28. 5. 2018

Dumbo příští rok opět přiletí do našich kin a další novinky

Létající slon, závodní auta a prapodivné plány s Godzillou. To jsou aktuální novinky.

hlavní obrázek

Tento týden se naši redaktoři činili ve vypouštění Bleskovek, takže spousta novinek z tohoto týdne se k vašim očím již dostala. My jsme ovšem nezaháleli a vyšťourali jsme pro vás další, neméně zajímavé. Tentokrát se v článku objeví slon, rychlá auta, draci, nabušení hrdinové se střelnými zbraněmi i komiksoví záporáci. Zkrátka různorodá směsice, přesně taková, aby si vybral každý. Pojďme tedy na to.

Best of best

Když Disney přišel s oznámením, že chce znovu oživit ušaté slůně Dumbo, mnozí zvedali oči v sloup. Vypadá to však, že film nakonec nemusí dopadnout vůbec špatně. Na režisérskou stoličku usedl Tim Burton a zdá se, že se příběh bude formátem podobat spíše novému Kryštůfkovi Robinovi. Zatímco všichni předpokládali, že Colin Farrell, Danny Devito, Eva Green, Alan Arkin a Michael Keaton budou namlouvat zvířecí hrdiny, herci si ve filmu zahrají a s animovanou klasikou z roku 1941 tak tento reboot nejspíš nebude mít až tolik společného. No posuďte sami, tady je v kostce synopse, kterou Disney tento týden vypustil: „Holt (Colin Farrell) byl kdysi cirkusovou hvězdou, musel ale odjet do války, která ho změnila. Po návratu je najat majitelem cirkusu Maxem Medici (Danny DeVito), aby se staral o Dumba, novorozeného slona, jehož nadměrné uši Holtovi vždy vykouzlí úsměv na tváři. Když Holtovy děti objeví, že Dumbo může létat, jsou spolu s podnikatelem Vandeverem (Michael Keaton) a akrobatkou Colette Marchant (Eva Green) odhodlaní udělat vše, aby se z malého slůňátka stala hvězda.“ Myslím, že se teď zvědavě můžeme těšit na teaser, který by měl snad brzy vyjít. Tim Burton totiž tvoří podivuhodná dílka a herecké obsazení je vskutku hvězdné. V kinech se Dumbo objeví na konci března 2019.

Před nedávnem jsme se zmínili o tom, že Shia LaBeouf natáčí film o svém životě. Herce jakožto mladíka na placu ztvární Lucas Hedges, zatímco s jeho dětskými léty se popere Noah Jupe, představitel malého Marcuse Abbotta v hitu Tiché místo. Tento třináctiletý mladík musel tvůrce opravdu zaujmout, protože se hned objeví i ve filmech jako Holmes & Watson či Ford vs. Ferrari. Druhý zmíněný snímek se točí kolem výrobce automobilů Ford, který se v 60. letech snažil porazil v té době nedostižné vozy Ferrari. Excentrického konstruktéra Fordu GT 40, automobilu, který v roce 1966 konečně vyhrál závod Le Mans, si v tomto filmu zahraje Matt Damon a britského závodníka Kena Milese ztvární Christian Bale. Baleovu manželku bude hrát hvězda seriálu Cizinka Caitriona Balfe a syna již zmíněný Noah Jupe, který se tak ocitne ve vskutku vybrané společnosti. Režíruje James Mangold, tvůrce Logan: Wolverine, takže to vypadá, že se máme na co těšit.

Dětský fantasy román Ledový drak z pera George R. R. Martina se dočká animované filmové verze. Spisovatel bude film produkovat a je možné, že se bude nějakým způsobem podílet i na scénáři. Ano, všichni bychom byli raději, kdyby dopsal Píseň ledu a ohně, ale už se stává tak nějak zvykem, že tenhle chlapík dělá všechno možné, jen aby práci na románu ještě trochu posunul :) Ledový drak vypráví příběh o mladé dívce jménem Adara, která se přátelí s obávaným, mýtickým ledovým drakem. Když ze severu přiletí ohniví draci a začnou pustošit vesnice, jedině Adara a ledový drak se jim dokáží postavit. Asi by se mi trochu víc líbilo zpracování hrané, ale je pravda, že po zkušenosti s Eragonem není možná animace až tak špatný nápad.

Po měsících spekulací Sylvester Stallone konečně podepsal smlouvu na Expendables 4. Natáčet by se mělo začít koncem léta a vzhledem k tomu, že se rozpohybovala také produkce pátého dílu Ramba, bude mít Sylvester co dělat, aby všechno zvládl. Nikdo další, včetně režiséra, zatím ohlášen nebyl, ale je pravděpodobné, že se po neshodách se Stallonem nevrátí Bruce Willis a Arnold Schwarzenegger bude mít co dělat, aby si ve filmu mohl zahrát, protože se mu tluče harmonogram s Terminátorem 6. A tak se zdá, že výsledné obsazení bude ještě pěkně napínavá záležitost.

další novinky

Paramouth nám v tomto týdnu opět zahýbal s daty premiér několika snímků. Premiéra Transformers 7, která se měla uskutečnit 28.6.2019 byla úplně zrušena, místo toho životopis Eltona Johna nazvaný Rocketman bude vypuštěn 17. 5. 2019. Pet Sematary, který je založen na příběhu Stephena Kinga má nyní datum premiéry 5.4. 2019.

A ani Warner Bros. nezůstal pozadu. The Six Billion Dollar ManMarkem Wahlbergem se přesouvá z května 2019 rovnou na červen 2020, což už je tedy nemalé opoždění, Godzilla 2 se přesouvá o dva měsíce, teď by se jí měli diváci dočkat 31.5.2019. Doctor Sleep, film založený na románu Stevena Kinga z roku 2013 a navazující na kultovní Osvícení z roku 1980, dorazí do kin v lednu 2020.

Když už jsme zmínili Godzillu, v Japonsku se kují skoro až šílené plány. Po úspěšném snímku z roku 2014 si Japonci natočili film Shin Godzilla, který se v zemi vycházejícího slunce stal neuvěřitelným hitem. Tvůrci se nechali inspirovat Marvelem a na místo klasického pokračování mluví o celém sdíleném vesmíru, po kterém by vedle Godzilly běhali třeba Mothra či King Ghidorah. Navíc se hovoří o tom, že by rádi vypustili každé dva roky jeden film. Nechci být za prudiče, ale tohle může mít úspěch snad opravdu jen v Japonsku, ne…?

Satirický film z nacistického Německa JoJo Rabbit režiséra Taika Waititiho má další obsazenou roli. Vedle Sama Rockwella a Scarlett Johansson si zahraje také Rebel Wilson. Tuto korpulentní herečku jste jistě zaznamenali v sérii Ladíme!.

Režisér Chad Stahelski, který stojí za Johnem Wickem a scénárista Ryan Condal (seriál Colony) spojí své síly a na plátna převedou sci-fi komiks Analog. Ten je zasazen do blízké budoucnosti, kdy selhalo zabezpečení internetu a vznikli tzv. Ledger Men, agenti, kteří staromódním způsobem – s kufříkem připoutaným k jedné ruce a se z braní v druhé ruce, přenášejí tajné a citlivé informace. Ve spojení s těmito jmény by mohlo jít o dost slušně nabušenou podívanou. Uvidíme.

Další tři herečky se připojí ke Keanu Reevesovi a dalším již oznámeným hvězdám ve třetím dílu Johna Wicka. Jsou jimi Halle Berry, Anjelica Huston a Asia Kate Dillon.

Ryan Reynolds a Michael Bay míří do Netflixu. Po Bright si tento streamovací gigant vyzkouší další velký film. Scénář k filmu Six Undrground napíší Paul Wernick a Rhett Reese, pánové, kteří stojí z oběma díly Deadpoola. Zdroje říkají, že příběh by se měl točit okolo šesti miliardářů, kteří zinscenují svou vlastní smrt a utvoří elitní tým, který se bude bít s padouchy. Jména pohybující se okolo projektu jsou více než zajímavá, tak snad se výsledek povede.

Zajímavosti

Jake Gyllenhaal by se měl podívat do světa komiksových hrdinů. Pokud se se studiem dohodne, nebude ovšem tento okatý sympaťák stát na straně dobra, ale zahraje si záporáka Mysteria, který půjde pavoučákovi po krku. Spider-Man: Homecoming 2 by se měl dostat do kin 5.7.2019.

Liam Neeson se pravděpodobně přidá k Chrisi Hemsworthovi a Tesse Thompson v připravovaném spin-offu Mužů v černém. Zahrát by si měl hlavu celé organizace a filmu bychom se měli dočkat snad v červnu 2019.

Idris Elba si opět vyzkouší práci za kamerou. Jeho režisérský debut Yardie byl uveden letos v Sundance, druhým filmem tohoto herce bude moderní zpracování Hugova veleznámého románu Zvoník u Matky Boží. Elba bude také produkovat a fušovat do hudby filmu, tak uvidíme, jak se mu tohle zpracování podaří.

Dospělou verzi Bena Hanscoma v IT 2 si zahraje hvězda seriálů Kráska a zvíře či Mary Kills People, Jay Ryan.

Pokud půjde všechno podle plánu a Marvelu se nepostaví do cesty nějaké překážky, Black Widow se Scarlett Johansson v hlavní roli by se měla začít natáčet příští rok. Těšíte se?

Druhý díl LEGO Movie byl tento týden opatřen oficiálním názvem. Ten zní – The LEGO Movie 2: The Second Part. Trochu divné, ale proč ne.

Trailerové okénko aneb na co se těšit

Trailer na nového Mauglího i s reakcemi naší redakce už jsme vám tento týden ukázali zde, takže do trailerového okénka jsme zvolili další kousky.

Kryštůfek robin

Konečně jsme se dočkali plnohodnotného traileru na Kryštůvka Robina. Po teaseru jsme byli všichni dost rozpačití, tohle ale už vypadá o poznání lépe…

Motýlek

Remake skvělého francouzského dramatu z vězeňského prostředí, ve kterém v roce 1973 exceloval Steve McQueen a Dustin Hofman, už tak dobře nevypadá, ale pokud někdo originál nezná, možná ho zaujme.

The Sisters Brothers

No a do třetice opět změníme žánr. Tento týden vyšly hned dvě ukázky na nové westerny. Nakonec jsme vybrali ten s o něco zářivějším obsazením.


Janca.W
Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio. Zatím se musíte spokojit s tím, že umí číst a psát.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil! Buď první!