6. 6. 2018

Konečně ukázky na epické filmy konce letošního roku!

Pochopitelně nechybí naše redakční reakce. Jak se nám Smrtelné stroje a Bumblebee líbí? A jak vám?

hlavní obrázek

Tak to se musí rozdýchat! Tolik nových trailerů a jeden lepší jak druhý. My jsme si žel museli vybrat jen dva, abychom článek udrželi v rozumných mezích, ale musíme ještě zmínit jeden z těch lepších, na kterého se nedostalo. Nového traileru, který nabízí pohled do internetu, se dočkal Raubíř Ralf. Kromě legračních momentů, které sám internet nabízí (například vyhledávač!), se asi dočkáme týmovky všech disneyovských princezen. Spousta odkazů na Star Wars, lítá tam Iron Man, uvidíme Facebook a Amazon – prostě vše, co na internetu můžete najít. Tedy doufám, že ne úplně všechno :). Trailer si pusťte zde a vychutnejte si humornou jízdu napříč internetem.

A teď pojďme se podívat na ty dva nejočekávanější. Jak se povedla adaptace známého knižního románu Smrtelné stroje? A co Bumblebee? Napraví reputaci poslednímu dílu Transformers?

Smrtelné stroje

Britská spisovatelka Philip Reeve v roce 2001 začala psát knižní sérii Kroniky hladového města. Série v tuto chvíli obsahuje čtyři romány, jen tři se však dočkali zatím českého překladu. Co je ale pro nás důležitější, tak první kniha, která se jmenuje Smrtelné stroje, se dočká své adaptace. Film bude mít premiéru 13. 12. letošního roku a poutavý příběh daleké budoucnosti, kde města se pohybují na kolech a jsou poháněna pomocí motorů, vytvořil režisér Christian Rivers a pomáhal mu Peter Jackson.

Trailer ke zhlédnutí

Co na trailer říkáme v naší redakci?

Na úplně první pohled to na mě působí jako kříženec Pána prstenů, Mad Maxe a Hunger Games :) Vypadá to ale epicky, pero Petera Jacksona je tady znát. Mám trochu problém s hlavními hrdiny, Robert Sheehan je pro mě dost nestravitelný, vyvažuje to ale Hugo Weaving jako jedinečný záporák. Je ovšem otázkou, jak mladí a ne příliš zkušení herci dokážou utáhnout celý film. Knihu jsem nečetla, takže vůbec netuším co čekat, ale ukázka ve mě vzbuzuje trochu obavy. Rozhodně půjde o vizuálně zcela vytříbenou záležitost. Pohyblivá města i všechny stroje vypadají naprosto fantasticky a krásně to zapadá do okolní postapoklyptické krajiny. Strašně z toho ale vystupuje taková ta klasická šablona – kluk s holkou (jeden ze spodiny, druhý z vyšší vrstvy) jsou svedeni dohromady, musí zmobilizovat odpor a sesadit tyranizujícího zloducha. A to už jsem četla a viděla tolikrát, že další verzi fakt nepotřebuji. Byť v kouzelném hávu. Celkově jsem z traileru tedy spíš rozpačitá, ale ráda se půjdu přesvědčit do kina, jaké to nakonec bude.

Janca.W – 60 %

Teaser jsem už viděl hodně dávno a už i tehdy jsem věděl, že to bude absolutní šílenost a plnohodnotný trailer mi to jen potvrdil. Jezdící města… jaký šílenec to chce přivést na stříbrné plátno? Peter Jackson? Aha. Teď už to dává perfektní smysl.

Micuda98 – 40%

Moc hezký nápad, úžasný vizuál a i ten příběh je fajn. Takže navnadit trailer určitě dokázal. Ale přesto myslím, že mohl nabídnout o moc víc.

Folky – 80 %

Po zajímavém postapo teaseru, který ve mně obnovil víru v Jacksonovu režii přichází trailer… který ho u mě zase zatracuje. Co to má být? Ukázka sestříhaná jak na nějaké béčko, vyzrazuje půlku děje, zásadní momenty a postrádá jakoukoliv atmosféru. Místo toho tady máme jezdící města, dost bizarní hlášku „Musíme zastavit Londýn!“ a ty nejtypičtější hlavní postavy otřepaných young adult příběhů. Spíš než fatnasy ve stylu Mad Maxe mi to začíná evokovat Divergenci ve fantasy kulisách. A to není dobře.

Esgalnor – 30%

O knize ani o celé sérii nic nevím, což je dobře, protože tak alespoň můžu dát traileru šanci. Ten jsem si pustila několikrát a celkem zaujal, no celkem, jako čerstvou novinku si ho nejspíš nepustím, ale jednou po něm sáhnu. Záběry působí tak velkolepě, všechno tak úžasně a lákavě vypadá. Připadá mi, že se v poslední době všechno točí stejnou šablonou, což ale považuji za svůj osobní problém, protože už jsem měla dost příležitostí vypozorovat, že změna je v nedohlednu a pokud se nepřizpůsobím, nebudu mít na co koukat.

Nikola9 – 70 %

Raději hned řeknu, že jsem knihu nečetl, což je možná i lepší, protože bych jinak mohl být děsně zklamaný. Film vypadá skvěle. Vizuální stránka je naprosto dokonalá a ruka Petera Jacksona je vidět na každičkém detailu. Nejdřív jsem byl v šoku, co že to všechno trailer dokázal vyzradit, když jsem si ale přečetl popis knihy, tak vlastně se nic nestalo. Příběhově se pravděpodobně bude jednat o typickou klasiku dnešních filmů (znovu: nevím, jestli je to přesně podle předlohy), takže mě asi zaujme jen nápad a herci, kteří mi jsou velmi sympatičtí. Kašlu ale na příběh, tohle se mi líbí. Kino určitě dám!

Atticus – 80%

CELKOVÉ HODNOCENÍ TRAILERU NAŠÍ REDAKCÍ: 50%

Co říkáte vy na naše hodnocení a názory? Jsou celkem různorodé. Líbil se vám trailer? Četl jste někdo knihu, protože očividně z naší redakce nikdo.


Bumblebee

Michael Bay je pryč! Bumblebee je prvním hraným filmem, na kterém se nepodílel. Takže neočekávejme velkolepou akci, ale spíše komornější příběh. Hodně se Bumblebee přirovnává k Železnému obrovi, a hned na první dobrou je vidět rozdíl mezi tímto preguelem a hlavní transformeří sérií. Travis Knight, tedy režisér tohoto filmu, nám už předvedl, že umí natočit film s poutavým příběhem – Kubo a kouzelný meč . Nyní má na pomoc jak sympatického Bumblebeeho, jež byl ve filmech Transformers jeden z nejoblíbenějších hrdinů, ale také herečku Hailee Steinfeld a bouchače Johna Cenu. Co na nové a odlišné zpracování tak známé značky říkáme my? Premiéra 27. 12.

Trailer ke zhlédnutí

Co na trailer říkáme v naší redakci?

Tak prý hodnotíme Bumblebeeho :) Upřímně, ze série Transformers jsem viděla jen první díl, který mi přišel dost úděsný a potom poslední díl, kde si chodící autíčka hrála u kulatého stolu s králem Artušem a ten nebyl o moc lepší. Vlastně možná byl i horší, ale s tím, co nám v poslední době v kině předkládají, už začínám být otupělá. Očekávaný teaser filmu Bumblebee nám toho zas až tolik neukázal, takže těžko hodnotit. Seznamovačka v garáži s hlavní hrdinkou proběhla standardním způsobem, i když přiznám se, že to rozkládání (nebo skládání ?) Bumblebeeho je uděláno dost efektně, to se mi líbilo. Po prvním oťukání už následuje zběsilá smršť útržků, které předznamenávají, že film bude jako již tradičně velmi akční podívaná. Při tom orienťáku s kulkami v zádech, plavání, skákání, nošení břemen a přetahované s helikoptérou mám chuť napsat ještě něco o tělocviku, ale raději toho asi nechám, nejsem holt úplně cílovka :) Vypadá to na klasickou transformeří záležitost, která se ale vrací na začátek, může se tak oprostit od předchozích filmů a příběh by mohl být o něco méně hloupý. To ale z této krátké ukázky těžko soudit. Závěrečný výstřel kazetou mě ovšem pobavil, za což má u mě Bumblebee velké plus.

Janca.W – 50 %

Tak trailer na nového Herbieho je venku! Hups, špatný film… Kde začít? BumbleBee by se spíš měl jmenovat BumbleCat, protože se chová jako vystrašené malé koťátko, které se chce otírat o ruku. A proč mu dává kazetu aby mohl mluvit? Vždyť má rádio, ne? Ale musím uznat, že v té helmě vypadá epicky, ale to je asi tak všechno. Jo a ještě něco: Jooohn Ceeena!

Micuda98 – 50%

Rozhodně mě to zajímá víc, než poslední tři díly Transformers. Oceňuji, že to zatím vypadá, že se film bude zajímat o lidi, a ne pouze o co největší digitální akci. I když už teď je vidět, že i na ní dojde.

Folky – 70 %

Moje první reakce? „WTF, proč to vůbec nevypadá špatně?“ Po posledních několika dílech vyčpělé a nezáživné série Transformerů jsem tohle už zatratil. Jenže paradoxně odchod duchovního otce série Michaela Baye tomu… prospěl? Neříkám, že to bude hned dobrý film, v traileru je pár ne úplně přesvědčivých aspektů, ale teoreticky by to vůbec špatné být nemuselo. Film jako by se vracel ke kořenům, připomíná mi mix jedničky a Velké šestky, prezentuje se to jako takový neurážlivý příjemný dobrodružný film a funguje to překvapivě dobře. Že by to po dlouhé době nebyl fail z téhle série?

Esgalnor – 70%

Transformers a všechno s nimi spojené jde úplně mimo mě a vím určitě, že Bumblebee nebude výjimkou. Nebaví, nezajímá… tak jako trailer samotný. Nemám tušení, pro jakou věkovou skupinu je film určený, první polovina je taková nijaká, druhá naštěstí svižnější, že to možná ty děti zaujme. A možná i pár puberťáků, vzhledem k hlavní hrdince. Jestli film vzbudí nějaké větší nadšení, tak jen krátkodobé, protože stále omílané záběry šrotu, jisker, výbuchů a skákacích kovových součástek, opravdu omrzí.

Nikola9 – 40 %

Všechny Transformers jsem pochopitelně viděl, ale líbili se mi tak první dva, maximálně i trojka. Pak už vůbec. Bumblebee to vzal za jiný konec a je mi sympatická varianta příběhu bez velkolepých akčních sekvencí. Že by konečně nějaký důslednější příběh a nejenom skřípání kovu a kov? Obávám se, že to ale bude tuctové. Zpracováním je to fajn, nějak mě to zásadně ale nepřesvědčilo, že na tohle musím do kina, i kdyby zuřilo tornádo. Třeba se pletu a bude to super old school příběh o začátcích jednoho Transformera.

Atticus – 70%

CELKOVÉ HODNOCENÍ TRAILERU NAŠÍ REDAKCÍ: 60%

Ztotožňuje se někdo s naším hodnocením? Jsou tu fandové série Transofrmers? Povězte nám, jak vám se líbí ukázky na Bumblebeeho a zda do kina zajdete!

Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
cale
hodně dávno
Jako vždy geniální. Mám rád vaše reakce. Mě se Smrtelné stroje líbili a vypadá to naprosto...