24. 5. 2018

Nový Mauglí je tady! Jak se líbí nám v redakci?

Okuste s námi drsnou a temnou džungli spolu s Mauglím.

hlavní obrázek

A konkurenční souboj může započít! Před dvěma lety jsme dostali disneyovskou verzi Knihy džunglí, která volně adaptovala animák z roku 1967. I když se Disney chtěl hlavně zalíbit dětem a rodinám, nové zpracování dokázalo příjemně překvapit spousty diváků různých věkových kategorií. Příběhově sice nikoliv, protože sté zpracování už v tomto směru nemůže ničím překvapit, ale vizuální stránka a digitální zvířata pomohla divákům na příběh zapomenout a užít si příjemný rodinný film. No, jenže Warner Bros. si chce také ukrojit koláče.

Původně se měl jejich film jmenovat velmi podobně a to Jungle Book: Origins. Z toho naštěstí sešlo a projekt se přejmenoval na Mowgli (v češtině Mauglí). Režie se ujal Andy Serkis a toto zpracování by se dle všeho mělo pevněji držet knižní předlohy od Rudyarda Kiplinga. Říká se, že jeho příběh je drsnější a temnější, tak uvidíme, co nás letos na podzim v kinech čeká. Premiéra je 18. 10. 2018.

Tak se pojďme spolu podívat na trailer, který máme pro vás i s českými titulky. Jak se vám líbí? Zajímalo by nás, zda se někdo z vás ztotožňuje s našimi názory, protože opět nechybí naše redakční reakce. Moc dobře to nedopadlo, že? I vy nám můžete říci, jak se vám trailer líbil a to buď pomocí komentáře a nebo je dole opět pro vás připravena anketa.

Trailer ke zhlédnutí

Co na trailer říkáme v naší redakci?

Příběh z Knihy džunglí mě nikdy moc nebral, takže zatím celkem obstojně obcházím i filmová zpracování a nemám tak moc představu, jak vypadaly předchozí filmy. Jestli je tenhle oproti ostatním opravdu tak temný, jak se mi snaží ukázka vnutit. Největším problémem je pro mě hlavní hrdina, méně sympatického chlapce aby člověk pohledal a navíc některá zvířata vypadají jako výtvor studentů animace z prvního ročníku. Kterým tímto možná křivdím. Vlastně jediné, co mě na traileru potěšilo je krajta v podání Cate Blanchett, což je teda sakra málo. Tohle mě nenaláká ani k televizi, natož do kina.

Janca.W – 40 %

Když jsem se dozvěděl, že bude nová verze Mauglího/Knihy džunglí, tak mě napadly pouze tři slova: „Cože? Proč? Zase?“ Viděl jsem pouze původní animovanou verzi, ale vím že před dvěma lety vyšel hraný remake a teď má vyjít další? Prostě mi to nadává smysl. Co ale musím filmu nechat jsou zvířátka, která vypadají fantasticky, protože s realističností netlačí na pilu. Moje hlavní výčitka je asi pouze to, že je příliš brzo na další verzi tohoto příběhu.

Micuda98 – 60%

Já prostě nechápu proč by mě to mělo zajímat. Bude se na to hezky koukat, to je jasné, ale kdy už studia pochopí, že hezký vizuál není všechno? Fungovalo to u Avatara, ale dnes vypadá skvěle téměř každý film, do kterého se nacpou peníze. A ničím jiným, než vizuálem to nemá šanci zaujmout. Vidím to na další průměrně rodinné dobrodružství.

Folky – 40 %

Mě se tak líbila poslední verze z roku 2016, že vlastně ani nevím, z jakého důvodu bych na toto zpracování měl zajít. Slibuje se, že je to temnější a drsnější, ale jak se koukám sebelépe, v traileru nevidím nic tak temného – jo, možná pro pětileté děti. Hodně se mi líbí vizuální stránka a je vidět, že zvířata nejsou komplet digitální, ale na place běhali skutečně herci. Hlavní protagonista je mi ale šíleně nesympatický! Snad jen kvůli němu bych na film nezašel. No, ještě uvidím. Taky je otázkou, jak bude vypadat finální produkt, co dorazí do kin. Možná se to povede. Jedno je ale jisté – příběhově mě to nezajímá. Zpracováním asi ano, nadabováním zvířat známými herci určitě.

Atticus – 60%

CELKOVÉ HODNOCENÍ TRAILERU NAŠÍ REDAKCÍ: 50%

A jak se líbí vám nové zpracování Mauglího?
Atticus
Milovník různých filmových žánrů. Kromě filmových novinek rád zabloudí i mezi seriály, či se začte do kvalitní knihy. Preferuje originální znění a skvělou podívanou.
Poslední komentáře
Celkem 1 příspěvek v diskuzi
cale
hodně dávno
Taky nevim, zda se mi to líbí. Minulá verze se mi asi libila vic.