Dívka v pavoučí síti

Čtvrtý díl série o Lisbeth Salander a Mikaelu Blomkvistovi nám konečně ukáže, jak vypadá Claire Foy, když si hraje na tvrdou a vyšinutou hackerku.

První člověk

V dalším říjnovém kousku si Ryan Gosling střihne prvního muže, který se dotkl nohama Měsíce. A podle traileru to vypadá, že rozhodně nepůjde jen o pohodový životopisný film bez špetky napětí.

Zlý časy v El Royale

Na závěr si dovolým vložit ještě jednu tak trochu psycho ukázku. Trailer k tomuto filmu má totiž dokonalou atmosféru…

Janca.W
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!